Palasina


Keväällä kirjoitin siitä, miten asiat loksahtivat paikoilleen. Ja myöhemmin keväällä palapeli viimeinenkin palanen. Ollakseni taas niin muka-runollinen, voisin sanoa kysyä, että missä myydään sellaista palapeliliimaa? Yhtenä hetkenä ne palaset voi nimittäin sinkoutua kauaksikin. Yksi asia vaikuttaa niin moneen. Edes kaikki ystäväni, eivät ehkä ymmärtäneet miten paljon.

_DSC9188

Myönnän. Syyllistyn helposti siihen, että ryven itsesäälissä. Soimaan itseäni, koska muka suunnittelin liikaa. On kuitenkin tosiasia, että ollakseni taas himpun verran onnellisempi, ne palaset pitää koota yksi kerrallaan takaisin. Tietenkin tahtoisin, että tilanne korjaantuisi heti takaisin niinkuin se oli. Kaikki oli hyvin. Kaikki ei ole nyt huonostikaan, mutta huonommin.
_DSC9199

Mä uskon siihen, että lähes kaikella "on tarkoitus". Lainausmerkeissä siksi, että en usko sen olevan suora jatkumo. Vaan sen huomaa vasta jälkeenpäin. Jotain muuta hyvää olisi jäänyt muuten tapahtumatta. Koska nyt tuntui niin hyvältä, niin enpä malttaisi odottaa, että mitä nyt mahtaakaan tapahtua. Vai pitääköhän mun myydä tämä ajatus kokonaan?

_DSC9175

Kun tapahtuu isoja muutoksia, hyvään tai huonoon suuntaan, se vaatii aina paljon henkistä mukautumista. Rakas ystäväni muotoili asian mulle hyvin: "Et voi tilanteelle mitään, mutta sille, mitä ajattelet siitä - sä voit." Se ei ole helppoa, mutta mahdollista. Hän olisi voinut yhtä hyvin sanoa, että "Et voi tälle nyt mitään - deal with it!" Mutta pidin tuosta ajatustavasta, että voin itse vaikuttaa. Nyt pitää vain löytää se tapa.

_DSC9164

Tähän mä en ainakaan jää.

(Tämä on tsemppipuhetta itselleni. Ehkä valaisen tätä myöhemmin, tai sitten en, koska siihen liittyy paljon asioita, jotka eivät tähän blogiin kuulu.)

Kommentit

 1. Mä myös uskon siihen, että kaikella on "tarkoitus" ja sen todellakin huomaa vasta jälkeenpäin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä niin on vaan nähtävä, ei tästä muuten mitään tuu. :)

   Poista
 2. Oikein paljon haleja <3 Olishan se ihanaa jos sais sitä palapeliliimaa jostain ja sais liimattua kaikki palat paikalleen niin, että ne pysyis aina paikallaan eikä tarvis kokea kaikkia ikäviä asioita, mutta kun sitä ei taida saada mistään. Kaikella vissiin on tarkoitus, vaikka kaiken tarkoitusta en aina ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! Ja sua mä ajattelinkin tässä kun kirjoitin, että lähes kaikelle on tarkoituksensa. Ihan kaikelle mäkään en sitä löydä. <3

   Poista
 3. No voih.. :( Toivottavasti ne palaset löytävät taas jossain vaiheessa takaisin uomiinsa. Mä en oikein ole osannut päättää, mitä mieltä olen sanonnasta "kaikelle on tarkoituksensa". Sitä on välillä tosi vaikea niellä, koska jotkut ihmiset saavat ihan liikaa kantaakseen, eikä sille minusta voi olla mitään tarkoitusta. Siis vähempikin riittäisi. Muistaakseni Jenni (Talosanomat -blogista) kirjoitti kerran tajuttoman osuvasti, että "kärsimys ei jalosta ihmistä, vaan tekee vihaiseksi ja väsyneeksi". Tuossa on muuten itua, mitä kaverisi sanoi.. Siihen perustuu myös kognitiivinen psykoterapia. Kuulostaa helpolta, mutta omiin ajatuksiinsa tietoisesti vaikuttaminen onkin yllättävän vaikeaa. Tulipa syvällisiä pohdintoja, enkä tiedä, saako tästä ajatuksenjuoksusta kukaan kiinni.. :) Toivon kuitenkin, että asiat järjestyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne, kun pistää vaan järjestymään! Se vaan tuntuu joskus niin raskaalta kun kaikki on kohdillaan. Ja tuo on niin totta, minulla on yksi rakas ystävä, joka on saanut elämänsä aikana jo aivan liian paljon kantaakseen. Niitä asioita ei voi koskaan ymmärtää. Ja tavallaan allekirjoitan tuon Jennin pointin kärsimyksestä, mutta jostain syystä myös ne minun piirin rankimpia kokeneet, ovat sitten myös tietyllä tavalla niitä iloisempia ja kiitollisempia. Se on vähän luonnekysymys, itse olen kuulun ehkä enemmän siihen, joka helpommin lannistuu ja tuntee itsensä väsyneeksi. Siitä haluaisin oppia pois. Tämän tekstin kirjoittaminen kuitenkin sai asian tuntumaan taas helpommalta käsitellä. Kiitos syvällisistä pohdinnoistasi, auttoi taas hieman eteenpäin. <3

   Poista
 4. Asioilla on taipumus järjestyä ja kaikella on tarkoituksensa. Nuo ovat minunkin mottojani ja toivotaan, että ne pitävät paikkansa tälläkin kerralla. Joskus vain olisi kiva voida hetki elää "helppoa elämää" siten, ettei joutuisi miettimään tällaisia mottoja ja odottaa tarkoitusten selviämistä. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina ne eivät pidä, mutta kyllä mäkin nyt uskon. Ei tässä ole mitään maailman vakavinta tapahtunut, mutta sattui vaan vastoinkäyminen niin huonoon saumaan. :( Mutta sellaista se on. Ensi kerralla taas viisaampi. Niinpä, olen kyllä sellainen, että pidän haasteista, mutta jotkut asiat saavat pään liikaa painuksiin. Mutta tiedän, että tämä kestää vain hetken! <3 Kiitos tsemppisanoistasi!

   Poista

Lähetä kommentti