Porkkanakakkumuffinit vai porkkanakuppikakut?

syyskuuta 18, 2017

On äitini oppeja, etten osaa leipoa mitään...ohjeiden mukaan. Sen lisäksi, tai oikeastaan siitä huolimatta, että leipomishetkeni ovat joka ikinen kerta totaalinen katastrofi keittiössä tai pelikaani turbiinissa -tilanne – lopputulos on oikeastaan yllättävän hyvä. Vaikka itse sanonkin.

Äiti on huoltoasema-/kahvilayrittäjä ja leipoo kahvion leipomukset näppituntumalla. Toki sitä vuosien aikana oppii reseptin jos toisenkin ulkoa, mutta se tapa on tarttunut. Toki on herkempiä leipomuksia, kuten vaikkapa macaronsit, joissa liikkumavaraa ei juuri ole. Mutta sitten nämä, joissa aineet lyödään sekaisin ja laitetaan uuniin - ei ole niin tarkkaa vaikkapa sokerin määrässä. Siis jos ei muuten tarkkaile sokerinsaantiaan.




Rakastan tällaisia helppoja ja nopeita ohjeita, koska näissä on niin vähän sitä pelikaanivaraa. Siis sitä kun kakkupohja kiepsahtaa kuumalle uuninluukulle just ennen uunia tai yleiskone alkaa pyöriessään viskoa taikinaa ympäriinsä. Rapatessa nyt vaan tuppaa roiskumaan.

Alkuperäinen ohje on Leivo mun kaa -blogista, ja luonnollisestihan itse olen heitellyt aineet vähän niin ja näin, joten taikinan ohje on toisinto alkuperäisestä ja kuorrute sitten oma versioni. Taikinaan voi porkkakakun henkeä mukaillen halutessaan laittaa murskattuja saksanpähkinöitä. Tämä on aika pieni taikina, joten olen tehnyt sellaisen noin puolitoistakertaisen. Toisin sanoen kolme munaa ja kaikkea muuta sitten hieman enemmän. Ja sitten (uunin)herran haltuun.

(Muffineja tarjoiltiin taannoisilla brunssikutsuilla.)

Porkkanakakkumuffinit vai porkkanakuppikakut?

2 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1,5 dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta

Kuorrute

200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

- Kuori ja raasta porkkanat. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
- Sekoita munat ja sokerit keskenään (haarukalla rivakka vatkaus riittää), lisää siirappi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna-sokeriseokseen. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita, ja jaa vuokiin.
- Paista uunissa n. 18-20 minuuttia.
- Vatkaa vispikerma sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää sokerit. Notkista tuorejuusto haarukalla ja sekoita varovasti kerma ja tuorejuusto. Älä vatkaa liikaa.

Tällä ohjeella olen saanut noin 18 kpl muffineita. Helppo ja nopea vierasvara!




You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset