Mitäs ne nyt taas?

Varmasti huomasitkin jo, että blogilista lopettaa toimintansa viikon päästä. Se ei varmasti ole kovin suuri takaisku tämän blogin lukijakunnalle, vaikka sieltä suunnalta onkin viime aikoina tullut enemmän liikennettä kuin ennen. Mutta oletpa sitten Blogilistan käyttäjä tai et, niin tässä pienenä kertauksena muutama keino seurata blogia ja meidän menoa muutenkin, että mitä ne nyt taas oikein puuhailee siellä. Ja ehkäpä joku muukin vinkki vinkkinen saattaa tästä postauksesta mukaan tarttua.

1. Instagram

Blogin ohella itselleni rakkain ja tärkein somekanava on Instagram. Päivitän instatiliäni aktiivisesti. Yleensä yhdestä useampaan kertaan päivässä. Mitä hiljaisempaa blogin puolella, sitä takuuvarmemmin Instagram laulaa. Instan kautta voit seurata meidän arkea, aa:sta öö:hön ja illasta aamuun. Tämä on se behind the scenes -osio. Teen instaan myös nostoja blogipostauksista, en kuitenkaan aina kaikista.

Jos et ole vielä instaaja, niin hopihopi kirjautumaan. Sen avulla viimeistään huomaa, että hieman kurjemmassakin päivässä on oma "hailaittinsa". Hetki, jonka haluaa jakaa myös muiden kanssa. Insta on itselleni sosiaalinen media sen kaikissa merkityksissä, mutta siellä on mahdollista myös pitää profiili yksityisenä, jolloin itse valitset kuka voi sinua seurata ja siten nähdä kuvasi.

>>> Aaltoja-blogi Instagramissa2. Facebook

Blogille Facebook-sivut ovat paljon itse blogia tuoreemmat. Ja edelleen siellä jakamani sisältö on pääasiassa pelkät uusimmat postauslinkit. Koska niin moni on facebookailija, on sivusta tykkääminen ehkäpä yksi helpoimmista tavoista seurata blogia. Facebook kuitenkin rajoittaa hieman näkyvyyksiä ja päivitykset eivät välttämättä näy automaattisesti kaikkien feedissä. Yksi vinkki tähän on klikata fb-profiilissasi vasemmassa reunassa Pages-otsikon alta Pages feed. Toinen hyvä vinkki on käyttää lisäksi jotain muuta seurantatapaa, esimerkiksi tätä varten tehtyä ja omaa lemppariani, Bloglovinia. (Lue alta lisää.) 

Toivoisitko muuten näkeväsi blogin Facebook-sivuilla myös muuta sisältöä, kuten päivityksiä tai kuvia tai sitten blogi- tai linkkisuosituksia?
3. Bloglovin

Erilaisia sivustoja ja (mobiili)sovelluksia blogien seurantaan on netti pullollaan. Bloglovin on näistä oma suosikkini. Se on simppeli ja hyvännäköinen sivusto, johon voi luoda omia kategorioita suosikkiblogeille, kuten vaikkapa sisustus, perhe, valokuvaus, inspiroivat blogit ja niin edelleen. Sitä on helppo käyttää ja uusimmat postaukset päivittyvät reaaliaikaisesti ja toimintavarmasti. (Vrt. esimerkiksi Bloggerin kautta seuratessa päivitykset näkyvät joskus hitaasti.) Kirjautuminen on myös vaivatonta.

>>> Aaltoja-blogi Bloglovinissa

4. Blogiringin sivut

Aaltoja-blogi on ollut osana Blogiringin isoa blogiperhettä vuoden alusta. Muutoksen mukana tuli sivupalkkiin banneri, josta voi kätevästi klikata perheblogien tuoreimpiin postauksiin. Blogiringin sivujen kautta löydät uusimmat postaukset niin tästä blogista kuin muistakin perhe- ja lifestyleblogeista. Mutta varoituksen sanana kerron, että siellä ovat myös ruokablogit, jotka saavat veden herahtamaan kielelle ja leivontablogit, jotka johdattavat syntisille poluille!

>>> Aaltoja-blogi rinkilässä5. Bonukset

Muita käteviä kanavia meidän seuraamiseen ovat ainakin Blogger, Feedly ja Pinterest. Jos olet aktiivinen (tai vaikkapa ihan uusi) Bloggerin käyttäjä, niin widget löytyy näppärästi tuolta alhaalta kun skrollaat sinne ja klikkaat sieltä "Liity tähän sivustoon". Tuosta widgetistä/lukulistasta pyörii tasaisin väliajoin aina lopetushuhuja, joten itse suosittelen mieluummin muita seurantatapoja.

Feedlyä käytin jonkin aikaa, mutta palasin kuitenkin takaisin Bloglovinin käyttäjäksi. Tutumpi käyttöliittymä ajoi blogiporsaan takaisin kotiin. Mutta jos Bloglovin ei tunnu omalta, niin myös Feedlyllä on mobisovellus, jonka avulla voit seurata blogeja selaimen lisäksi myös kännykällä tai tabletilla.

Olen Pinterestin seka- ja sesonkikäyttäjä. Pinnailen sisutuskuvia keittiöstä lastenhuoneeseen sekä ideoita pukeutumiseen, hiustyyleihin, DIY-juttuihin ja juhlakoristeluun. "Pinneistäni" löytyy niin korneja voimalauseita kuin minua naurattaneita memejä. Keväisin haaveilen unelmien häistä ja syksyllä fiilistelen Pinterestin tarjoamilla joulukuvilla. Varsinaisesti blogin päivityksiä ei tätä kautta yleensä kyllä löydä.

Pysytään siis Aalloilla!

(Pssst! Huomenna blogissa vihdoin se synnytysstoori.)

Kommentit