Vertaistukea ja vaniljajogurttia

toukokuuta 24, 2015

Tuore tuplamama koki tänään mielettömän ja ihan totaalisen yllärin. Täysin sinisilmäisesti olin menossa viettämään kummitytön luo lounasta ja lounaan sijaan siellä odottikin (aina niin ihana) mutsijengi kakkuineen ja lahjoineen.

Iltapäivään kuului hieman kaikenkokoisia vauvoja ja sitä parhainta äitien vertaistukea. Syötiin kakkua ja suolaista. Ihasteltiin vauvoja ja kauhisteltiin ohikiitävää aikaa. Voivoteltiin kamalaa väsymystä ja naurettiin urpoille miehille "jotka ei koskaan tajuu". 

Lahjaksi saamaani kotiäidin selviytymispakettiin kuului lähestulkoon kaikkea sitä mitä olin aikeissa ostaakin. Erityisesti nauratti valokynä, joka oli jo ostoslistalla. Lohtusuklaa on jo kauppalistan vakiokamaa, vaikka vauva on vasta kolmeviikkoinen. Bepanthenia voi käyttää melkein mihin vaan ja isomman lapsen kanssa käytän sitä sellaisena ihmeparantajana. Auttaa kummasti jos pieni kolhu vie vaikka koko kävelykyvyn.

Ja sitten kun tuon Happy Joen tuosta kulautan, niin en muuten vastaa seurauksista. Joko mä nuupahdan siihen paikkaan tai flippaan täysin ja laitan Haddawayn soimaan. 
Tällä viikolla on valjennut taas karu totuus vauvavuodesta. Hormonien vaikutus alkaa hälvetä ja väsymys vallata. Juuri kun väsykeskustelumme oli pahimmillaan, niin rakas ja myös niin kovasti väsynyt äiti kaatoi kahviinsa maidon sijaan vaniljajogurttia. 

Kuten sanoin, vertaistukea parhaimmillaan!

P.s. Se kahvin ja jogurtin kombo oli kuulemma varsin toimiva!

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Aika ihana ylläri! Ihanat ystävät sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ja itkeä tihrustaahan siinä sitten piti taas. :D Niin on! <3

   Poista
 2. Ihana yllätys! :) Onneksi omassakin lähipiirissä on juuri syntynyt ja syntyy hyvin lähiaikoina oman kanssa muita vauvoja, niin saa jakaa vertaistukea sekä raskaus- että vauva-ajan ihanuuksista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana juttu. Meidänkin porukassa on lapset syntyneet niin, että aina on ollut ainakin toinen vauvakaveri kuukauden tai parin ikäerolla. Se pelastaa kyllä paljon. :)

   Poista
 3. Oi ihanaa, että sait noin kivan yllärin! :) Ja oikein kiva tuo selviytymispakkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä ihan mieletön ylläripylläri! Joo, ja nuo ovat aina niin tarpeellisia. Klassikkolahjat eivät petä ikinä!

   Poista
 4. Ihanan yllärin ystävät sulle järkänneet! Kyllä vaan vertaistuki on tosi tärkeää, varsinkin kotiäidille. :D

  VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset