Äitiysvaatteet | Ne ihanan kamalat

helmikuuta 27, 2015

Luinpa tässä juuri eräältä äitiysvaatteita kaupittelevalta mainossivustolta, että äitiysvaatteet ovat tyylikäs ja helppo pukeutumisvinkki XL-kokoiselle naiselle. Ei liene lainkaan yllättävää, että juttu oli miehen kirjoittama... Toki olen minäkin blogiläksyni lukenut ja tiedän, että samaa vinkkiä on jaettu kyllä ihan tyyliblogeissakin. Eikä minusta ole mitenkään noloa, että joku ostaisi äitiysvaateosastolta. Kuten ei sekään jos löytää lastenvaateosastolta ja miesten osastolta itselleen sopivia, kivoja vaatteita.

Rohkenen silti väittää, että moni raskaana ollut nainen kiittää sitä onnenpäivää kun on sen verran palautunut synnytyksestä, että voi taas pukea ne ihanan normaalit housut jalkaansa. Kokosin omat kokemukseni ja vinkkini äitiyspukeutumisesta.


Minulla on ollut koko näiden kahden raskauden väliajan (kyllä, sen neljä vuotta) edelleen yöpaitoina hennesin imetystopit. Rintaliivit päällä olisi omituista nukkua, mutta toisaalta ahdistaa myös olla kokonaan ilman "tukea". Pari vuotta tuo mies jaksoi asialle kuittailla, vaikka nykyään pieni sanominen olisi ehkä paikallaan ja voisi vaihtaa nuo nukkavierut (lue: ihan mielettömän pehmeät) topit uusiin.

Olen aika onnekas, että kroppani ei kerää ihan älyttömiä määriä ylimääräisiä kiloja raskausaikana. Vaikka tässä raskaudessa olikin suruliputuksen päivä kun ylitettiin sellainen kymmenluku, joka ei mennyt viimeksi rikki edes raskauden lopussa. Pystyn pukeutumaan raskaana ollessa omiin vaatteisiin aika pitkään. Käytän paljon legginsejä ja rentoja, pitkiä paitoja, joten mitään huonoja kokemuksia äitiysvaatteita kohtaan ei oikeastaan edes ehdi syntyä.

Kukkaleggarit ovat Silverjunglen naisten perusmallistosta, mutta niissä on todella joustava vyötärö ja niistä on tullut ihan lempparivaate Mamaliciouksen pitkän harmaan collegen kanssa. Taas voin kiittää onneani, että töissä ei tarvitse pukeutua vaikkapa housupukuun. Uskon, että juuri bisnesala on tässä vaikein ja raskausajan pukeutuminen aiheuttaa suurta päänvaivaa.


Äitiysvaatevalikoimani

Ehkä siis hyvien geenien ansiosta, tai vaihtoehtoisesti tylsän tyylini takia, pärjään siis todella suppealla "äitiysvaatekaapilla". Eevelin odotukseen ostin huutonetistä paketin mammahousuja ja taisin yhdet ostaa ihan kaupastakin, mutta hennesin äitiysfarkut eivät vain sovi mun kropalle. Tai ehkä sopisi jos olisi luonnetta ottaa se kaksi kokoa isommat kuin normaalisti. Olen kuullut, etten ole tässä yksin. Todella kieroutunutta huumorintajua suunnittelijoilta, kun odottavat äidit tuntevat itsensä monesti muutenkin valaiksi ja pukeutuminen on vaivalloista.

Tuolloin jotenkin edes tajunnut etsiä muita vaihtoehtoja. Nyt olin kuullut Mamaliciouksen housuja kehuttavan ja klikkasin ostoskoriin parit, housut, kun olin käyttänyt jo kolmatta kuukautta samoja leggingsejä. Molemmat housut olivat alehintaan, joten investointi ei ollut suuri. Äitiyshousuja minulla on siis neljät (kahdet farkut, siniset ja punaiset, äitiysleggarit ja löysät tavalliset leggarit) ja näillä ajattelin pärjätä vielä loputkin viikot. Korkeintaan tarvitsen uudet mammaleggarit, jos ne menevät rikki.

Housut myin viimeksi synnytyksen jälkeen pakettina eteenpäin ja lopullista hintaa niille jäi siis aika vähän. Äitiyspaitoja en ole tarvinnut, kuin tuon hupparin, joka on minusta kaikin puolin ihana ja sitä tulee ehkä vielä ikävä, mutta mallin vuoksi sitä ei oikein ilman masua viitsi käyttää. (Ja se masu ei toivottavasti jää tähän kroppaan. En mä sitä paitaa niin paljon rakasta!) Muutoin olen käyttänyt tavallisia trikootoppeja, löysiä paitoja ja neuleita. Paitsi onhan minulla tuo yksi hennesin trikoomekko, joka sopii hyvin niin raskaus- kuin imetysaikaankin.

Sen verran pihi olen, että äitiys- ja imetyspaitoja minulla on jäljellä vielä neljä. Kaksi t-paitaa ja kaksi toppia (sekä ne yöpaidat!) ja näitä tulee varmasti hankittua kyllä uusia. Esikoisen imetysajalta otetuissa kuvissa mulla on kaikissa aina sama musta-valkoraidallinen paita. Kerrospukeutuminen oli valttia siinäkin, että omillakin (ihan kuin ne imetysvaatteet eivät olisi omia) vaatteillä pärjää pitkälle. Liiviostoksille joudun myös, ne olivat viimeksi kyllä niin harmittavan huonoja kun ei muka raaskinut panostaa.

En siis ole kokenut äitiyspukeutumista mitenkään vaativaksi, eikä ole oikeastaan yhtään ikävä "omalle vaatekaapille". Käytän muutenkin niin paljon samoja vaatteita. Mutta töissä varmasti kuvitellaan, ettei minulla muita vaatteita olekan kuin tuo collari. Se on vain niin ihana ja käytännöllinen!

Painitaanko siellä raskausajan pukeutumien kanssa tai koitko sen helpoksi vai hankalaksi?

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Mä oon ite kokenut raskausajan pukeutumisen suht iisiksi ja kivaksi, kun vertaa raskauden jälkeiseen vuoteen. Raskaana saa olla iso ihan rauhassa ja joskus se kyllä ärsyttää, mutta tää väliaika kun omat farkut ei mahdu ja vielä 5kk synnytyksestä käyttää äitiyshousuja on todella lannistavaa! Ärhh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, mulla oli tämä pointti mielessä juttua kirjoittaessa, mutta sitten unohdin jatkaa sitä ajatusta, kun tuossa ohimennen mainitsin, että kun vihdoin koittaa se päivä, että on palautunut sen verran. Että varmasti vielä raskausaikaakin ärsyttävämpää on se väliaika. Vaikka muistan edellisestä, ettei sekään ollut iso rasite kun käytän leggingsejä muutenkin paljon ja ne kyllä venyy ja paukkuu. Ja mun imetysvaatteet olivat tosiaan nuo neljä, niin kun se väheni/loppui niin, että pystyi siirtymään kokonaan normaaleihin paitoihin, niin ai että!! Kiitos Heini kommentista. <3

      Poista
  2. mulla on yhtä hyvät housut kuule, sellaset nilkasta kapeat (porkkana?) ja ylhäältä leveät leopardihousut. Kappiksessa oli taannoin alehinnat puoliksi, näitä pulitin kokonaiset 7.5e ja varmaan mahtuu ihan heinäkuulle saakka. Siihen saakka ihastutan kanssakulkijoita plösöllä olemuksella ja ihkuilla housuilla ;)

    VastaaPoista
  3. Raskauden alussa stressasin todella paljon vaatetuksesta. Näin plussakokoisena omenavartalona ei ole helppoa löytää kivoja vaatteita muutenkaan saatika jos maha vielä kasvaa. Ostin kyllä jotain housuja normaalia isommassa koossa mutta toistaiseksi vielä vanhemmatkin vaatteet mahtuu päälle jos on joustoa vyötäröllä. Ostin kyllä yhden raskaushameenkin joka oli tiukka jo kättelyssä sekä housut jotka on niin isot ettei viiti ainakaan vielä pitää.
    Imetysvaatteet onki sitte seuraava huolenaihe tällä saralla mutta onneksi laskettuun aikaan on vielä melkeen kaks kuukautta aikaa että kerkee hyvin pähkäillä..

    Emma, 31+3

    VastaaPoista
  4. Just oon ettimässä imetysvaatteita, ja mietin oisko tällainen paita hyvä? http://www.mammas.fi/product/27/imetyspaita-sofia-tess-pitkahihainen ??

    Voiko näitä teidän mielestä käyttää myös imetyksen jälkeen, vai onko ihan turha juttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni käytetyimmät imetyspaidat oli juuri tuota mallia. Ei tuntunut liian paljastavalta imettää julkisemmillakaan paikoilla. Ainoa hankaluus on, ettei kukaan tiedä kauanko imetys kestää. Itse imetin lähes kaksi vuotta, joten aika nukkavieruiksi nuo paidat ehtivät. Olen ne säästänyt mahdollista myöhempää tarvetta varten, mutta kelpaavat lähinnä kotipaidoiksi, kun ovat niin kulahtaneita. Imetysvaatteille käy niin paljon vahinkoja (puklut, maito läpi liivinsuojuksista huolimatta jne.) että pesukertoja tulee huomattavasti enemmän kuin normivaatteille.

      Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset