Lankahankintoja ja arvonnan voittaja


Seuraan monia blogeja, koska saan niistä inspiraatiota suoraan suoneen. Innostus holahtaa hattuun nopeammin kuin olen ehtinyt selaimen sulkea. Väitän olevani suhteellisen immuuni blogien vaikutukselle, mutta en ole. Lähipiirissä kyllä tiedetään vastaus kun kysytään, että "mistä sait idean tehdä tämmöisen?"

Varsinaisia kulutustavaroita en hanki siksi "jokin blogiääni käskee tekemään niin". Vaan siksi, että jokin asia näyttää ja tuntuu kivalta tai kätevältä, saan siitä uuden idean tai ajatuksen hankkia jotain asiaan liittyvää. Ilman blogeja en varmaan olisi kokenut sitä ihanuutta kun loppusyksystä laitoin ensimmäistä kertaa sopivat äitiysfarkut jalkaan, koska en varmaan edes tietäisi, että on muitakin merkkejä kuin H&M. Hennesin housut kun ei sovi mun kropalle ollenkaan. Jos haluan ne ylipäänsä päälle, pitäisi ottaa kaksi numeroa normaalia kokoa isommat.

Viimeisin blogivaikutus tuli Valoisaa vaaleaa -blogista, jossa Jonna esitteli Novita Woolista neulomansa lapaset. Olin jo miettinyt, että olisi ihana tehdä vauvalle jotain noista pastellisävyistä, mutta ajattelin, että onhan noita lankoja jo ennestään - vaikka ei niitä pastellisia. Mutta sitten se iski. Ei juma, pakko saada sitä ihanaa mintunvihreää ja mustaa, vähän vaaleanpunaistakin. Mutta...mitä ihmettä mä näistä tekisin. Sukat, tumput, pipon? Villahaalarin? Kevätvauvalle? Minkä kokoiset.? Äh. Katsotaan miten taas tämänkin inspiraation kanssa käy. Puikoilla on yksi surullisen kuuluisa peitto vauvalle. Se vauva on nyt neljä ja puoli.

Mutta katsokaa nyt noita värejä! Kertokee mitä te tekisitte noista?

***
...sitten se arvonta!

Arvonta suoritettiin jo tutuksi tulleella kombolla nimilaput, pipo ja pieni arpoja.Onni potkaisi tällä kertaa Sari H:ta (anonyymi 20.21). Paljon onnea! Saatte perhelipun ja pääsette näkemään Muumit ja vuodenajat, sekä tietysti koko muunkin Ipanahippojen tarjonnan. Otan sinuun heti yhteyttä sähköpostilla. :) Nähdään Hipoilla!

Kommentit

 1. Jos villahaalarin haluaa tehdä, kannattaa suosiolla tehdä sellainen, että mahtuu seuraavana talvena. Lapsi ei silloin vielä kävele ulkona, joten villahaalaria tarvitaan vaunuihin. Ja mistä sitä tietää, kuinka kylmä kesä tulee? Itse tein loppuvuodesta syntyneelle vauvalle villahaalarin kokoa 62, meni koko talven kevääseen saakka. Hihat ja lahkeet olisi mennyt kauemminkin, mutta hartia-haaramitta tuli vastaan... Haalarin tekemiseen meni pari viikkoa (toisena päivänä kudoin monta tuntia, toisena taas en juuri ollenkaan). Noista väreistä saisi söpön raitahaalarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin ajattelin, että joko tekisi sellaisen haalarin tai sitten unipussukkatyylisen eli ei lahkeita vaan sellainen pussi. Mutta täytyy nyt miettiä. Ja hyvä huomio myös tuo, pojallakin meni kaikki vaatteet vauvana aina pieniksi ensimmäiseksi niska-haaramitasta.

   Poista
 2. Mä oon törmännyt nyt lähiaikoina muutaman kerran sellaiseen "toukkapussiin" vastasyntyneellä. Siis käytännössä se ajaa kapalon virkaa, mutta on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen sukka/pussi/tuubi mihin vauva laitetaan. Äh, surkeasti selitetty. Tälle varmaan on olemassa joku oikea nimikin jota en vaan tiedä. Mutta joka tapauksessa jos kutoisin nyt jotain vauvalle niin ehdottomasti sellaisen. :D
  (Siis vähän kun kutois vaan ison villasukan ilman kantapäätä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis sellaista unipussia mietin myös, mutta toisaalta vauva on niin iso sitten jo talvella, että olisi varmaan haalaritkin käytössä, joten villahaalari voisi olla sitten kuitenkin kätevämpi. Mutta noista väreistä tulisi kyllä ihana "toukkapussi" ja totta, näin sellaisen ison villasukankin jossain blogissa! :) Kiitos ideoista!

   Poista
 3. Haa. Piti oikein etsiä joku nimi sellaiselle. Kapalopussi! :) Kerran näin kyllä yhden vauvan puettuna vastaavasti isoon villasukkaankin. :)

  VastaaPoista
 4. Ah, ihanat värit! Näyttää ihan vauvan norjalaismyssyltä ja tumpuilta:D tulisi kyllä ihanat!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti