Vaunusuoja valloitti sydämen (sis. alekoodi)

heinäkuuta 08, 2015

*Yhteistyöpostaus

Vaunusuoja oli näihin päiviin saakka mielestäni ihan turhake. Sitten kävi se klassinen, että sain mahdollisuuden kokeilla, ihastuin ja oli pakko vaihtaa mielipidettä. Alkukesästä huhuilin Instagramin puolella muita mutseja, jotka käyttävät vanhaa kunnon harso ja pyykkipojat -yhdistelmää. Yllättävän monta meitä olikin, ainakin siihen nähden, että tuntui kaikilla olevan vaunuissa tai rattaissa jonkinlainen cooli vaunuverho.

Tuntuu hassulta, että esikoisen syntymän aikaan vaunusuojia ei vielä edes kovasti katukuvassa näkynyt. Nyt kauniita vaunuverhoja on lähes jokaisessa kärryssä jos jonkinlaista, myös itse tehtyjä. Idea kuitenkin kaikissa sama. Se antaa lapselle nukkumisrauhan, koska verho peittää valoa ja ääntä. Ja on vieläpä kivan näköinen! Lastentarvikkeiden verkkokauppa StarKidsin kanssa toteutetussa yhteistyössä saimme Dooky-vaunusuojan. Nyt nolottaa myöntää, että olin hieman epäileväinen. Niin pieni asia, mutta edelleen vähän ajattelin, että harso voisi ajaa saman asian. Vaikka toisaalta intoilin, ettei tarvitsisi enää pitää niitä pyykkipoikia, jotka pyörivät milloin hoitokassissa ja milloin tuolla vaunukopassa. Mutta visuaalisena ihmisenä iloitsin kuitenkin etukäteen, että on takuulla nätimpi kuin harsosysteemi. Siitäkin huolimatta, että meillä on paljon esikoisen aikana ostettuja nättejä kuviollisia ja värillisiä harsoja. Nämä langalla seisoskelevat linnut ovat vain ihanat ja ihan meidän näköiset. Harso ei ole ehkä se käytännöllisin vaihtoehto vaunujen suojaksi. Vaikka kyllä helppo ja edullinen.

Pääsimme sopivaan aikaan "vaunuverhoilemaan" kun hellekelien yllättäessä olisin jo osannut kaivata harson tilalle oikeaa vaunusuojaa. Mökkirannassa vauva tykkäsikin hengailla verhon narujen avulla tehdyn aurinkovarjon alla. Ja ilmeisesti naureskeli verhon läpi näkyville linnuille. Toisaalta sama tyyppi hymyilee välillä myös tuolinjalalle... Mutta en yhtään ihmettele, että Dooky-vaunusuoja on voittanut markkinoille tullessaan lastentarvikkeiden innovaatiopalkinnon. Dooky käyttää mainonnassa sympaattisia, hyvin tv-shopmaisia, kuvia repsottavista harsoista ja rönttäisen näköisistä takeista vaunun suojana. Naurattaa koska kerrankin osuu ja uppoaa.

Aito ja alkuperäinen Dooky-vaunusuoja


Dooky-vaunuverho on hollantilainen keksintö, joka sopii niin vaunujen kopan kuin turvakaukalonkin suojaverhoksi. Se on helppo asentaa rinkuloiden avulla. Vaunuverho paitsi suojaa kirkkaalta valolta ja auringolta, se myös vaimentaa melua ja estää tuulta puhaltamasta koppaan. Tarranauhojen avulla voi rullata verhon ylös ja alareunan nauhojen avulla taas varmistaa, että verho pysyy alhaalla ollessaan paikoillaan. (Se harso lähti aina tuulen mukana miten sattuu.) 

Dooky-vaunusuoja on 100% puuvillaa ja siis täysin konepestävä. Dookyssä on myös UPF40+ UV-suojakerroin, joka blokkaa yli 95% haitallisista UVA- ja UVB-säteistä.


Todella jouduin tarkistamaan mielipiteeni tämän osalta. Turhakkeesta tuli parhake. Mies olisi jo aiemmin halunnut ostaa vaunuverhon, mutta viittasin kintaalla. Ja kaverikin hämmästeli kun näki verhon. En edes tajunnut olleeni niin rajoitteinen. Nyt voin rehellisesti sanoa, että en vaihtaisi vaunusuojaani enää harsoviritykseen.

Kertokaa muuten jos teiltä löytyy tällaisia turhakkeesta parhaaksi käyttötarvikkeeksi -tarinoita? Oletko joskus vannonut, että "tätä en ainakaan tarvitse"?


Starkids tarjoaa blogin lukijoille koko heinäkuun ajan 10% alennuksen kaikista yli 25 euron ostoista. Alennuksen voit lunastaa koodilla aaltoja10. Vaunusuojat ovat siellä myös alessa tällä hetkellä.You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Uusi lukija tässä hei �� Kolmannelle lapselleni hankin vaunusuojan jo ennen syntymäänsä, mutta kahden ensimmäisen kanssa todellakin mentiin harsovirityksillä. Keskimmäisen vauva-aikaan noin 5 vuotta sitten asuimme Norjassa ja siellä neuvolan ilmoitustaululla ihan varoiteltiin noista suojista. Voivat kuulemma olla niin tiiviitä, että ilma ei kierrä, happitaso laskee ja vaikka mitä kamalaa. En ihan ostanut tuota, mutta silti pidin moista turhakkeena. Näköjään mieli on muuttunut ja myönnän turhamaisuuteni, etten edes kehtaisi nyt vaunutella old school harsoviritelmällä, kun kaikilla tuntuu olevan hienoja suojia vaunuissaan.
    Taisin muuten bongata sinut joskus viime viikolla (tiistaina?) Skanssin parkkihallissa, kun olitte juuri tulleet ja minä pakkasin autoani esikoispoikani ja vielä tuolloin mahassani olleen kuopukseni kanssa. Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  2. Oi, kun ihana tuo harso vaunusuoja! :) Alkaakohan kohta "kenellä on siistein vaunuverho" -kausi, heh. :D

    VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset