Lastenvaatteiden viidakko

syyskuuta 02, 2015

Viime viikolla järjestin toista kertaa Silverjungle-vaatekutsut. Tutustuin merkkiin viime syksynä kun olin vieraana kutsuilla ja sittemmin ystäväni Laura aloitti esittelijänä, joten järjestin kutsut. Viimeistään siinä vaiheessa moni ystävistäni koukuttui merkkiin myös. Silverjungle-vaatteet ovat edullisia, laadukkaita ja simppeleitä. Ja mikä parasta, merkillä on myös loistava naisten mallisto. Uusin, pari viikkoa sitten julkaistu, mallisto on ollut todella suosittu. Monista naisten vaatteista on myyty koot jo loppuun.

Eettisyys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä arvoja kun valitsen lapsille vaatteita. Näiden vaatteiden valmistus tapahtuu tehtaissa, joiden laatu ja luotettavuus (kunnon palkat, eikä lapsityövoimaa) varmistetaan sertifiointijärjestelmien avulla. Tuotteilla on Global Organic Textiles -standardointi tai Ökotex-sertifikaatti.

Kuopuksen myötä olen kokenut viimeisenkin niitin tässä lastenvaatehullutuksessa ja kuulun niihin äiteihin, jotka kulkevat itse yläasteella ostamassaan paidassa ja rikkinäisissä leggareissa. Lasten myötä vaatekaupassa pyöriminen, muuttuu oikeasti vaan pyörimiseksi - niiden lasten perässä. Ja siinä missä lapsille tilaa helposti verkkokaupassa, tulee itselle tehtyä hutiostoksia ja rasittavaa palautusrumbaa kun vaatteet eivät sovi tai istu omalle vartalolle. Tällä kertaa kävikin niin, että lapset jäivät rannalle ruikuttamaan kun äiti tilasi vain itselleen.


Vaatekutsujen järjestämiselle ei ole mitään vaatimusta notkuvista tarjoiluista, mutta itse tykkään järjestää kemuja ja kutsuja, joten ainahan sitä on jotain pöytään laitettava. Tein enimmäistä kertaa cakepopseja eli kakkutikkareita. Sellaisia pientä, helppoa ja herkullista tarjottavaa. Not! Pientä ja herkullista kyllä, mutta Iisakin kirkkokin valmistui ennen kuin nämä popsit. Lisäksi tein pitsaa (koska perjantai!) ja janoa sammuttamaan mustikka-kivennäisvettä. Vieraat hämmästelivät kuinka paljon makua muutamasta mustikasta sai. Kivannäköinen juoma tarjottavaksi. Kaikkein ihaninta näillä kutsuilla oli kuitenkin se, että sain hyvän syyn kutsua pari peruskouluaikaista ystävää kylään. Ja eihän me oltu muututtu mihinkään, mitä nyt hieman lapsia saatu, mutta samoja (huippu)tyyppejä ollaan silti. Muutenkin sain taas huomata kuinka hienoja naisia mulla on ystävinä! 

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mä tykkään kans heidän vaatteistaan, ja pidin viime syksynä kutsut :) Ja tänä syksynä jälleen parin viikon päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin on helppo tykästyä kun ovat tosiaan aika simppeleitä ja edullisia. Hyvää perusvaatetta eettisesti valmistettuna. :)

   Poista
 2. Täällä myös tykkääjä, mut kutsuja en oo pitänyt. Vaatteita oon ostanut messuilta ja nettikaupasta! Nytkin odotan pakettia saapuvaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viime aikoina huomannut, että aika moni on ihastunut merkkiin. Ja nettikauppa on plussaa!

   Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset