Se pakkaus

huhtikuuta 16, 2015

Sain yksi päivä kommenttiboksiin kysymyksen pakkauksesta. Helmikuun lopulla julkistettiin vuoden 2015 äitiyspakkaus ja jännittelin, että kumpikohan meille kotiutuu kun ennustin sen vaihtuvan juuri niihin aikoihin kuin sen pitäisi saapua meille. Sain viime vuoden pakkauksen, viikkoa ennen kuin uusien jakaminen aloitettiin. Tiesin siis jo pakettia hakiessa kumpi pahvilaatikossa odottaa.


Lapsimessuilla kävin Kelan pisteellä hypistelemässä uutta pakkausta ja onneksi kävin, sillä pakkomielteeni uutta haalaria ja makuupussia sekä muita uusia tuotteita kohtaan laskivat huomattavasti. Ne olivat kyllä aivan ihastuttavia, mutta tajusin, että himoni kohdistui enemmän siihen ajatukseen, että vuoden 2015 vauva saisi oman vuoden pakkauksen. Varsinaiset tarpeet meillä kohdistui ennemmin niihin hoitotarvikkeisiin kuin vaatteisiin tai makuupussiin. 

Tästä pakkauksesta taidan kuoria vain kermat päältä ja myydä osan pakkauksen sisällöstä eteenpäin. Moni meillä olevista vuoden 2010 pakkauksen tuotteista miellyttävät enemmän ja toisaalta myös osa saamamme pakkauksen tuotteista ovat vielä yllättävän kuumaa kamaa kirppismarkkinoilla. Voisin ostaa vauvalle jotain muuta tarpeellista tai sitten vaikkapa talvihaalarin, joka miellyttää just eikä melkein.

Äitiyspakkauksen sisällössä yllätyin potkuhousujen määrästä, erityisesti puolipotkareiden. En oikein osannut niitä viimeksi vauvalla käyttää ja esikoisen pakkauksessa olikin tavallisia housuja enemmän. Joten nekin saavat mennä kiertoon. Vaikka tällä kertaa vauvan garderobista ei löydykään ruskeaa tai muita murrettuja sävyjä lainkaan samoissa määrin kuin viimeksi (se kuuluisa retrovaihe!), lempparini ovat silti ne ihanat ruskeat pilkulliset minikokoiset potkarit. Vaatteista eniten käyttöä löytyy varmasti valkoisille kietaisubodeille, joista löytyy ne kätevät kääntöhihansuut.

Pakkauksen saamisessa ei tällä kertaa ollut samanlaista "riittimäistä" tunnelmaa, vaan se oli täysin käytännön kysymys. Äitiyspakkaus kiinnostaa meitä äitejä kuitenkin edelleen paljon. Ja luonnollisesti, mitä pidempi aika niistä omista odotusajoista on, sitä suurempi tuo kiinnostuskin on. Pakkaukseen liittyy vahvoja tunteita ja huomaan itsekin koko ajan, että esikoisen odotusaikana saatu on selkeästi Se Äitiyspakkaus. Se kuin kunniamitali siitä, että raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää ja on yhteiskunnan silmissä jo niin valmis äiti, että on oikeutettu äitiysavustukseen.

Moni kerää nimenomaan äitiyspakkaukseen vauvan tärkeitä tavaroita muistoksi. Löytyykö sieltä sellaisia? Tai liittyykö pakkauksen saamiseen erityisiä muistoja? 

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Musta kaikki äp:n vaatteet tuntuu kamalan isoilta! Siis kivojahan ne on, mutta kokopolitiikka ihmetyttää. 50/56 koon vaatteet olivat alkuun kaikki ihan valtavia meidän 49-senttiselle pirpanalle eikä kaikki ole vieläkään sopivia vaikka pituutta on jo melkein 60 cm. Oikeastaan ainut monesti käytössä ollut vaate on oranssit pallopotkarit, jotka sopivat itse asiassa edelleen ja kokolapussa kuitenkin seisoo 50. :) Kietaisubody taas ei päässyt käyttöön lainkaan, hoikalle likalle se oli aivan liian leveää mallia ja valahti aina harteilta alas. Aiempien pakkausten vaatteita meillä on ollut muutamia, myös kapeampaa mallia olevia, mutta tuossa 2014 pakkauksessa oli vähän kaikki mallia lyhyt ja leveä. :/

    VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset