Marianne-mokkapalat

kesäkuuta 17, 2014


Tein vauvajuhliin tarjottavaksi mokkapalamuffinseja. Nuo ihanaiset mokkapalat on kyllä jo ihan klassikko, eikä sitä reseptiä sovi mennä kovin paljon sorkkimaan. Eli se Marianne-osuus on tässä vaan nuo päällisen rouheet! ;) Eipä tullut leipoessa mieleen, että tuota Mariannea olisi voinut laittaa vähän taikinaankin.

Raaka-aineet (pellillinen/n. 20 kpl muffineita)
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Kuorrutus 
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Ohjeet (valmistusaika 15-30 min)
Sulata rasva ja laita jäähtymään
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Vekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan
Sekoita joukkoon voisula
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (tai vuokiin)
Paista uunissa 200 asteessa, noin 15 min
Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon
Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti
Koristele

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos, olen kyllä itsekin tyytyväinen kun edellisestä leivontakerrasta on taas ihan hurjasti aikaa. ;)

      Poista
  2. Mun pitikin kysyy sult tää ohje, kun nää oli niin pehmosia. Mulla kun on sata erilaist ohjet mokkapaloihin ja koskaan en muista mikä niist oli hyvä. Täytyy siis tällä ohjeella kokeilla seuraavaks. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässä se nyt! Niitä ohjeita on. Mäkin hukkasin, mun superohjeen, ja riskillä testasin tätä, mut tämä on kaiketi aika samanlainen. Ainakin tuo voin määrä kuulostaa tutun suurelta! :D

      Poista
  3. Auts, näyttää ihan liian hyviltä! Onkohan testattava :P

    VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset