Blogijoulu-bingo

Hei se on kuulkaas tytöt ja pojat, sillä aikaa kun toisissa blogeissa availlaan luukku, täällä on Aaltoja-blogin bingon aika! Jee! Tällä kertaa on vuorossa Blogijoulu-bingo (juu se on ihan oikea termi.) Ja ai, että kun mua ottaa päähän, että tämä idea ei lähtökohtaisesti ole oma. Sillä mietin tätä teemaa kun sisustustin omaa olkkaria jouluhärpättimillä, että onpa kliseistä: bonsai-mänty ruukkuun, lampaantalja nojatuolille...you know! Mutta en tajunnut postausaiheeksi laittaa, Nuapurissa se kuitenkin keksittiin ja siellä käsiteltiinkin jo tätä klise-asiaa. Kai tämä postausidean varastaminen on yksi blogiklisee...

Mutta aika ihanaa, että moni asia vanhasta suomalaisesta perinnejoulusta on löytänyt myös trendikoteihin. Mun nuoruudessa (kun oonki niin tosi iäkäs) himmelit oli aika out. Ja miten raikkaalta himmeli näyttää nyt näyttääkään valkoisessa blogikodissa. Ihana. Tuntuu myös, että adventtikynttilät (tai sitten meillä ei vaan ole koskaan harrastettu kummemmin adventtikynttilöitä) ja erilaiset itsetehdyt kranssit ovat uudessa nousussa.

Itselleni ainakin, joulu on perinnejuhla. Mietin, että mikä oikeastaan on perinteen ja kliseen ero. Onko klisee jokin suhteellisen uusi, mutta laajalle levinnyt villitys. Mutta toisaalta lampaantaljan tai pärekorin ottaminen osaksi sisustusta ei taida edes olla sellainen. Ellei 1700-luku ole liian tuore trendi. Onko sisustus- tai jouluklisee sitten sellainen, jos se talja on aseteltu nojatuolin päälle joka blogissa ja kodissa samalla tavalla. Mitä ajatuksia herättää?

Voisiko joku sisustusbloggaaja kapinoida ja laittaa ikkunalle niitä punaisia tonttu-ukkoja, perinteinen seitsenhaarainen kyntelikkö ja kääriä paketit joulupukkipaperiin?

No mutta, sitten siihen bingoon... 

(Keräsin tähän omasta mielestäni tämän vuoden kamalan ihanat blogijoulukliseet, jotka näytti ehkä viime vuonna vielä raikkailta. Bongotessasi, muistathan, että myös kopiot ja näköisteokset lasketaan!)Ensimmäinen rivi: 
Männyn taimi tai havun oksa // Lampaantalja // Kastehelmiastiat // Paperipussi ruukkuna

Toinen rivi: 
Voimapaperiin käärityt paketit // Pallovalot // Himmeli // Lighthouse-lyhty ("talolyhty")

Kolmas rivi: 
Kubus-kynttilänjalka // Pellavaiset lautasliinat // Jalpaikka-matto // DIY-kuusi

Neljäs rivi:
DIY-koristeet (askartelumassa/taikataikina) // Oksa-tähti // Eläintyyny // Pärekori

Mun tulos on aika säälittävä 5 / 16 (Mänty, talja, kastehelmi, voimapaperi, pallovalot)
Mutta ainakin pellavaliinat olisi tarkoitus vielä hankkia sekä tehdä massasta koristeita. Lisäksi juuri tuota Annon peuratyynyä olen hiplannut useasti ja pärekorin tahtoisin myös meille hankkia. Enkä näistä muistakaan pahakseni pistäisi. ;)


Ja onhan näitä vaikka mitä muitakin blogikliseitä: hyasintti tai kynttilät Riihimäen lasikipossa, mustaksi maalatut joulupallot, ruskeat pakettikortit, valkoiseksi maalatut oksat, kävyt, oksat ja poronsarvet... You name it. Tällä hetkellä tuntuu myös kiertävän paljon samanlaisia DIY-juttuja, kuten nuo oksista väsätyt Daavidin tähdet, perunalla painatetut (kuusi)tyynyliinat, kipsistä tehdyt joulukoristeet...

Mutta tämä nyt on jo aika perinteikästä eikä niin kliseistä, ainahan niitä samanlaisia jouluisia käsitöitä on tehty - koska Kodin Kuvalehti ja Kotivinkki. Nykyään on sentään tuhansia blogeja, joista ammentaa inspiraatiota, mutta onhan se selvä, että suomalaisessa (tai ylipäänsä skandinaavisessa) joulussa tietyt elementit on ja pysyy. Hyvä niin.

Bingotuloksesi ja mielipiteitä? 


P.s. Pahoittelut vielä kuvalainoista. Olisin halunnut kaikista blogiesimerkin, mutta energia loppui kesken. Lainailin kuvia kaikella kunnioituksella, Pinterestin satunnaisten kuvien lisäksi, ainakin Hunajaista, Moderni Puutalo, Pikku Mollin talo, Finnish Design Shop, Luukkuja, Heinässä heiluvassa, Modernisti kodikas.

