Lähimatkailua

_DSC8964 _DSC8970 _DSC8974 _DSC8991 _DSC8994 _DSC9004 _DSC9018

Ensteks. Tämä maakrapujen perhe rakastaa merta ja saaristoa (tai oletetaan, että tuo pieninkin, koska mekin). Unelmissa siintää, että vielä joskus meillä olisi mökki - tai jopa oma koti - jossain Turunmaalla. (Ihan pienikin koppi kelpaisi.) 

Tehtiin sunnuntaina vanhan kunnon päiväretki Nauvoon ja Korppooseen. Napattiin ex tempore -reissuun mukaan vähän hedelmiä matkaevääksi, ja lounasajaksi päätettiin löytää jokin hyvä pitsapaikka. Lomakausi ei ole vielä kunnolla startannut, niin saimmekin nauttia pitsoistamme ihan rauhassa. Oli kyllä tosi kivaa ja kuvailukin välillä ihan unohtui. Ajeltiin rauhassa ja välillä käännyttiin kutsuvan tienviitan suuntaan. Nähtiin muun muassa suloisia vasikoita ja käytiin Rumarin säätornilla. 

Toisekseen. Uhkailin jo blogissakin, että tänä kesänä hyödynnämme Turun ja sen ympäristön kesätarjontaa paremmin, ja erityisesti tämä historiafriikki mutsi olisi tahtonut piipahtaa legendaarisella Seilin saarella, mutta lähdimme matkaan hieman liian takki auki ja ensi kerralla suunnittelemme reissun paremmin (lossi)aikataulujen mukaisesti. Mutta pääsinpähän käymään Isakssonin tomaattiviljelmillä! Mieletöntä! Ja olen tosissani. Parempia tomaatteja ei vaan ole olemassa.

Olosuhteiden pakosta meillä on vain kaksi viikkoa yhteistä kesälomaa, ja vieläpä kuumimpaan loma-aikaan, joten katsotaan miten onnistumme toteuttamaan kotimaan reissut. Mutta tiedossa siis vähintään lisää näitä "kamat autoon ja menoks" -lähtöjä!

Kolmanneksi yksi meidän perheen ajatuksista tälle kesälle on jatkaa aiemmin hyvin startattua kotimaan matkailua. Joka vuosi on kova hinku ulkomaille, mutta se matkojen varaaminen tuottaa mulle aina harmaita hiuksia. Kaikki muut tuntuvat aina löytävän ne "satasella Karibialle" -matkat, mutta vaikka mä miten kyttään, niin en onnistu pääsemään alle tonnilla edes Puolaan. Näillä näkymin jatkamme kuitenkin Tukholman visiittiä siitä mihin viime kesänä jäimme.

Onko vinkkejä missä kannattais käydä muksun kanssa? Onko Visulahti yhtään parantunut 15 vuodessa vai kuivunut kokoon vielä enemmän?

Kommentit

  1. Meidänkin kesälomareissut taitaa tänä kesänä rajoittua pitkälti Turun seudulle (mä en kohta uskalla enää lähteä yli tunnin päähän TYKSistä ;) ). Naantalista puhuttiin jo (vaikka se on superlähellä, niin ei kyllä ikinä tule käytyä). Eli kunhan vaan tulee se sopiva lämpöinen viikonloppuaamu, niin sinne me kurvataan autolla viettämään kesäpäivää! :)

    VastaaPoista
  2. Haittaako jos vastaa vuoden myöhässä? ...tai ethän sä mitään kysyny. ;D toivottavasti sait jotain lähimatkailuvinkkiä tästä. Ja muistutit samalla muakin et Seilissä piti tänä vuonna käydä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti