Pomminvarmat puustit

maaliskuuta 24, 2015

Minä, leipurin tytär, tempaisin itseni mukavuusalueen ulkopuolelle ja tein elämäni ensimmäisen kerran korvapuusteja. On himottanut tehdä pullaa jo pidemmän aikaa (vaikka pulla onkin jo uunissa, heh heh), mutta sen verran aikaavievää ja työlästä hommaa vaivaamisineen ja nostatuksineen, että oli pakko odottaa äitiysloman alkuun.

Edellisviikon Lapin reissulla luettu Kodin Kuvalehti tarjosi vieläpä oikotien onneen pomminvarmojen puustien ohjeella. Kaunis kansikuva ja otsikko, joka pönkittää itseluottamusta juuri sopivasti. "Korvapuusti, joka taatusti onnistuu." Ja kun eivät kerran testanneet ohjetta etukäteen Leipurintyttärellä, niin lupaus on hieman kyseenalainen... 

Lopputuloksena tuli erityisä, ellen sanoisi jopa omalaatuisia, pullia. Laitoin leipuriäidille kuvan ja varmuudelta saatteeksi vielä kerroin mitä kuvassa on. Ihan vaan jos ei muka muuten tunnista. Nämä alla näkyvät toisen pellin pullat olivatkin jo sangen puustimaiset verrattuna ensimmäisen satsin möykkyihin. (Jos näit ne Instagramissa, et ehkä lue tätä nyt kun niiden kauneus poltti verkkokalvosi...)



No mutta, en suinkaan luovuta kerrasta. Ruokalautaselta tarjoiltavat littanat ja leveät, pohjasta hieman mustat ja keskeltä taikinaiset puustit ovat tosi hyvä alku. Ja sitä paitsi, tiedän myös missä vika piilee - meillä on liian pieni pöytä. En pystynyt kaulimaan taikinaa tarpeeksi ohueksi levyksi. Joten parannusta on ihan varmasti luvassa ensi kerralla.

Pullat maistuivat kuitenkin ihan älyttömän hyviltä, joten en mä tätä epäonnistumiseksikaan sanoisi. Ja koska toisesta pellillisestä osan saattoi jopa tulkita ihan puustia muistuttavaksi, niin pakkohan se on jakaa tämä mainio ohje myös teille, jos et lehdestä sitä bongannut. Aion ehdottomasti tehdä näitä pian uudestaan.



Kodin Kuvalehden (5/2015) korvapuustit

40g hiivaa
5 dl haaleaa maitoa
2 munaa
1 keltuainen
2 dl sokeria
1-2 tl vaniljajauhetta
1,5 rkl kardemummaa
1,5 tl suolaa
13 dl vehnäjauhoja + 1-2 dl leivontaan
200g voita

Täyte:
125g voita
2,25 dl tomusokeria tai 1,5 dl hienoa sokeria
3 rkl kanelia
Voiteluun muna ja koristeluun raesokeria

Kuumenna uuni 225 asteesen. Liuota kulhossa hiiva haaleaan maitoon.
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää nesteeseen. Mittaa sekaan mausteet ja suola.
Vatkaa sekaan osa jauhoista. Lisää loput jauhot. Alusta käsin ja lisää sekaan joko sulatettu tai vaahdotettu voi. Jatka alustamista vielä hetki. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Peitä taikina liinalla ja kohota 1,5 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
Vaahdota täytteen voi joko tomusokerin tai hienon sokerin kanssa. heitä runsaasti jauhoja leivinpöydälle, puserra taikinasta ilmakuplat pois, venyttele taikinaa. Kauli taikina kaulimella levyksi. Levitä rasvaseos päälle ja ripota runsaasti kanelia pinnalle. Kääri rullaksi, liitoskohta päin pöydän pintaa.
Leikkaa rulla vinottain paloiksi, nosta pala pystyyn ja paina etusormilla keskeltä kapeammasta kohdasta alas.
Nosta puustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla huoneenlämmössä pulleiksi.
Voitele puustit punalla. Ripota päälle raesokeria ja paista noin 10 minuuttia.


(Ja anna apurin nuolla kulhot, ettei voisokerit mene vahingossa omaan suuhun...pullataikinaa kun ei vaan voi olla maistamatta, niin jää tilaa sitten itse pullallekin.)

P.s. Tämä muhku ei siis ollut pelkästään täynnä pullaa...

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Susta tuli heti äitiysloman alussa pullantuoksuinen äiti. :D
    Mulle toi pullanleipominen tuppaa myös olemaan kauhean työlästä. Sämpylöitä teen usein, mut pullaa tosi harvoin kun sitä täytyy vaivata niin paljon. Korvapuustit nyt vaatii vieläkin enemmän hommaa. Mut voisin tarttua tähän sun reseptiin ja tehdä joku päivä. En oo kans ikinä tehnyt. :)

    Ihanaa äitiyslomaa sulle Sonja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tulikin! :D Voi apua mitä tästä vielä tulee. :P Tuo pullan tekeminen oli kyllä aika kivaa, mutta kieltämättä iso homma ilman mitään yleiskonetta.

      Poista
  2. Äsken vasta löysin blogisi, kun tiirailin googlen kautta lapsimesdujen lippuarvontoja. Korvapuusteja, ihanaa. Iloista jatkoa leipurintyttären alkavalle paakarointiharrastukselle!
    T. Nelliina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! <3 Toivottavasti jäit lukijaksi pidemmäksikin aikaa. :)

      Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset