Kirppiskeijun tuuri

Kirppiskeiju...pyh ja pah! Mä olen ennemmin joku kirppiskoi. 
On jo ihan klassikko, että eräskin "Janni" nimeltään aina leijuu omilla kirppislöydöillään. Poppia pilkkahintaan, uudenveroista Marimekkoa halvalla ja sitä rataa. Vielä niin, että koko kirpputori on täynnä porukkaa, mutta ei ne muut vaan huomaa. (Vaikka semmoinen lähes ilmainen Tarumuumi-makuupussi onkin joo tosi huomaamaton. #aimitenniinkatkera)

Sitten menee meikämartta, ei muita saalistajia mailla halmeilla. Jes! Mutta eipä ole kirppispöydissäkään mitään. Paitsi ehkä joku nuhjaantunut sirkusraitapaita kiskurihintaan. Huonokuntoista vaatetta silmänkantamattomiin. Pinkkejä röyhelökasoja. 90% ongelmatapauksista vika on käyttäjässä. Niin tässäkin. Pitäisi ehtiä useammin kirppistelemään, että voisi niitä löytöjäkin tehdä. Ehkä myös strategiassa jokin mättää.


Kertokaahan nyt apinallekin, että miten se tehdään? Milloin on parhaat ajat tehdä löytöjä alkuviikosta, loppuviikosta, aamulla, illalla. Vai keskiyöllä fb-kirpulla? Karsastanko liikaa niitä röykkiöpöytiä. Jalostuuko ne timanttilöydöt siellä lumppupinojen paineen alla? Vai olenko mä vaan kokonaan väärässä kauppapaikassa?


Puhuin merkeistä, mutta parhaat löydöt voivat olla myös jotain muuta. Jotain mitä on suunnitellut ostavansa joka tapauksessa tai juuri etsinyt. Viimeksi se oli äitiyspakkauksen kietaisubody, jossa on käännettävät hihansuut. Ja harvoin sitä kuitenkaan kirpputorilta ihan tyhjin käsin lähtee. Mutta vaikka tuo kuvassa näkyvä bambi-body onkin suloinen ja maksoi vain euron, niin en tiedä oliko se kuitenkaan sen vajaan tunnin arvoinen suoritus... Kuvassa ovat myös muut vaatteet, ne ainoat, jotka olen parilta edelliseltä kirpparikierrokselta huolinut matkaan.

Niinpä! Ehkä mä olenkin vain nirso.

Kevät on pientä vaatteiden hamstrausaikaa. On mallistojen julkaisuja, kotikutsuja, vaatekaapin siivousta ja muuten vain uuteen vaatekauteen valmistautumista. Kaikenlaista on siis tullut jo lapsille (monikossa, hassua!) hankittua, mutta yksi on ylitse muiden - himoitsemani Papun body. Tuo Metsänpoikanen-kuosi on niin kaunis ja suloinen. Nyt jään odottelemaan milloin ensimmäiset uuden äitiyspakkauksen vaatteet eksyvät kirpparille saakka!

Kevätsiivouksen korvilla kirppispöydätkin varmasti taas täyttyvät, ja mäkin pääsen löytöihin kiinni. (Oikeasti nuo ei tarvitsisi yhtään enempää vaatteita.) Ostatko uutta, alea vai luotatko kirppishaukan katseeseen?


P.s. Jannin nimi muutettu, oikea nimi on Jenni. Haha! Tasan ei käy kirppiskeijun tuuri...

Kommentit

 1. Mä oon kans niin huono kirppistelijä. En tajua, miten kaikki muut aina löytää niistä jotain huippulöytöjä :D No okei, vauvalle oon löytänyt nyt muutamia ihan kivoja vaatteita kirpulta ja fb:stä on kans pari ihan mainittavaa juttua tullut ostettua, mutta ei ne kyllä vertoja vedä noille kirppiskeijuille, jotka bongaa niitä marimekkojakin pilkkahintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, onneks en oo ainut! Mä olen huono fb-kirppistelijä. Katon niitä aina, mut en sit kuitenkaan tuu ostaneeksi. Ehkä me vielä opitaan!

   Poista
 2. ooon tosi huono kirppistelijä! Eniten ehkä johtuu siitä että täällä on kamalan huonot kirpparit :(

  Tykkään muutenkin ostaa uutena ja kierrättää sitten vaatteita omilla lapsillani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin et kaikki muut tekee löytöjä. :D Mä kans mieluummin ehkä metsästän niitä aleja ja sitten laitan huokeaan hintaan ite myyntiin. En tykkää sellaisesta kirppiskiskuroinnista.

   Poista
 3. Mä en myöskään tajua.. Erityisesti kaikki kotiin liittyvät ostokset - en vaan ymmärrä miten ihmiset bongaa hienoja juttuja ja osaavat nähdä siellä rojujen keskellä, että hei tuo sopisi meille! Mä en osaa.. Kaikki näyttää helposti vähän kulahtaneelta.. Ja sitten on se aika, pitäisi ehtiä kierrellä enemmän ja laajemmin..

  Mutta hei asiasta toiseen > halusin laittaa sun ihanaan lapsiperhearkiblogiin haasteen. Käy nappaamassa, jos uskallat tarttua! ;)

  http://kotivalossa.blogspot.fi/2015/02/14-asiaa-minusta-maratooni-luvassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, kyllä vaatteitakin vielä löytää, mut mitä ihmettä, mistä ne niitä sisustusjuttuja bongailee. :D

   Hei apua kiitos, nää haasteet on niin kivoja ja yritän kyllä toteuttaa tämän! <3 Joku aiempi haaste jäi tekemättä, mut mä yritän parhaani.

   Poista
 4. Mä ostin ennen raskautta itelleni käytännössä kaikki vaatteet kirpparilta, kun Helsingissä myydään niin paljon uusia/uudehkojakin kirppiksillä (niillä missä myyjät ovat itse myymässä muutaman tunnin ajan). Ne tosin ovat aina niin ryysittyjä paikkoja, etten raskaana viitsinyt tunkea niille, enkä varsinkaan nyt vauvan kanssa :D Yksin haluaisin kyllä mennä. Vauvalle taas en usko, että ostan kauheasti kirpparilta, ellei ole selkeästi tosi tosi vähän käytetty. Nyt kun ollaan saatu paljon vaatteita käytettynä, tuntuu että ne ovat aika herkästi karheita tai nukkaisia, ja oon ihan onnettoman laiska silittäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on tullu sellanen käsitys et Helsingissä on jotenkin helpompi tehdä löytöjä kun on paljon niitä kirppareita, joissa myyjät tosiaan myy itse. Ja hyvä pointti kyllä, että tuolla silittämisellä saa vähän huonommastakin vaatteesta skarpimman. En ole jotenkin tajunnutkaan, että sillä voisi pelastaa jos on joku ihana!

   Poista

Lähetä kommentti