Laatikon ulkopuolelta

kesäkuuta 29, 2015

Viime perjantaina lounastin entisen työkaverini kanssa. Työkaverin, josta tuli minulle tärkeä ystävä. Erityisesti viime vuosi syvensi suhdettamme, sillä kummallakin oli aika rankka vuosi. Isoja muutoksia ja vastoinkäymisiä. Emme tiedä miten olisimme selviytyneet, ainakaan niistä töistä, ellei molemmilla olisi ollut oma terapeutti ihan metrin päässä. Sitten muun muassa raskauteni myötä päätimme, että vuosi 2015 on se vuosi, jolloin kaikki onnistuu. No ei onnistunut. Heti alkuvuodesta ystävältä meni työpaikka alta ja meidän hartaasti odottamamme talokaupat kaatuivat viime hetkellä.

Nyt käydessämme pitkästä aikaa taas terapialounaalla, kaikki on hyvin. Molemmilla. Mainitsemillani takaiskuilla on aina yksi tarkoitus, edessä on jotain parempaa. Ystävällä on ihan superkiva ja juuri hänelle sopiva työ. Ja meillä on edellistäkin oikeampi koti odottamassa.Odotus ja lähes parin vuoden työ lopulta palkittiin. Meille löytyi vihdoin oma koti! Tarjouksemme hyväksyttiin ja kaupatkin on nyt tehty. Ihan mieletön fiilis! Tätä on etsitty ja kaivattu, ja monet pettymykset koettu. Nyt se on totta. Parasta on, että ehdimme vielä nauttia hitusen myös tästä kesästä uudessa kodissa.

Tiesin kyllä, että tie tulee olemaan pitkä ja kivinen. Koska olen aika tarkka tässä suhteessa. Kriteerien lisäksi yksi tärkeimmistä oli se tunne. Matkan varrella oli monta hyvää. Sellaista, jonka mies olisi kyllä huolinut, koska se oli talo ja sinne sai pihalle grillin. Mutta minä harasin aina vastaan, "tää ei tunnu kodilta". On se vaan taas uskottava, että asiat löytävät aina sen oikean uomansa. Kyllä se löytyy. Sen oikean vaan tietää. Asiat järjestyvät.


Samassa tilanteessa oleville neuvoisin olemaan avoin. Katso laatikon ulkopuolelle. Uusi kotimme ei täytä kaikkia tarkkoja kriteerejäni, mutta se toi tilalle uusia upeuksia, joita en osannut edes listata. Ennen kaikkea talo on sellaisella sijainnilla, jonka hylkäsin ehdottomana "einä". Kun meille iski epätoivo, päätimme laajentaa reviiriä. Kävimme ajelemassa alueella, katsomassa yhtä sellaista, jonka teilasin jo aiemmin sijainnin takia. Siellä mies huomasi yhden talon, jonka oli asuntoilmoituksissa nähnyt. Näyttihän kyllä kivalta, MUTTA... 

Pyysimme silti yksityisnäytön. Näyttöön mennessä olin vielä ihan että "njääh". Mutta ovesta astuttuani se oli menoa. Se oli sen laatikon ulkopuolella, liian kaukana keskustasta. Liian ihana ohitettavaksi.


Aiemmat kodin etsintää käsittelevät postaukset Ihana kamala ihastus ja Sulle ei kelpaa mikään.

You Might Also Like

18 kommenttia

 1. I H A N A A ! Onnea! Pitää aina luottaa siihen, että jotakin parempaa on aina alamäen jälkeen odottamassa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ylämäki aina lopulta alkaa, mutta joskus siihen voi mennä aikaa. Kiitos! <3

   Poista
 2. Oi, ihanaa ja isosti onnea!! Mää ihan täällä liikutuin kun luin, ihanaa kun se oikea on nyt löytynyt. <3 Mä vielä haaveilen, että joskus saisin sen unelmakodin mikä olisi koti eikä talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se teille vielä tulee lopulta tai sitten te vielä remontoitte nykyisestä ihan super-ihanan! <3

   Poista
 3. Onnea!!! Uskon, että juuri se koti odotti siellä teitä ♡ Asioilla on tapana olla omat tarkoituksensa. Mönkään mennyt ensimmäinen talo oli pieni mutka teille tarkoitetulla tiellä ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin odotti!! Se on niin hullua miten kaiken "merkityksen" tajuaa sitten jälkeen päin, oikeastaan aina.

   Poista
 4. Onnea uudesta kodista :) Mahtavaa, että se löytyi ja on oikeasti the Koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saako olla vähän pettynyt, että siellä ei tarvitse paljonkaan remontoida. ;)

   Poista
 5. Onnea, asioilla on tapana järjestyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, mutta eipä sitä ikinä meinaa uskoa kuitenkaan. :) Kiitos!

   Poista
 6. Onnittelut pitkän odotuksen jälkeisestä onnistumisesta!! Ehkäpä tästä sittenkin tulee teidän onnistumisten vuosi! Ihana vauva ja oma uusi koti on jo aika jees yhdelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Se on kyllä oikeastaan ihan tarpeeksi nyt tälle vuodelle. Nyt voimme loppuvuoden mielellämme nauttia näistä kahdesta. ;)

   Poista
 7. Onnea uudesta kodista! :) Kumpa mekin joskus löydettäisi se meille sopiva koti. Tai niin... tällä hetkellä olen niin ihastunut yhteen ihanaan ja vanhaan maatilaan mitä käytiin katsomassakin, mutta mutta.... noh, mutta. Kyllä sä tiedät. :)

  Onnea vielä! Varmasti on aika ihana fiilis. <3

  VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset