Kesän merkit

Lämpötilan kohotessa mieleen kohosi myös pojan vaatekaappiin eksyneet Ne Kivat Vaatteet. Arjessa ne jäävät aina kaappiin, kun hoitoon laitetaan Lindexin collarit ja pitkähihainen teeppari, mut nyt on ollut enemmän menoa ja siten enemmän tilaisuuksia kaivaa niitä esille. Teinkin nopsaan pienen katsauksen ja huomasin, että Niiden Kivojen joukosta löytyy montaa merkkiä, mutta aika peruskauraa kuitenkin.

Uskaltaudun ehkä enemmän vain ihastelemaan niitä trendivaatteita siis ja joskus harvoin eksyttääkin kaapin perukoille tai "kivasti henkariin esille". Haluaisin, mutta mä en raaski ottaa käyttöön! Niissä olisi kuitenkin kohta ketsuppia tai kakkaa, tai vaan reikä. Enkä ehkä raaskisi pestäkään, koska nukka tai pesuainejäämät. Mutta sitten harmittaakin enemmän kun huomaan, että jokin vaate on jo pieni, eikä sitä ole käytetty kuin muutama kerta! Mulla on silti vähän sama periaate omissakin vaatteissa, kivoja kyllä löytyy, mut eihän niitä voi käyttää kun nehän kuluvat. Uuuuu!

Lyhyen käyttöiän takia lastenvaatteiden ostaminen uutena on tavallaan älytöntä, mutta mä olen tipahtamassa siihen hypeen. Muutamaan merkkiin onkin jo orastavaa hullaantumista havaittavissa. Isommalle lapselle vaatteiden löytäminen käytettynä vaatii jo haukansilmää kirppareilla ja pitkäjänteisyyttä. Toisaalta, meillä on myös monia vaatteita, jotka oikeasti ovat käytössä pitkän aikaa. Popin kuoritakkikin palvellut jo monta syys/kevätkautta.

Sen verran meiltäkin niitä merkkejä löytyy, että lapsen kehtaa päästää pihalle. (Paitsi, ettei sillä oo koskaan niitä siellä päällä.) Enkä ole vieläkään oppinut siihen seuraavaan sesonkiin varautumiseen. Tässä suurinpiirtein kaikki meiltä löytyvät kevään ja kesän varalle löytyvät vaatteet - niiden lukuisten t-paitojen sekä harmaiden collareiden lisäksi. Kaipaisin garderobiin ehkä vähän enemmän lapsellisuutta ja eläimellistä menoa. (Kröhömrodinia.)

Miten pääsisi siihen mielentilaan, että käyttöön ne on kaikki "parhaimmatkin" tarkoitettu? Onko muilla  lapsille spesiaalitilaisuuksien vaatteita vai oonko mä vaan liian maalainen taas kun pidän kiinni pyhävaatteiden ideologiasta?

_DSC7521 _DSC7500 _DSC7483 _DSC7501

(Olen siis todella huono varautumaan tuleviin kausiin, mutta nyt olen hankkinut kesäksi jo kahdet shortsit. Jeah! Toiset ruskeat Pompilta ja siniset Popin outletista.)

Kommentit

 1. Mä en sinänsä voi sanoa itse aiheeseen mitään, kun esikoinen odottelee vielä mahassa muutaman viikon ajan. Mun mies on kuitenkin juuri kuvaillun kaltainen: niitä kivempia vaatteita ei voi pitää, kun muuten kuluisivat, varta vasten keittiön työtasolle ostettuja lamppuja ei voi pitää päällä, kun sähköä kuluu ja niin edelleen ;) Oon kyllä yrittänyt sanoa, että jos asioita ei käytä, ne vois sitten kans jättää ostamatta. Katsotaan miten lapsen vaatteiden kanssa käy. Jotenkin luulisi, että niissä nyt ois vielä pöllömpää jättää vaatteet kaappiin odottelemaan, kun pianhan ne ovat sitten liian pienet. Vaan mistä vetoa, että musta tulee kaikista pahin vaatteiden säästelijä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan pöljää! Ja sitten kuitenkin harmittaa, että ne jäävät pieniksi eikä ole käytetty kuin muutama kerta. Ja siis ne on lastenvaatteita. Eikö niiden vähän kuuluisikin kulua. Mut kuten sanottu, niin itselläkin on vain aina ne muutamat ryysyt päällä, ettei ne paremmat kulu. Ja ne paremmat ei siis välttämättä tarkoita edes kallista. Ainakaan omasta kaapista ei löyty yhtään yli 30 euron paitaa esimerkiksi. Haha, no nähtäväksi jää sitten miten teillä menee! :)

   Poista
 2. Hauska teksti! :D Mä laitan pojille kyllä arkenakin noita merkkivaatteita, samassa kasassa ovat halpisvaatteiden kanssa ja sieltä aika randomina paita aamulla valikoituu päälle. Tunnustan kyllä jynssääväni merkkivaatteeseen tullutta tahraa aika pedanttisen tarkasti. Yritän pitää jälleenmyyntiarvon tallella, sehän on merkkivaatteilla yleensä aika hyvä! On sitten rahaa ostaa uusia merkkivaatteita, hih... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hitto, kyllä mäkin sitten uskallan. Tosin, mä itse inhosin mukulana farkkuja ja kaikkia muita housuja paitsi kollareita, niin ehkä senkin takia haluan laittaa niitä, mut pakkohan nuo on saada tuolta käyttöön. Siis nuo vähätkin!

   Poista
 3. Kiva vaatepostaus :) Mä ajattelin ennen kuin Iines aloitti päiväkodissa, että täytyy aina katsoa ruokalistasta etukäteen milloin siellä on tarjolla mustikkakeittoa ja laittaa silloin jotkut huonommat vaatteet päälle. :D Tosiasiassa en ole katsonut ja kaikki samat vaatteet ovat päiväkodissa ja kotona käytössä. Iltaisin kyllä edelleen käyn Iineksen päivän vaatteet läpi ja hankaan niihin tarvittaessa sappisaippuaa. Tahroja enemmän mua harmittaisi, jos joku vaate jäisi kokonaan käyttämättä tai vaan vähälle käytölle. Siksi kaikkia käytetään merkistä riippumatta niin kotona kuin esimerkiksi päiväkodissakin ja aika hyvin ne tahratkin saa pois, jos ei sappisaippualla niin mun uudella tuttavuudella Vanishilla ainakin. :)
  Isommalle raaskii ostaa kalliimpiakin vaatteita, kun niitä tulee käytettyä kauemmin, mut vauvalle en kyllä raaskisi ostaa mitään merkkivaatteita ainakaan normaalilla hinnalla. Lindex rules. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! ;) Siis onko toi Vanish oikeesti noin hyvä. Mäki hommaan sitä ja alan käyttämään kaikkia vaatteita kaikkialla. No se just mua harmittaakin kun jää niin vähälle käytölle, mut ehkä mä nyt alan rohkeammaksi. En oo yhtään pihi, mut tässä asiassa jotenkin pihistelen...

   Samaa mieltä, isommalle lapselle voi ostaa kalliimpia kun niille on vähän käyttövastetta jo! Ja Lindex, todellakin, rules!

   Poista

Lähetä kommentti