Spicy DIY | Tuunattu maustehylly

Sillä välin kun puolet blogimaailmasta tarroittaa eteistä liitutaulutarralla, mä päätin siirtyä tungoksen takia keittiöön. Luulin muuten olleeni ainoa, joka keksisi käyttää liitutaulutarraa sähkökaapin piilottamiseen ja eteisen ryhdittämiseen. :D Muuut mun ei annettu toteuttaa sitä ideaa "koska kuitenkin kohta muutetaan". Mutta mä en jaksa enää odottaa muuttoa, vaan tuo lopputarra on käytettävä jonnekin. (Niitä hienoja sähkökaappien tuunauksia voi muuten nähdä ainakin täällä ja täällä.)

Siinä tarroja leikatessa ja liimatessa mietin, että nyt ollaan taas käsillä tekemisen ytimessä. Leikkaa ja liimaa! Tuntuu, että blogin myötä jokainen päähänpisto laittaa kruunukynttilät Ilves-purkkiin ja purkin ympärille paperinarun kietominen, on mun päässä DIY-idea. Maltoin. En tehnyt postausta!
Mitä DIY oikeasti on?

DIY:n määritelmä taitaa olla aika laaja. Se, onko se DIY vai tuunaus taitaa olla katsojan silmissä. Tämä ehkä enemmän sitä jälkimmäistä osastoa. Mun mielestä pääasia on, että siitä syntyy se käsillä tekemisen ilo. (Kuten tästä liitutaulutarralla taiteilusta.) Ja vielä ihanampaa oli kuulla miehenkin kehuvan illalla maustehyllyn näyttävän tyylikkäältä ja yllättävän paljon erilaiselta. Toiset DIY-projektit vaativat enemmän taitoa ja toiset vähemmän, mutta ei se ole niin justiinsa jos vähän tuli tiplu reunoja leikatessa. Ne saa yleensä aina piiloon. DIY on myös yhtä kuin vanha kunnon Niksipirkka. Yksinkertaisilla välineillä helppoutta tai hauskuutta arkeen.

Pinterestin mielestä taas se DIY:n määritelmä tuntuisi venyvän ja paukkuvan. Pinterest vinkkasi Facebook-feedissäni pientä DIY-projektia: "Ota portaikon ylle jäävä tyhjä tila hyötykäyttöön - ja rakenna siihen lasten leikkitila!" ... Oletetaan, että Suomessa rakennusviranomaisilla tai vaikkapa taloyhtiöllä, ei ole mitään sanomista muutaman lisäneliön omatoimirakentamiseen. Ei se kyllä silti tee siitä kivaa jokatytön tein-itse-ja-säästin-rojektia. Vaatii kyllä jo vähän raskaamman sarjan DIY-heppua tai mieluummin ihan alan ammattilaista. "Nyt tuli pieni mittavirhepaholainen, mutta ei kait sen nii väliä kun tää on vaan tämmöinen DIY!"

Mutta tämmöinen tästä uusimmasta DIY:stä sitten tuli. Aika skarppi maustehylly mielestäni! (Toisin kuin hämärässä otetut kuvat.) Alunperin ajatuksena oli kirjoittaa tuohon taustalle hienoja iskulauseita "Spice it up, Spice girl!" Mutta ehkä mä en tahdokaan sutata sitä, kun tuo tilakin on aika pieni. Musta DC-fix olisi siis ajanut saman asian. Aiempi tarratuunaus löytyypi lastenhuoneen seinältä.


P.s. Sattuuko linjoilla olemaan joku vanhojen tavaroiden asiantuntija ja kertoa mitä näissä Pauligin pikkupulloissa on alkujaan ollut. Nämä ovat kulkeutuneet siis mamman perintötavaroiden joukossa meille. Todella kauniit!

Kommentit

 1. IHANA diy-vinkki! Tuotahan täytyy ihan alkaa pyörittelemään omassakin päässä...hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörittele ihmeessä, todella helppo, mutta samalla erittäin piristävä pieni tuunaus. :)

   Poista
 2. Tästä tuli tosi hieno! Joudun ehkä vähän matkimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ilman muuta. Sitäpä varten nämä täällä on. ;) Näytä sitten teidän maustehylly!

   Poista
 3. Hieno !

  Tuli paljon skarpimpi ja särmempi. Tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidät. Mä tykkään myös. Sellainen muutos, jota ei nyt enää arjessa edes taas huomaa, mutta huomaisi jos joku menisi yön aikana nyppimään tarrat veke. :P

   Poista
 4. Tämmöiset tuunausjutut on parhaita. Pieni vaiva mutta niin suuri ja kiva muutos!

  VastaaPoista
 5. Siellä se nyt on ;) Käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti