Meduusat, mustekalat ja Libero (video)

Äiti, mitä eroa on meduusalla ja mustekalalla? 
Öööö..no siis...


Esikoinen on mielestäni aika "kirjaviisas" ikäisekseen. Kyselee todella paljon ja muistaa hyvin kaikkea nippelitietoa. Ei hyväksy en tiedä -vastausta. Itsekin kyllä rakastan sellaisia nice to know -tärppejä ja jos muistini olisi yhtään parempi, ärsyttäisin ystäviäni viljelemällä niitä "Tiesittekö muuten, että...hai menettää joka viikko yhden hampaan."

E:llä menee jostain syystä aina meduusa ja mustekala sekaisin. Kumpi olikaan kumpi ja mitä vaikka se meduusa sitten tekee tai syö. Ja hengittääkö se? Onneksi näissä luontoasioissa ollaan kuitenkin aika lähellä äidin mukavuusaluetta, mutta tyhjentävän vastauksen antaminen on joissakin aihepiireissä hankalaa. Usein jopa mahdotonta. Kuten meduusoissa. Isi lopettaa (tai jopa aloittaa) vastaamalla, että kysy äidiltä. Mä joudun toteamaan, että etsitään huomenna netistä ja toivoa, että asia unohtuu. Mutta onpa käynyt niinkin, että antamani informaatio on kestänyt niin pitkään, että kysyjä on kadonnut jo puolessa välissä vastausta. Kun selitetään, selitetään sitten kunnolla.

Eläimet olivat kysymyksissä jo vahvasti pinnalla aiemminkin, mutta tämän Liberon Ocean Adventures -kampanjan, ja sen kautta tulleiden kylpyviittojen, myötä keskustelumme johtivat toistuvasti mereneläviin. No, Valistaja-äiti katsoi tietenkin tilaisuuden tulleen ja alkoi kertoa miten huonossa kunnossa - meidänkin perheen kovasti rakastama elementti - meri on ja miksi sitä pitäisi suojella ja...ja...

"Joo, mut äiti...nyt mua ei kiinnosta enää."Tänä kesänä Libero-vaipoissa seikkailevat suloiset meren asukkaat, mm. Maisa Mustekala, Ville Valas ja Meeri Meduusa. Liberon Ocean Collection -kampanja tukee Ruotsin Lysekilissä sijaitsevaa Havets Husia taistellakseen luonnon monimuotoisuuden sekä elävän meren puolesta. Ostamalla joutsenmerkittyjä Limited Edition -vaippoja (Libero UP&GO ja Libero Comfort) edesauttaa kasvatusaltaiden rakentamista Pohjanmeren uhanalaisille lajeille. 

Libero antaa jokaisesta Ocean Collection -vaippapaketista sekä kampanjavideon katselukerrasta lahjoituksen kasvatusaltaiden rakentamiseen uhanalaisille kalalajeille. Sinun avullasi pistepunahain, okarauskun sekä merikissan poikaset saavat turvallisen kasvupaikan. 

Ja kasvamisesta puheenollen. Kampanjan aikana liberokerholaiset voivat kerätä vaipoista merkkejä ja saada tuollaiset ihanat kylpyviitat, joihin meidän lapsista toinen on kyllä liian iso ja toinen vielä liian pieni. E kuitenkin varasi innoissaan itselleen tuon mustekalan ja pikkuveljen osaksi jäi olla kilpparivauva. Söpö ku mikä! Kylpyviitat pääsivät oikein edukseen mökillä ollessa, mutta eräänkin leikin jälkeen rantaan myttyyn jäänyt mustekalapyyhe oli kuin tribuutti huonosti voiville merten asukeille.

Voit myös saada hauskan kylpyviitan osallistumalla arvontaan Instagramissa. Ohjeet arvontaan:
  1. Ota kesäinen kuva itsestäsi, lapsestasi, lemmikistäsi tai miksei vaikka mummosta ja vaarista.
  2. Kerro muutamalla sanalla miksi sinusta on tärkeää, että huolehdimme merten kunnosta.
  3. Tägää kuvaan #LiberoMeri2015 ja minut @sonja_aaltoja.

Osallistumisaikaa on viikko eli ensi viikon tiistaihin (28.7.) klo 10 saakka. Kilpailu on avoin kaikille, mutta muistathan, että tilisi täytyy olla julkinen, jotta kuvasi näkyy.
Kuvasimme mökillä myös videon, jossa kysyin E:ltä teemaan liittyviä käsitteitä ja pyysin selittämään mitä ne tarkoittavat. Pahoittelut merellisistä järviolosuhteista, video pitikin kuvata loppuun mökin etuterassilla kun tuuli vain yltyi.


Yhteistyössä Libero

Kommentit

Lähetä kommentti