Kuinka ottaa parempia kuvia? | Rauhoita tausta

Blogissa on meneillään toisinto aiemmin julkaisemistani valokuvausvinkeistä. Tämä postaus sai viimeksi hieman negatiivistakin palautetta aikaan. Että miksi muka pitäisi, ja ihan naurettavaa... No hullu juttu, mutta...ei pidäkään! Siis jos ei halua ;) - mutta tässä haluan kertoa millainen vaikutus sillä on kuville. (Vinkki on siis suunnattu enemminkin bloggaajille kuin pelkästään kotialbumiin kuvaajille. Kotialbumeista kun pitääkin löytyä niitä todellisia kuvia!) Mikäli tahdot ottaa tasapainoisempia ja enemmän kuvauskohdetta korostavia kuvia, niin tämä vinkki on simppeli on keino. Aiemmat postaukset käsittelevät kuvauksen alkeita ja kuvakulmia.

taustan siivous

Tämän luulisi olevan yksinkertaisin ja helpoin osuus koko tässä lasten ikuistamisprosessissa. Vaan useinhan ne tilanteet menevät ohi ennen kuin ehdit edes valotusta rullata kohdilleen...saati sitten siivoamaan! 

Mutta jos ehdit, tee se. Sillä ei ole väliä mihin ehdit viskoa ne tavarat, kunhan ne eivät näy kuvassa, niin kukaan ei tiedä. Tästäkin kuvasarjasta puuttuu yksi kuva, joka kertoisi kaikkien sohvatyynyjen ja lelujen olevan siistissä pinos...röykkiössä kuvan rajauksen ulkopuolella vasemmalla. (Tämä on myös monissa sisustusblogeissa käytetty taika siihen, miksi aina näyttää niin "luonnottoman" siistiltä!)

Lapsiperheissä sitä sotkua on aina. Pikkuautoja pitkin ja poikin, pikkukrääsää sohvatyynyjen välit täynnä ja legopalikat kantapään alla. Kaikkea ei voi, eikä kannatakaan poistaa, jotta kuvien autenttisuus säilyy, mutta edelleen - jos haluat ottaa vähän parempia kuvia, jossa edes se oma katse ei harhautuisi siellä taustalla roikkuvaan päiväpeittoon tai siihen kirkuvan punaiseen Salama McQueeniin. (Ja jos tiedät, että on kuvauspäivä, etkä pidä niistä hahmopaidoista, niin ei kannata pukea sellaista paitaa lapsen päälle...hah!) 

Tämä on yleensä se kohta, jossa miehellä palaa hihat kun alan ottamaan kuvia. Pilaan kuulemma hauskat hetket ja hyvät kuvat, kun alan siivota taustaa tai määrätä miten päin kuvassa pitäisi seistä. 

Tuleeko paljon "stailattua" kuvia vai räpsittekö menemään vaan?

(Ensi kerralla vähän kuvausteknisempää vinkkiä tulossa...)

Kommentit

 1. Oi nää sun kuvaus-tutorialit on niin kivoja lukee ja saa pikku tipsejä omaankin amatööritouhuun :) KIITOS näistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi, jaksaa taas pohtia näitä lisää kun tulee niin hyvää palautetta! <3

   Poista
 2. Voi että, tätä mä olen yrittänyt miehelle selittää! Että jos hän ottaa kuvaa vaikka minusta ja lapsista, niin katsoisi vähän mitä muuta siihen taustalle tulee! :D Mutta ei meinaa mennä jakeluun.. Nyt kun olen muutamasta otoksesta näyttänyt hänelle kädestä pitäen mitä kaikkea on pielessä, hän alkaa ymmärtää pointin. :D Lapsia kuvatessa en kauhesti ehdi järjestellä, mutta tosiaan useimmiten se "siivoilu" todellakin tapahtuu viskomalla kamat kasaan rajauksen ulkopuolelle tai toiselle puolell pöytää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. In-d-e-e-d-! Mä myös yritän tehdä tuota samaa kotona. :D Kädestä pitäen näyttänyt, että mikä meni vikaan, mutta yleensä vastaus on jotain "mitä väliä?" -tyylistä. :P Ja siivous tapahtuu kyllä juurikin noin, nauroin tuota toiselle puolelle pöytää, koska se on juurikin sitä!

   Poista

Lähetä kommentti