DIY-lahjoja

Mun piti tänään esitellä mun uusi takki, mutta koska teksti karkasi hieman pohdinnan puolelle, niin jätetään se ensi vuoteen. Ja käsitellään nyt vihdoin vuoden viimeinen joulua liippaava postaus. Oli kaksi ideaa, jotka halusin toteuttaa, mutta viitseliäisyys ei yleensä oikein riitä vain itselle tekemiseen, joten joulu on hyvä syy harrastaa tämmöistä askartelua. Saako muuten vielä sanoa kotoilua, vai menikö se trendi jo?

Nyt tulee sitten niin uniikkia ideaa, että lapiolla päähän ja pitäkää hatuistanne kiinni. (En siis millään muotoa väitä keksineeni näitä itse. :D)
Ensimmäinen oli tuo perunapainanta. Olen viimeksi harrastanut kankaanpainantaa lapsena. Heti kangasvärin hajusta tulvi mieleen kun äiti teki meille hienot Muumi-sapluunat ja sitten "töpöteltiin" menemään. Tein keittiöpyyhkeitä ja kangaskasseja aika perusmuodoilla. Pinterestiin keräsin kuitenkin vähän mielenkiintoisempiakin ideoita, mutta en uskaltanut riskeeraa liiaksi, vaikka onneksi on aina se lapsi-kortti. Eikai siinä hirveästi huijaisi jos sanoisi, että lapsi teki, kun kuitenkin tuntee itsensä usein aika lapsenmieliseksi....

Toinen must-juttu oli nuo betonituikut. En tiedä mitä lahjusten saajat oli mieltä, mutta mun silmiin ne näyttävät ihan superkivoilta. Ja tekeminenkin oli hauskaa. Tästäkin tuli lapsuus mieleen kun hiekkalaatikolla sekoitteli vettä ja hiekkaa puutikulla. Vähintään yhtä paljon innosta soikeana. Tämmöinen pikkupikku näpertely ja suuret linjat on erityisesti mun mieleen. Lapsikin katsoi silmät suurina ja antoi äidin rauhassa touhuta. Varmaan luuli mun hengittäneen liikaa betonipölyä.

Betonia ei muuten myydä kuin 25 kilon säkeissä. Menin rehvakkaana hakemaan betonia isosta K-Raudasta, jossa noita säkkejä yleensä lapataan rakentajien peräkärryyn kymmeniä kerralla. Ulkovarastossa kaksi toimetonta varastomiestä odottivat selkeästi hommia, bongasivat asiakkaan ja vetivät hanskat käteen, valmiina töihin. "Jaahas, vai betonia. Montako laitetaan?"

"Yksi, kiitos."

P.s. Lisäksi tein hernepusseja, tämän Kotipalapelin idean pohjalta. Hernepussit syntyivät ihanasta mintunvihreästä Paapiin kankaasta.

Kommentit

  1. Tosi kivoja ideoita! Mä ainakin olisin onnesta muikeena jos saisin tuollasia lahjaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kiittelivät ja pitivät lahjoista. <3 Kiitos!

      Poista
  2. Ihania lahjoja olet tehnyt, itse ainakin olisin innoissani, jos tuollaisia olisin saanut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Niin minäkin vaikka itse sanonkin. ;)

      Poista
  3. Kivoja ideoita ja parasta, kun tekee itse, mutta eivät ole maailman mutkikkaimpia ja pitkäkestoisempia projekteja.
    Tosin mullakin helpot ja nopeatkin jäävät joskus arjen jalkoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, sopii hyvin tämmöiselle taivaanrannanmaalarille. :P Ja niinhän ne usein jäävät. Meilläkin kun niitä projekteja ei voi pitää kauan esille ja jos jää kesken niin pitää siivota pois ja sitten se jää. Näin käy monelle neuletyölle.

      Poista

Lähetä kommentti