Meininki on ihan let´s go!

maaliskuuta 19, 2015

Hetki sitten oli lähes paniikinomainen tila kun pohdittiin, että millaisissa kärryissä Pesonen sitten kulkee. Mun sydän sykkii Briolle. En ehkä olisi päässyt yli jos ei oltaisi tilattu näitä. Brion mallit on aika perinteisiä, vaunuiksi tunnistettavia, ei avaruusaluksia. Toisaalta juuri tässä Brio Go-mallissa löytyy myös sitä twistiä.

Valinta osui, ehkä myös hyvästä tarjouksesta johtuen, Brion Go -yhdistelmävaunuihin. Valitsin väriksi mustan, koska olisin viimeksi halunnut mustat (Hartanit). Silloin ajattelin, että se on huono kesävauvalle. Toisaalta oikein kuumana ja porottavana päivänä tuskin lähdemme tekemään pitkää vaunulenkkiä eikä ulkona nukkuessa kuitenkaan jätä vaunuja aurinkoon, niin onko tuolla sitten merkitystä. Näissä on  kuitenkin isokokoinen tuuletusaukkokin kuomussa.


Tuo peitto on mun äidin neuloma, mutta muistaakseni ei minulle vaan pikkuveljelle. Keltainen ei oikein istunut ruskeiden vaunujen peitoksi, mutta nyt se on kuin nenä päähän. Keltainen eli ihan tätä päivää vauvatarvikkeissa! Tyhjiä vaunuja en ole kehdannut mennä työntelemään ja esikoinen näyttäisi olevan hieman liian pitkä ratasosaan, joten käyttäjä itse pääsee testiajoihin sitten mukaan. 

Vaunukoppa tietysti voisi olla aina tilavampi eikä taida vetää vertoja vaikka Emmaljungan isoihin koppiin, mutta veikkaan, että varsin kilpailukykyinen tämä on moneen muuhun "moderniin" vaunukoppaan. Asiaa pähkäileville, Brio/Britax Go Next -vaunut ovat käytännössä samanlaiset. Kopassa on (kuulemma) hieman laadukkaampi kangas sekä kantohihnat, jotta kopan voi näppärästi nostaa mukaan, jos esimerkiksi vauva nukkuu eikä voi jättää ulos.

Kotona työnnellessä vaunut tuntuvat todella kevyiltä ja näppärästi kääntyviltä ja pienten etupyörien jousitus varmasti tasoittaa menoa. Iso tavarakori miellyttää myös, vaikka shoppailuhimolle se ei tietysti lupaa kovin hyvää. Vierastin tuota aisan mallia aluksi, mutta lopulta siitä tulikin juuri se asia johon tykästyin. Tyylikkään sporttinen! Otteita saa helposti vaihdeltua ja se tuntuu muutenkin ensikokeilulta ergonomiselta.


Koska yhdistelmän hinta oli mielestäni suht maltillinen, niin raaskimme ostaa lisäksi nuo Go Country -talvipyörät. Go-rattaissa on kovat pyörät (vrt. Go Next, joissa on ilmakumipyörät). Go Country -pyörillä voi helpottaa menoa loskassa tai maastossa. Ilmakumit olivat yksi tärkeimmistä kriteereistä, mutta koska rattailla on muuten todella vähän konkreettisia eroja, niin en halunnut maksaa pelkistä pyöristä satasia. Toivon, että näiden pyörien keveys ja hieman kompensoi työnnettävyydessä.


Jos vaunuosa tuntuu nyt tällä kokemuksella oikein kätevältä ja hyvältä ratkaisulta (olenko nyt tarpeeksi alleviivannut, että ei ole kokemusta, kunhan innostuksissani esittelen, hih!), niin ratasosasta löydän kyllä heti pari miinusta. Istuinosa näyttää reilun kokoiselta, mutta tuossa käännellessä ja väännellessä (saa muuten kasvot molempiin suuntiin) huomasin, että istuinosa ei ole kovin syvä ja jalkaosakin näyttää lyhyeltä. Toisaalta Brio Race -rattaissa on samantapainen ja siihen mahtuu tuollainen neljävuotias 110-senttinen jässikkäkin. Ja harvoinpa niin isoa lasta rattaissa enää työnnetäänkään. Meillä on Racet olleet hoitomatkoilla käytössä ihan vain nopeuttamassa kotiin pääsyä. Joten itseasiassa tämä ei taida ollakaan miinus.

Toinen oikeasti iso miinus on, että ratasosan selkänojaa ei saa ihan alas. Luin monesta tuotekuvauksesta, että menee makuuasentoon (ilmeisesti tämä onkin suhteellinen käsite eikä absoluuttinen, tosiaan nukkuuhan ihmiset autossakin istuen). Ihmettelin kun en löytänyt yhtään kuvaa rattaista täysin makuuasennossa ja joku sitten mainitsi tämän, mutta päätin sivuuttaa sen ja kokeilla miten sellainen melkein makuuasento toimii sitten käytännössä. 

Että nyt olisi sitten Pesoselle eripäheet kruiserit. Vaavi tänne ja let´s go! 
...no okei, ei ole vielä kiire.

(Sik sak -peitto on löytö Lindexin alesta joskus jo viime keväältä kun plussasin ensimmäisen kerran.)

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Hyvä valinta! Meillä Brio Go't olleet käytössä nyt kolme viikkoa ja kovasti tykätään:-) Vauvan näkemystä tietty vähän vaikeampi tulkita, mutta hyvin ainakin maistuu unet kopan suojissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Haha, joo sieltä vaunukopasta voi olla vaikea saada mielipidettä, mutta tulkitaan hyvät unet myöntäväksi merkiksi. :P

   Poista
 2. Näppärän ja kevyen näköiset rattaat! Näyttävät juuri siltä, että noita työntelisi mielellään kevätkesällä kaupungissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä ne tosiaan kyllä ainakin sisätiloissa tuntuu. Toivotaan, että toimii ulkona yhtä hyvin!

   Poista
 3. Meillä on noista kokemusta nyt 8kk ja hyvät on olleet!! Tällä hetkellä vaunukoppa pakattu jo varastoon ja ratasosa käytössä. Ainakin meidän 8kk ikäinen jäbä nukkuu hyvin noissa rattaissa vaikkei saakaan täysin makuuasentoon, eli ei varmasti siitä huolta. Ainut miinus voisi olla juurikin nuo kovat pyörät (täällä mukulakivillä Portsassa kun asustellaan), mutta tuntuu että tuo tyyppi on tottunut jo tärisevään menoon. Hyvä valinta vaunuiksi siis :)

  VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset