Lastenkutsut & jätskibaari


Olin ihan unohtanut postata meidän elokuussa vietetyistä lastenkutsuista. Kahdeksan viisivuotiasta saisi helposti pahimmassa tapauksessa sellaista jälkeä aikaan, ettei jäisi paljon jälkipolville kerrottavaa. Huoli oli kuitenkin turha ja pari tuntia meni kyllä ihan näppärästi. Ohjelmaa pitää kyllä olla, jotta paletti pysyy kasassa. Onneksi saimme hyvät ilmat, joten olimme lahjojen koko juhlien ajan pihalla.

Meillä oli ohjelmanumeroina "Mikä puuttuu?" -leikki, tuolileikki, spontaanisti syntynyt disko, aarteenetsintä ja jätskibaari. Tarvinneeko sanoa edes, että viimeisin oli ehdottomasti lasten suosikki. Aloitimme rauhallisimmasta ja keskittymistä vaativasta muistipelistä. Olin valinnut kymmenkunta pientä esinettä, joista sitten otettiin yksi kerrallaan pois. Jos kukaan ei muistanut, annettiin pieni vihje. Sitten leikimme perinteistä tuolileikkiä, mutta tuolien sijaan laitoin pyyhkeitä nurmikolle istumapaikkojen merkiksi. Tästä leikistä kun lapsia tippui pois niin terassilla alkoi tanssit aina musiikin soidessa ja diskoilua jatkettiin se aika kun kävin piilottamassa vielä aarteet.

Kun edellisen päivänä ennustettiin aurinkoista ja lämmintä säätä, piirsin aarteenetsintää varten kartat. Lapset etsivät aarteita pareittain ja jakoivat sitten aarrepussin sisällön keskenään. Aarteita oli kolmessa eri piilossa. Lähetin parit matkaan vuorotellen ja merkitsin uuden aarteen paikan edellisen löydyttyä. Näin he eivät olleet kaikki samassa piilopaikassa yhtä aikaa. Olin yllättynyt miten hyvin viisivuotiaat jo lukivat karttoja. Meidän pihalla on autokatos, varasto ja leikkimökki sekä trampoliini, joten ehkä heidän oli helppo suunnistaa näiden isojen kiintopisteiden avulla.


Aarteenetsinnän jälkeen lapsilla olikin jo kova jätskinälkä. Eevert oli aivan liekeissä toimiessaan myyjänä ja lähestulkoon unohti itse syödä jäätelöä. Pyysi vasta sitten kun kaikki muut olivat annoksensa saaneet. Kioskista sai hodareita, hampparikarkkeja, jäätelöannoksia ja mehua. Alunperin olisin halunnut Ikeasta sellaisen pahvikioskin, mutta sen hankinta aina jäi ja pari päivää ennen juhlia sain idean tehdä kioskin olohuoneen ikkunalle. Markiisin väsäsimme poitsun kanssa pahvista ja se naulattiin ikkunan yläpuolelle. Eevert kirjoitti kyltin kirjaimet itse.


Lastenkutsujen järjestäminen venytettiin tarkoituksella muuton jälkeiseen aikaan ja se oli ihan loistava - ja oikeastaan ainoa mahdollinen ratkaisu. Loistavat juhlat!

P.s. Muistakaa vielä alekoodi ja arvonta huomiseen!

Kommentit

  1. Näyttöä niin kivalta ja herkulta!! Oon miettinyt samaa ideaa ensi juhliksi:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti