Hyvän mielen vuosi – Luukku 10

joulukuuta 10, 2017

En ollut ennen Varpublogien pikkujouluja kuullutkaan tästä Hyvän mielen vuosi -kirjasta, joka on työkirja ja jatko-osa Hyvän mielen taidot -kirjalle. Saimme siis kirjan PS-Kustannukselta pikkujoulujen goodie bagiin. 

Hyvän mielen vuosi vaikuttaa mitä loistavimmilta joululahjaidealta (tai toiveelta). Jo kategorisesti sen takia, että hyvän mielen vuosi on helppo aloittaa vuoden alusta. Kirjan avulla mennään kohti omia tavoitteita, joten se on helppo liittää muihin mahdollisiin vuoden alussa aloitettuihin muutosprojekteihin. Vaikka kirjan saadessaan käsiinsä se tekeekin mieli aloittaa heti ja täyttää kokonaisuudessaan alusta loppuun. (Ja luonnollisesti hyvän mielinen vuosi voi alkaa ihan milloin vain hyvältä tuntuu.)

Kirjan esittelyssä kysytään: Miten voit siivota mielesi arjen kaaoksesta ja voida hyvin? Kuulostaapa tutulta? Tämä työkirja tuli kyllä niin oikeaan osoitteeseen. Kuitenkaan en tiedä olenko valmis aloittamaan sitä vielä. Ehkä tärkeintä tässä vauva-arjen keskellä on purkaa kaaosta vielä tässä perustasolla (uni, liikunta, ruokavalio, arjen rytmi) ennen kuin lähdetään työstämään metatasoja.  Mutta voi olla, että en malta odottaa ja aloitankin kirjan jo – kun sitä olen jo monta päivää hypistellyt.


Hyvän mielen vuosi henkii kyllä helposti sellaista uudenvuodenlupausta, kuten Jenni kirjoitti. Ja nehän lähtökohtaisesti aina tuppaavat lopahtamaan jossain vaiheessa, mutta juuri työkirja auttaa pitämään sitä yllä. Kirjassa on jokaiselle vuoden viikolle oma osionsa. Mielen muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä ja juuri siinä pitkäjänteisessä työssä tämä kirja tukee.

Hyvän mielen taidot -sivustolla kuvataan kirjaa näin:  

"Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun. Kirja kulkee kanssasi vuoden ajan viikko kerrallaan kohti itse asettamiasi tavoitteita. Täytettävän kirjan avulla vahvistat hyvinvointiasi määrätietoisesti mutta rennosti."

Työkirja tuntuisi antavan hyvät ja selkeät raamit mielen taitojen harjoitteluun. Se on niin sanotusti tavallisen tallaajan helposti lähestyttävissä, ilman sellaista "meditaation leimaa." Mutta uskon, että sen vaikutus on hyvinkin meditatiivinen. Eilen tulinkin maininneeksi unelmalistan tekemisen, tämä kirja vie sen puolen ihan nextille levelille.


Hyvän mielen vuosi jakautuu kolmeentoista teemaan, joista jokainen on jaettu viikkotehtäviksi. Jokaisella meistä on omat haasteemme ja heikkoutemme, joten toinen voi kokea tietyn osion vaikeammaksi kuin toinen. Kirjan alkupuolella ollaan kuitenkin selvästä tässä hetkessä, läsnäolossa, pysähtymisessä sekä siinä tavoitteiden etsimisessä ja itselle tärkeiden asioiden esiin kaivamisessa. Myöhemmin edetään haastavampiin teemoihin kuten vahvuuksien tunnistaminen, tarpeiden ilmaiseminen, epävarmuuden sietäminen sekä voimavarojen vaaliminen ja niin edelleen. 

Kirjan kuvitus on upea, todella hyvännäköinen. Kirjassa voi edetä täyttämällä vain tekstikentät ja inspiroitua olemassa olevasta kuvituksesta tai sitten kirjaa voi täyttää ja koristella bullet journalin tyyliin värittämällä, tarroittamalla, vesivärein...mitä tahansa keksiikin. Voi tyhjätä mielen ja luovuuden kansien väliin.


Miltä teistä kuulostaa tällaisen oman työkirjan täyttäminen 
tai löytyykö joltain jopa tämä?

P.s. Petran blogissa arvotaan kaksi Hyvän mielen vuosi -työkirjaa!


You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset