Työntäyteinen lounastunti

toukokuuta 04, 2015

Neljä viikkoa mammalomailua takana, eikä töihin ole yhtään ikävä. Nautin lomaolostani pienistä raskausvaivoista huolimatta, mutta vauvan syntymä on silti huomattava korotus lomaviihtyvyyteen. Kuitenkin ensimmäinen asia, jota töistä tulen kaipaamaan, on työkaverit ja erityisesti yhteiset lounashetket. Eikä työnantajan tarjoama lounasetukaan varsinaisesti lounasnautintoa vähentänyt. Lounasedun myötä vaihdoin lounaspaikkaa ja aloin syödä terveellisemmän ja monipuolisemman lounaan, omien eväiden tai opiskelijaravintolan sijaan.


Päästessäni mukaan tähän Blogiringin ja Smartumin blogiyhteistyöhön, olin vielä töissä ja sitä kautta toisen palveluntarjoajan lounassetelit olivat ennestään tuttuja. Nyt Smartumin tarjoaman lounasedun myötä pääsisin helposti ulos lounaalle myös kotiarjessa. Rentouttava lounastauko "työpäivään" mammojen ja lasten kanssa.


Saatuani ylennyksen äitiyslomalle, armas mutsijengini muut äippälomalaiset ehdottivat yhteistä lounasta Skanssin kauppakeskuksessa. Muut olivat käyneet aiemminkin yhdessä syömässä ja nyt myös me pääsimme vihdoin mukaan. Olin jo hieman ehtinyt unohtaa koko tämän kampanjan, mutta lounasedut olin kuitenkin sujauttanut lompakkoon.

Kunnon äitien tapaan lapset söivät oman lounaansa, tai siis perjantaiherkkunsa kröhömkröhöm Hesellä. Lasten puputtaessa - yllättäin aika suurella ilolla - ranujaan, muistin Smartum Lounas -setelit. Tarkistin luurilla löytyykö Smartumin sivuilta jotain ravintolahaun tyyppistä, jotta voisimme sitten valita ruokapaikan sen mukaan. Hakutoiminto löytyi ja osoittautui oivaksi apuriksi ja sain parikin ravintolavaihtoehtoa Skanssin leikkipaikan vierestä.Mammalounas vastaan työpaikkalounas eroaa niin hyvässä kuin pahassa. Töissä on yleensä rajattu lounasaika, mutta me saamme syödä lounassalaattimme pitkän kaavan mukaan lasten riehuessa temmeltäessä leikkipaikalla.

Työpaikkalounaalla voi keskittyä täysillä olennaiseen eli syömiseen ja keskusteluun. Kun taas mammalounaalla syödään vasemmalla kädellä ja samaan aikaan hyssytellään rattaita, ratkotaan riitoja, puhalletaan pipiä, imetetään vauvaa, sylitellään ja käytetään lapsi vessassa. Äitiyslomalla lounasaikakin on työaikaa.

(Siksi äidit syövätkin lämpimän ruoan sijaan mieluusti terveellistä ja raikasta salaattia. Ihan käytännön syistä!)


Toisen yrityksen lounasseteleiden käyttäjänä en ollut kiinnittänyt huomiota aiemmin, mutta yllätyin, että kotimaisen Smartumin ravintolaverkosto on todella kattava. Ja käytännönkoe paljasti, että käyttökohdehaun avulla sopivan ravintolan löytäminen oli helppoa. Smartum on perheyritys, jolle on myönnetty myös Avainlippu. Työnantajan tarjoamalla setelillä maksaminen on helppoa ja lounasedulla maksaessa tuntuu, että saa sen lounaan lisäksi jotain extraa. Työnantajan, joka välittää ja haluaa edistää työntekijän  eli minun hyvinvointiani. Arvostuksen.

Lounasetua ei tähän Oy Perhe Ab:n työhön kuulu, mutta tämän hetken pienet työnantajani kertovat sen saman haleilla ja pusuilla.

Yhteistyössä Blogirinki ja  Smartum

You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset