Kaunis kalenteri, kauniimpi arki

Mulla on paljon takakireitä ystäviä.
...ja kyllä, tämä on heidän oma arvionsa itsestään, ei minun. Tai no okei vähän, mutta positiivisena ominaisuutena. Mä sitten taas olen vähän sellainen vetkuttelija. Kaikenlaiset got to do -listat ahdistaa. Kamalaa nähdä ne kaikki tekemättömät työt nenän edessä. Mutta jos en pidä listaa, kuormitun ja unohdan myös ne want to do -listalla olevat.

Kadehdin aina noita täsmällisiä ystäviä, jotka tuntuvat aina saavan kaiken aikaan ajallaan. Nimenomaan ne inhottavimmatkin kuten hammaslääkärin ajanvaraukset ja verilmoitusten täytöt. Deadline-paniikki on täysin tuntematon käsite. On kuulemma "kiva kun hoitaa ikävät asiat nopeasti alta pois." Jep jep. Vaikka myönnetään, aina ne asiat tuntuvat etukäteen pahemmilta. En kuitenkaan haluaisi sanoa olevani laiska tai edes haasteita pelkäävä. Innostun helposti asioista ja se aiheuttaa kalenteriin ruuhkaa, jolloin alkaa tuntua, että listalla on pelkkiä velvoitteita.


Näin kalenteri muutti elämäni - katso kuvat!


Viime vuosi meni ihan näppärästi ilman kalenteria. Mitä nyt muutamat paniiikki-itkut ja "sori mä unohdin" sekä voiv*ttuset saatoin suustani päästää. Aika kun kuluu ilman vahtimistakin, mutta stressaavaa se on. Tuntui, että koko ajan oli kaikenlaista ja se pääkopan täyttävä tehtävälista ihan loputon. Kalenteri olisi auttanut, mutta aika ironista - mä myöhästyin. Eikä mistään löytynyt enää mitään kivaa. Sellainen tylsä Ajasto-kalenteri on aika epäinspiroiva, kuten myös digitaaliset kalenterit. Kauppalistakin on ihan erilaista kirjoittaa käsin kuin puhelimen muistioon...tosin jälkimmäinen ei ikinä unohdu kotiin.


Nyt olen pari viikkoa nauttinut kevyemmästä elämästä Polkka Jamin ihana kalenteri kainalossa. Se on niin suloinen! Huomasin myös, että niitä vapaita iltoja onkin viikossa yllättävän monta. Sitä paitsi uutuuden viehätyksestä olisi kiva rustailla merkintöjä enemmänkin. Tehtävälistakin näyttää tässä vaiheessa viikkoa paljon lyhyemmältä. Tosin nyt kaipaisin pienen boostin sitä "takakireyttä", jonka voimalla voisin täyttää vielä nuo vakuutuspaperit, parit kela-lippulaput, maksaa laskut ja varata ajan sokerirasitukseen....

Yritän vain ajatella nyt sitä hetkeä kun voin kirjaimellisesti sutata ne yli tuolta kirotulta listalta. Ei ole voittajaolo. Ei vielä, mutta ehkä kohta on!

Kommentit

 1. Täälläkin on yksi takakireä :D Mä tykkään niin paperikalentereista ja listoista.

  Kauniin oot muuten löytänyt. Toi oli myös mun toinen vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana kalenteri. Kyllä paperille pitää kirjoittaa! :D

   Poista

Lähetä kommentti