Ropponen repussa

syyskuuta 01, 2015

Raskausaikana ajattelin kantaa vauvaa paljon ja syntymän jälkeen aluksi näyttikin siltä, että vauva viihtyykin vain sylissä. Sitten täyttyi maaginen kolmen kuukauden raja ja vauva alkoikin viihtyä lattialla paremmin. Uskon vatsavaivojen olleen syy, miksi lattialla oli huono olla. Kääntymisharjoituksetkin alkoivat kunnolla vasta nyt. Mietin kuitenkin pitkään erilaisia kantovaihtoehtoja. Esikoisen kanssa liinailin, mutta nyt halusin repun. Meillä on tämän käyttöömme saadun Baby Björnin lisäksi myös toinen kantoreppu, lähinnä minun käytössäni.



Saimme Blogiringin ja Bernerin yhteistyössä käyttöömme Baby Björnin kantorepun. Berner on suomalainen perheyritys, jolla on tuotevalikoimassaan mm. Ainu ja Baby Björn. Monelle varmasti jo entuudestaan tuttuja ja luotettavia merkkejä. Lastentarvikkeita ostaessa luotan usein Ainuun, aina liivinsuojista lähtien. Ja meidän vanhempaa mallia oleva Baby Björnin sitteri on yksi suosikkiostoksistani mitä tulee tämän kuopuksen tarvikevarusteluun.

Meidän  saama reppu on We-mallin kantoreppu. Itse mietin aluksi rintareppujen toimivuutta ja olinkin hiukan skeptinen, mutta mies oli ihan innoissaan nimenomaan tästä repusta. Lähdetäänpä tarkastelemaan sitä, kuten tarkastelen miehen meille hankkimaa autoakin. Eli aluksi täysin toisarvoisesta seikasta, ulkonäöstä. Musta on aina tyylikäs vaihtoehto. Kuitenkin omiin esteettisiin silmiini se on hivenen...äijämäinen. Ensimmäisenä tuli mieleen CSI-agentit. Miehen mielestä se on sairaan hieno. Tietenkin.





Seuraavaksi tutkitaan ajomukavuus. Reppu on helppo ja nopea pukea päälle ja se sopii pienellekin vauvalle, sillä siinä ei tarvita lisäosia vaan kaikki tarvittava on kiinni repussa. Vauvan kasvaessa reppu kasvaa mukana kun avataan sisäpuolelta yksi vetoketju. Ihan pienen vauvan saa aseteltua repun sisälle jalat sammakkoasennossa ja korkea paneeli tukee niskaa hyvin. Repussa on leveä lantiovyö ja paino tuntuu jakautuvan kantajalle tasaisesti eikä ainakaan näin pientä vauvaa kantaessa paino tunnu harteilla. Kaiken kaikkiaan repussa voi kantaa jopa kolmevuotiaaksi asti.




Merkki ja malli ovat tietysti myös tärkeät speksit, turvallisuutta kuitenkaan unohtamatta. Baby Björnin We -reppu kantaa tosiaan nimeä kantoreppu. Aiemmista BB:n reppumalleista poiketen tässä ei saa etupuolella kantaa lasta kasvot menosuuntaan, siis rintarepputyylisesti. Vauvan asento on muutenkin mielestäni erilainen kuin ns. vanhoissa Baby Björn -repuissa. Repun etupaneeli on paljon leveämpi kuin aluksi ajattelin. Reppu on hyvä apuväline esimerkiksi vaunulenkille varalta jos vauva herää eikä vaunuissa makoilu enää maistu tai kauppareissuilla kun vauvan saa nopeasti reppuun ja jatkettua ostokset niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

Ensiajatukseni Baby Björnin kantorepusta olikin sellainen "iskäreppu", ja oikeastaan sellainen se mielikuva on edelleen. Oivallinen väline siis saada myös - erityisesti teknisesti orientoituneet - miehet kiinnostumaan vauvan kantamisesta.



Baby Björnin sivuilta löytyy lisää infoa vauvan, taaperon ja leikki-ikäisenkin kantamisesta tässä repussa.

Yhteistyössä Ainu ja Baby Björn
P.s. Oletko kuullut Ainu-neuvojasta? Ainu-neuvonnassa sinulle vastaavat kokeneet terveydenhoitajat. Ainu-neuvojat auttavat mikäli sinulla on kysyttävää Ainu-tuotteisiin liittyen. Tutustu myös Ainukerhoon!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hyvän näköinen reppu, ja kieltämättä just noiden aurinkolasien kanssa näyttää vähän agenttimaiselta. Kunnon CSI-tyyppi lomalla pikkutyypin kanssa :)

    VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset