Keittääkö? | 5 ruokainspistä

tammikuuta 18, 2015

Ainahan se on mielessä. Ruoka. Mä olen viime päivinä ottanu niitä kuuluisia bloggaajan ruokakuvia. "Ei saa koskea vielä, otan kuvan ensin....onpa huono valo. Näyttää hölmöltä tästä kulmasta. No nyt! Jaaaaa, nyt se on kylmää."

Mitään khurmeeta ei siis ole tiedossa, mutta ainakin itselle monesti iskee sunnuntai-iltana se apua-mitä-me-syödään-ensi-viikolla-paniikki. Tai sitten on todella fakkiutunut tiettyihin ruokiin ja on kiva nähdä, että mitä muut sitten syö. Joten tässä nyt muutaman idean poikanen mitä sitä voisi suuhunsa laittaa kun nälkä iskee itsellä tai linnunpojat odottavat jo suut auki ruokapöydässä. Ei siis varsinaisia reseptejä, etenkin kun olen aika kokeileva keittiössä ainakin silloin kun oikeasti teen ruokaa (enkä vain paistettua jauhelihaa ja makaronia ketsupilla ja kurkulla).

Poimin viisi lempparia viime viikolta. Ei siis samalta päivältä, vaikka kokosinkin näistä leikkisästi yhden päivän menun. Mulla on menossa nyt keittokausi. Kauhea himo. En tiedä onko raskaushimo vai saiko pakkaset himoitsemaan kasvissosekeittoa. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Kalakeittoa, tomaatti-linssikeittoa, hernekeittoa...(sitä en suinkaan tehnyt, vaan kävin lounasraflassa. Eiku teinpäs, lapselle - sen resepti löytyy Jalostajan purkin kyljestä.)

Aamupala

En voi lakata hehkuttamasta tätä itse tehtyä mysliä. Se on vain niin tajuttoman hyvää! (Alla on bulgarianjuggaa ja päällä mansikoita kuten näkyy.)


Lounas

Se kasvissosekeitto, miksi ei muista useammin kun se on niin helppoa ja niin hyvää! Ja sekaan voi heitellä mitä vain. Tässä on bataattia, perunaa, porkkanaa, sipulia ja vähän kukkakaalia. Lisäksi hieman kermaa ja Koskenlaskijaa. Sekä tietysti Keso-raejuustoa. Pa-ras-ta!


Välipala

Ei paremmasta väliä kuulkaas tämä. Munaleipää ja avokadoleipää kahvilla huuhdottuna. Say no more!


Päivällinen

Tomaatti-linssikeitto. En viitsi toistaa ohjetta kun tein sen käytännössä tämän Jennin reseptin mukaan. Paitsi, että tein sen sellaisella kasvissyöjän appivanhemmat -tyylillä. "Ku sää ny oot tommonen ituhippi nii, tehtii iha sua varten tämmöistä kasvismössöä, maustoin sen pippurilla ja kanaliemikuutoilla."

Note to self. Muista ostaa kasviskuutioita.



Iltapala

Olen pari kertaa tehnyt tämmöistä täyttävää terveysriski-jauhelihapiirakkaa, googlesta ensimmäisenä löytyvää ohjetta mukaillen. Teen suolaisen piirakan pohjan aina itse, koska se on maailman helpointa, (vaikka olisi miten jauhopeukalo keskellä kämmentä, sekin löytyy muuten kuukkelista ensimmäisenä.)

Tähän laitoin alkuperäisestä ohjeesta poiketen mm. sitä Koskenlaskijaa, jota jäi keitosta yli. En ikinä tee mitään suoraan ohjeen mukaan tai tee kahta samanlaista, joko raaka-aineiden puutteessa tai vain ollakseni keittiökapinallinen. Hieman soveltamalla tästäkin saa tehtyä vaikka kevyemmän lounaspiirakan tai mausteisemman tex mex -version.


Tämän postauksen kantava voima näyttäisi olevan keittojen lisäksi persilja, jota löytyy melkein kaikista paitsi myslistä. Mulla on semmoinenkin kausi nyt.

Jumiudutko aina samoihin ruokiin? Mitä teillä syötiin tänään tai syödään huomenna, vinkit ja ideat jakoon!

You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Jumiudun! Kaupasta tulee ostettua jauheliha ja kana, ja niistä sitten koetetaan keksiä jotakin. Välillä aina yritän petrata ja selailen erilaisia ohjeita ja kokeilenkin uusia reseptejä. osa jää yleensä käyttöön. Sosekeitot on tosi hyviä ja meillä ainakin lapset niistä tykkää kovin. Kiitos siis taas muistutuksesta! :) Tänä viikonloppuna meillä kokkailtiin niin ahkerasti, että koko alkuviikko syödään jämiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, ihan sama! Joskus jos oikein revittelee, niin ostaa kalaa. Mut aina ne samat kana- ja jauhelihapaketit. :D Mä en koskaan oikeastaan lue ohjeita ja ainoat vinkit tuleekin just monesti blogeista kun näkee edes vilauksen et mitä muiden perheiden lautaselta löytyy. Vaikka aika usein se taitaa olla se makaronilaatikko. :P

      Poista
  2. todellakin jumiudun. meillä syödään niin paljon samoja ruokia et mä oon ajatellut et pitäiskö laittaa lapset päiväkotiin ihan vaan siks että ne sais monipuolisempaa ruokaa, haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, vaikka en kyllä uskonutkaan olevani ainoa. Toi on kyl hyvä. "Emmä muuten, mutta jos nää tulis ain syömään." :D

      Poista
  3. Yks jumiutuja lisää! Yleensä sitä menee siitä mistä aita matalin, helppoa ja kaikille maistuvaa. Ja sit syödään viikosta toiseen ihan samalla tavalla. Nuudeleita meil on alkanu menemään viikottain, äsken heitin kanapaketin kanssa wokkivihannekset sekaan ja sekaa vähän sweet & sour-kastiketta. kaveriksi nuudelit kiehumaan. kauheen nopea.
    Kiitos keittomuistutuksesta, jos joku pvä tällä viikolla tekis sosekeiton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meillä kans kiertää aina se sama kaava. Jauheliha ja kana vuorottelee ja lisukkeet sit on mitä on. :D Ton nuudelit ja wokin olin ihan unohtanu, mut nyt on taas uus korkeareunainen paistinpannu niin voi semmoista tehdäkin. Kiitos siis muistutuksesta sinnekin. :)

      Poista
  4. Ää mitä ruokia <3 voi että meikä venaa kun tää dieettiläisen elämä vihdoin loppuu ja saa alkaa taas KOKKAMAAN!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mä en jaksais nyt yhtään syödä mitään ns. kuivaa dieettiruokaa. Pakko saada jotain "kunnollista" eikä vaan sitä jauhelihaa. :P

      Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset