Pääsiäismunakakku

huhtikuuta 02, 2015



Pääsiäiskakku, yllätymunakakku, läksiäiskakku, kiitoskakku, kääretorttukakku...mitä näitä nyt on. Käväisin tänään töissä viimeistä kertaa pitkään aikaan. Vein mukanani tietystikin kakkua. Uusimman Kotivinkin kannesta bongasin hauskan kääretorttukakun ja halusin kokeilla miten se sujuu leipurin tyttäreltä. Ja täytyy sanoa, että sujuihan se! Kakku oli lopulta yllättävän helppo toteuttaa ja koristelukin istuu hauskasti niin tähän pääsiäiseen kuin äitiysloman aloitukseenkin.

Leipomiseni on aina sellaista virheiden kautta voittoon, joten ihan tarkkaa reseptiä ei valitettavasti (taaskaan) ole tähän antaa. Joku fiksumpi olisi ehkä etsinyt sen ohjeen, mutta minäpä päätin taas peruuttaa puuhun ja aloin vain huseeraamaan pelkkä kaupassa nähty kansikuva päässäni. Jos olisin viitsinyt etsiä reseptiä Kotivinkin sivuilta, niin olisin heti voinut todeta, että kääretorttupohjia tarvitaan kaksi. (Onneksi niitä aineksia löytyy aika helposti kotoa sitten kahteenkin pohjaan.)

Munakakun "resepti"

Kakkuun tarvitaan siis kaksi kääretorttupohjaa, jotka tasoitetaan reunoista ja leikataan sitten puoliksi. (Minä teen kakun aina mieluusti perunajauhoista, mutta silloin se vaatii mielestäni aina hieman kostuttamista kakun kokoamisvaiheessa.) Tähän versioon tein 2 x 4 munan kaakaopohjan.

Väliin laitoin kermavaahdon ja sitruunarahkan sekoitusta (yksi purkki molempia riittää mainiosti kahteen pohjaan). Puolikkaat rullataan isoksi rullaksi ja kääritään tiiviisti leivinpaperiin sekä folioon. Kakun on hyvä jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.

Kuorrutukseen laitoin porkkanakakusta tuttua tuorejuustokuorrutetta. 200g maustamatonta tuorejuustoa, 3 dl tomusokeria ja 50g voita. Koristelu oman maun mukaan.

Tämä kakku oli helppo viedä työpaikalle kun tortturulla oli jähmettymässä yön yli jääkaapissa, joten nappasin mukaani vain folionyytin, kuorrutteen ja koristeet - ja päällystin kakun vasta työpaikalla. Ei stressiä kakkusen leviämisestä matkalla!

Seuraavan kerran töissä käydessäni mukanani on jotain hieman toisenlainen aikaansaannos. On jo tarpeeksi ihmeellistä, että pystyin toteuttaa tällaisen kakun, mutta että vielä ihan pienen ihmisenkin! En voi vieläkään lakata ihmettelemästä sitä.

Hyvää kiirastorstaita!

You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Aivan ihana kaakku ja idea sopii hyvin tosiaan äitiyslomankin alkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joo meni aika nappiin, että juuri ennen pääsiäistä pääsin viemään kakun. ;)

      Poista
  2. Siis ihan huikean hieno kakku! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku, Sonja! Niin suloinen. Nautinnollista äitiyslomaa ja pääsiäistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! <3 Kyllä olen ottanutkin ilon irti näistä päivistä.

      Poista
  4. Hauska! Ja tosi herkulliselta näyttää, nam.

    Mähän tosiaan tajusin vasta tämän luettuani, etten silloin vienyt töihin yhtään mitään ennen äitiyslomalle jäämistä. Kunhan pyörin töissä sen viimeisen päivän ja sitten vaan feidasin päivän lopuksi. :D Tosin meiän tiimissä ei ehkä kauheesti oo ollu tapana, joten saanen anteeksi. Vauvaa sentään voisi tästä joku kerta käydä näyttämässä, täyttäähän se kohta jo 3 kk... Miten nää viikot meneekin niin nopeesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut tosi vahva tapa kakutella aina kaikissa läksäreissä niin siitä se varmaan tuli aika luonnostaan. Oho, no kyllä menee aika todella nopsaan! Multa nimenomaan pyydettiin, että pitää tuoda näytille sitten se pieni rääpäle. :D :D

      Poista
  5. Joko sulla on äitiyspakkaus? Saitko sen vanhan vai kerkesitkö saamaan uuden? Mulle on nyt tulossa uusi, eikä malttais odottaa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo ja sain sen vanhan viikkoa ennen kuin uutta alettiin jakaa. :D Mulla on tuossa kuvattuna kun piti myydä muutama vaatekappale siitä. Ihan hyvä kyllä, että otin pakkauksen. Oi vitsi se uusi on kyllä varmasti tuplasti ihanampi! :)

      Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset