Lahjakas kakku


Seuraa Mutsijuhla-postauksen jatko-osa eli vähän tarkempi kuvaus hilpeyttä herättäneestä (lähinnä siis kai allekirjoittaneessa) liivinsuoja-kakusta. Yksi luetuimmista postauksistani on vaippakakun resepti, toivottavasti etsivät ovat löytäneet hakemansa. Tämän kakun tein myös kakkuvuokaan. Vuoka tietysti vähän rajoittaa kakun kokoa, mutta kasaaminen on äärettömän helppoa tällä tyylillä.

Tämän kakun idea oli olla erityisesti äitiä varten, nyt kun odotus on loppusuoralla jo kolmannen kerran. Pohjalle rullailin pieniä vaippoja (vaikka edelleen harmittaa, että en keksinyt niitä maxisiteitä laittaa, sillä lahjan saaran huumorintaju olisi kyllä tämän kestänyt). Keskikerros ja yläosa on taiteiltu liivinsuojista. Huom, homma vaatii paljon kumilenkkejä. Tein liivinsuojista kolmen rullan nippuja, jotka yhdistin sitten isolla kumilenksulla.

Nämä kakut vaativat aina keskelle jonkin tukirakenteen. Se voi olla talouspaperin hylsy tai vastaava putki. Tähän käytin kuitenkin lahjaksi ostetun aikakauslehden, joka niin ikään oli rullattu ja kiinnitetty kumilenkein. Kaikki kumilenkit on helppo häivyttää satiininauhojen alle.

Kakkuun on piilotettu kaikkea "pikkukivaa" äidille vapaa hetkeä ajatellen tai mahdollisesti sellaisen saamiseen. Kuten lahjakortti kahvilaan (jossa on lapsiparkki!) ja Kismet-suklaa (vaikka sitten pitäisi sulkeutua vessaan nauttimaan se ylhäisessä yksinäisyydessä).

Kakku taipuu moneksi

Ennen kuin ehdin tätä postausta väsätä, törmäsin Instagramin puolella toiseen Blogirinkiläiseen joka oli hauskasti ihan saman teeman äärellä - jos on lahjaidean puutetta, niin kurkkaa Onnistain on puolet sinun -blogin Katrin vessapaperikakku!

Kakkulahjasta on vaikka mihin. Jotenkin oma ajatus ei riittänyt kuin näihin mammalahjoihin, mutta nämähän sopivat vaikka kenelle! Vaikka tällaiset vaativat myös saajan puolelta tiettyä pilkettä silmäkulmaan, niin lahjan oheistuotteet kuitenkin määrittävät sen arvon ja todellisen luonteen. Kakkulahjalla voidaan siis lahjustaa myös isompia juhlia. Yksi idea voisi olla vaikka pyyhekakku kylpyankoilla ja kylpylälahjakortilla.

Mielestäni monesti nämä kaikkein käytännöllisimmät lahjat ovat mitä parhaimpia. E muistaa aina tähtisukat nähdessään muistuttaa, että sai ne joulupukilta (oli siis erittäin mieluinen lahja jopa 4-vuotiaalle). Mieleen on jäänyt myös se ilme kun sama lapsonen sai yksivuotiaana paketista maissinaksupussin. Yksinkertaisuus siis kunniaan, myös lahjoissa!

Millaisia käytännön lahjoja sinä olet antanut?

Kommentit

  1. Meillä ei juurikaan hömppälahjoja ostella. Parhaimmat lahjat ovat olleet niitä käytännöllisiä: sisätossut ( jep +14 sisällä aamulla ei ole ihme), pilkkireppu, valovoimainen taskulamppu..niitä mitä toinen tarvii, mutta ei ole ymmärtänyt pyytää - siinä sitä on yllätystä kerrakseen kun lahjan saaja ihmettelee " miten oikein tajusit, että just tätä kaipailin?"

    Vaippakakkua yms.en oo kyllä ikinä saanut!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti