Let it go

Sunnuntain aamupäiväksi (toisille se tosin taitaa olla puolipäivä, mutta meille aamupäivä...etenkin sunnuntaina) olimme varanneet mutsijengin ja lasten kanssa liput Risto Räppääjä -rainaan. Olimme juuri edellisenä iltana katsoneet megasuositun Frozenin. Se oli virhe! Vaikka toisaalta, RR-elokuvista tutut korvamadot eivät jääneet soimaan päähän, kun kovalevyllä oli jo Let it go.


Vaikka lapsellista ja aika tarpeetontakin verrata Disney-elokuvaa ja suomalaista perhe-elokuvaa, mutta olihan tuo Sevillan Saituri nyt, herranjestas, aika susi. Maallikonkin näkökulmasta dialogi (tai mikä dialogi?) oli todella latteaa, kuten myös se kaikki häslääminen ja kaatuilu, jotka nyt yleensä ovat takuuvarma keino naurattaa...siis lapsia tietenkin. Tarinan teemoihin kuuluivat mm. perinnön saaminen, kitsastelu ja papereiden väärentäminen. Ainakaan meillä nämä käsitteet eivät ole viime aikoina olleet ihan arkipäivää, joten elokuvan sanoma taisi mennä pojalta kyllä ihan yli hilseen.

E pyöri penkissään ja kävi kävelemässä pari kertaa ympyrää penkkinsä edessä. Elokuvan loputtua kuului kysymys "Mut...miksi se oli niiiin pitkä?" Kaikki kunnia herra Koivusalolle, mutta ei nämä uusimmat Räppääjät nyt ihan putkeen ole mennyt. Onneksi olin taas, niin hyvismutsi, että ostin lapselle sen isomman popkornikipon.

Jos tapituksen määrällä mitataan paremmuutta, niin muksu olisi tainnut katsoa mieluummin tunti ja viisitoista minuuttia, elokuvaa edeltänyttä Säästöpankin mainosta. Kohdeyleisöä kun on! Äidille paras kohta elokuvassa oli kun lopensa kyllästynyt poikanen halusi päätään paijattavan ja sanoi sitten "Äiti, mää tykkään susta." Ei sitten ehkä niin huono ollutkaan.

P.s. Onhan se Frozen aika Walt Disney eli ei mitään uutta, mutta takuuihana! Tai koitapa ainakin raskaana olla itkemättä tässä.

P.p.s. Tagina menovinkki. Tirsk! Ole aikuinen ja mene siis katsomaan Paddington tai Late Lammas.

Kommentit

 1. Ainiin, mä unohdin eilen myöntää, miten mua alko itkettämään sen Cinderella-trailerin aikana! Häpeissäni kuivailin kyyneliä sen jälkeen, ettette muut (+E) huomaa! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa! :D Noh, se sallittakoon. Hahaa! :D En kyl ees huomannu, et hyvin peitelty. :P Mä en seurannu koko traileria ku piti somettaa, huomasin kyl et se kiinnosti muksuja. Eeveli ei Räppääjän lisäks oo innostunu mistään muista kun piirretyistä/animaatioista.

   Poista
 2. Frozen <3 Oi nyt tekin ootte kattoneet! :)

  Ei Inkullekaan juoni ihan täysillä auennut, mut jaksoi kutenkin nyt hyvin katsoa toisin kuin sitä viime vuoden räppääjää. Mä olin kuullut Sevillan Saiturista niin paljon huonoa, mut yllätyin kyllä positiivisesti, sillä mä tykkäsin leffasta. Mun mielestä toi oli paljon parempi kuin Liukas Lennart. Tosin saattaa olla että tämän hetkisellä aivokapasiteetilla vähän huonompikin uppoo ihan täysillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo itseasiassa nähny ite sitä Liukas Lennart -elokuvaa kokonaan. Oon touhunnu aina tässä keittiössä jotain muuta, mut se uppoo kyl tohon meidän häiskään kyllä kuin häkä. Mä en sit taas just tällä vajaatoiminnalla jaksa yhtään keskittyä ellei oo tosi kiinnostava. :D Ja oli kyllä aika pakkopullaa pakko sanoa. Paddingtonia kuulin muuten tänään kehuttavan!

   Ja kyllä, Frozen. Se vähän isompienkin tyttöjen suosikki! :P

   Poista
 3. RR upposi meillä eskarilaiseen, tosin välillä jopa vähän pelotti! Paddington pitääkin käydä katsomassa, kiva kun muistutit :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin haluaisin kans mennä katsomaan sen Paddingtonin ja Cinderellan. Jenna, heh!♥ Oli tää RR mustakin parempi kuin edeltäjänsä, mut juoni meni kyl tosiaan nelivuotiailla (tai ainakin meidän) aikast lailla yli hilseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyl pyöriny se edellinen RR, mut mä en oo kattonu sitä kokonaan niin en osaa sanoa. E kyl tykkäs siitä ehkä vähän enemmän.

   Poista
 5. Mekin käytiin eilen katsomassa RR, ja ihan sama loppukommentti oli meidän pojalla, oli liian pitkä :D parasta antia (lapsen mielestä) taisi olla lopun sähellykset ja koko juoni taisi jäädä vähän pimentoon.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Joo oli se varmaan aika pitkäveteinen jos menee puolet vielä ihan yli hilseenkin. :D

   Poista

Lähetä kommentti