P.p.s. Aiemmat bingot löydät täältä (mammablogi-bingo) ja täältä (sisustusblogi-bingo)!

Kommentit

 1. Whaat! Mä sain vaan yhden :D Lampaantalja, senkin koira aina kähveltää itselleen. Mut siis loistopostaus, samoin Marulta! Nauroin, hyvä tytöt!

  Mä en taida tyytyä pelkkään havunoksaan vaan me mennään ihan perinteisellä kuusella olkkarin nurkassa, johon ripustan punaisia, kultaisia, vanhoja ja vähän uusia palloja (eli oon varmaan ihan out).

  Ei mut on meillä pärekori. Eli onko se sitten 2? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Joo sä oot ihan out. Mutta sun tulos taitaa kyllä olla tuo kaksi. ;) Mut tässä bingossa on se hyvä, että ei se oo niin vakavaa saapi sitten täydet tai pyöreän nollan. :D

   Mä yllätyin kans omastani. Että vaan 5 (toistaiseksi). Kyllä meillekin kuusi tulee, mutta tuo mänty saa toimittaa nyt pikkujoulukuusen virkaa. Ja tekisipä mieleni vielä mainostaa, että mulla on kastehelmen jälkiruokakulhot siksi, että olen saanut ne perintönä mammalta ja ne ovat vielä alkuperäisessä paketissaan. Tuskinpa raaskin edes jouluna ottaa käyttöön. Tirks!

   Poista
 2. Tää oli tosi hauska ja viihdyttävä postaus, analyyttinenkin! Kiitos, oot nähnyt paljon vaivaa ja tosiaan tajusin, etttä näitähän nyt on joka blogissa.. En uskalla edes laskea montako joulukliseetä meiltä löytyisi!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo. Meikäläinen on kato kaikkea mitä toivoa saattaa! :D Laske nyt ihmeessä. :P

   Poista
 3. Täältä löytyy pikkujoulukuusi (havu ku havu), Lampaantalja, pallovalot (useat), (talolyhty vasta haaveissa), (samoin pellavaiset lautasliinat haaveissa), (DIY kuusikin pitäisi tehdää), DIY koristeita löytyy (mutta ei taikinasta), oksa-tähti, pärekori (useita)

  Eli 1+1= 6 kpl ja lisäksi 3 vasta ajatuksissa. ja lisäksi vielä noi kaikki mainitsemasi lasipurkit, hyasintit, poronsarvet yms. :)

  Ihania asioita noi kaikki on, mut jos samassa kodissa kaikki niin ehkä se on jo liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no mä just mietin tätä, että aina kun on näitä ns. kliseitä ja sitten kun on bingoiltu niin kappas ei niitä sitten keneltäkään ole kaikkia löytynytkään. Että ehkä myös se asettely ja sen sellainen myös tuo sitä mielikuvaa, että aina nämä samat. Mielenkiintoista!

   Kiitos osallistumisesta.

   Poista
 4. Vain kaksi! Pallovalot roikkuu vuoden ympäri tytön huoneen ikkunassa. Ja sitten meillä on talolyhty (saatu lahjaksi). Säälittävä tulos. Tai sitten mä olen niin hidas (hämäläinen), että lähempänä joulua tulisi enemmän osumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä unohdinkin tuohon kirjoittaa, että tätähän kannattaa tulla testaamaan pitkin joulukuuta. Kun itsekään en vielä ehtinyt kaikkea esille saada ja aattona tuo lopputulos on varmaan vielä kliseisempi. ;D

   Poista
 5. rasti seinään, Aarikan tonttuja ei oo mainittu! Meillä taitaa olla noista jutuista kolme, tosin ympärivuoden käytössä. (punainen talo kynttiläpesä, mehupilleistä tehty himmeli ja pauli serkun pallot keltaisena)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kuparilyhdyt! Se oli mun alkuperäisessä ajatuksessa, mutta jäi pois. Totta, Aarikan tontut ehdottomasti olisi pitänyt olla mukana. Aijai, vähän jää petrattavaa vielä ens vuoteen. ;)

   Poista
 6. Meiltä löyti varmaan 6 kpl! Siis todellinen klisekoti. :) Hauska postaus tämä. Repesin tuossa punaisten joulutonttujen ja jouluoukkipaperin kohdalla...alan kohta väsäämään pillihimmeliä.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä mitä, onhan tuosta nyt matkaa vaikka kuinka. :P Hih, kiitos. Olen kuullut joiltakin tutuilta, miten eivät ymmärrä sitä ruskeaa paperia kun ne kuvalliset on niin paljon kauniimpia.
   Hauskaa himmelihetkeä! ;)

   Poista
 7. Tällä hetkellä meille tulee vaan 1 ! Lampaantaljat. ..ja ok, Kastehelmet on kaapissa, mut ne on edelleen lahjapaketissaan jossa ne mulle annettiin, kun en oo vielä keksinyt sopivaa käyttötarkoitusta. ;) ..mut ei niitä sillon siis lasketa. :P
  Ajatuksen tasolla tosin sitten on havun oksat, voimapaperiin käärityt paketit, himmeli ja diy-kuusi. Eli 4. Et olisko tää meidän tulos sitten 1(+4). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, kaikki lasketaan. Mullakaan ei noi kastehelmet oo käytössä kun ne on tosiaan mamman peruja ja alkuperäispakkauksessa. Kerran otin käyttöön ja heti tuli särö. :( Ei uskalla. Ihania ne olisi katsella kyllä. 1+4 on tosi jees. :P

   Poista
 8. Nää bingot on hauskoja. :) Mä annan itselleni neljä ja puoli pistettä: lampaantaljoja löytyy kaksin kappalein, kastehelmiastioita ja eläintyyny. Pärekori ei vielä ole kotona, mutta on mummolasta tulossa meille. Pallovaloista tulee se puoli pistettä. Niitä meillä ei ole, mutta olen vähän alkanut haluamaan sellaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Aloin taas miettiä, että mistä ihmeestä sitä seuraavaksi bingoilisi. Klasulla ainakin myydään aika edullisia pallovaloja. On ne kyllä jotenkin hauskat ja sopii tosiaan ihan ympärivuotiseen käyttöön.

   Poista
 9. Vauvatarvikebingossa loistin, mutta tässä on hiljaisempaa. Sinun omien osumiesi ohella pärekori pääsi omalle listalle. Tosin se on kyllä ihan ympärivuotisessa käytössä valokuvakirjojen säilytyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! :D Olisi pelottavaa jo jos kaikista tulisi täydet. :P Pärekori on ollu haussa mulla jo pitkään. Parasta olisi kun löytäisin sellaisen vanhan eikä ostaisi uutta, mutta katsotaan... ;)

   Poista
 10. Mahtavaa että teit tämän! Ehdin jo odotella tätä bingoa. :D

  Meillä on: pallovalot, lampaantalja ja pärekori. Niitä tosin useampi ja eriväreissä.. Ympärivuotisessa käytössä. Juu, ja hyasintti löytyy - kastehelmen tuikkukipoista. Pillihimmeli, check!

  Aika huono tulos. Mä olen ehkä ennemmin niiden perinteisten tonttu-ukkojen kannattaja.. Perinteisellä punaisella ja vihreällä väriteemalla mennään. Aika bore! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo. Ajattelin, että jos vähän vielä odottelisi, oikeastaan olisi vielä parempi kun tekisi vasta joulun alla, mutta en malttanut odottaa. :D Kiitos vain aihepiiristä! Mulla on ehkä nyt tämän kaiken valkoisuuden keskellä alkanut houkutella punainen ja pinterestiin muutama edes hieman punaisempikin kuva päätyi. Äläs nyt, eikös se pelkkä valkoinen ole aika bore. :D

   Poista
 11. :DDDDDDD Hyvä Sonja ! Ja kiitos nauruista !

  Mä sain kaksi pistettä (valkoiset lautasliinat ja pärekori)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KAKSI! Nyt skarppia Laura! :DD Jouluun on vielä aikaa. Heeeei, susta tulikin mieleen (haha!), että oiskohan tuolla DIY/neulepuolella, jotain mahtavia kliseitä seuraavaa bingoa ajatellen.... Varmasti!

   Poista
  2. Jes! Do it! Mielenkiinnolla odottelen ;)

   Joo mä en oikeen oo jouluihmisiä. En blogijoulu, enkä muutenkaan. Kotia en koristele, mutta niistä ruuista + seurasta + tästä pimeästä ajasta nautin.

   Poista
 12. Mä sain kaksi - lampaantalja, joka on tällä hetkellä Brunolla ja oikeestaan talja löytyy meiltä ympäri vuoden joten lasketaanko se? Ja sitten sain vielä pallovalot, mutta nekin on pojan huoneessa ja aina siellä, vuodenajasta riippumatta! Joten lasketaanko mun jutuista yhtikäs mitään? :D Mutta hei mikä idea laittaa hyasintti Riihimäen lasipurkkiin!!! Woopwoop! En ole oikeesti koskaan nähnyt edes mitään kuvaa semmosesta! Toteutan tämän heti nyt illalla jahka ehdin! :D

  VastaaPoista
 13. Öhöm, kahdeksan. Kehtaanko edes myöntää? Yhdeksännet (pallovalot) just laitoin kaappiin.

  VastaaPoista
 14. Tämä postaus on mennyt ihan ohi! Hahha, kahdeksan osui. Viimeisimpänä juuri tänään paperipusseihin tyrkätyt hyasintit, koska ei niille muuta toimivaa löytynyt :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti