Resepti vauvan välikausipukemiseen

lokakuuta 08, 2015

Heti pakkasaamujen ilmaannuttua kuvioihin, alkoi se pähkäily, että mitä vauvalle pitäisikään pukea ulos vaunuihin. Ensimmäinen ajatus oli, että nyt tarvitsee tehdä jotain hankintoja. (Ihan vain akuutin tarpeen nimissä.) Sitten muistin, että tarvikkeet taitavat löytyä kotoa kaapeista. (Vauva olikin näppärästi otettu jo valmiiksi esille.) 

Vauvan pukeminen pikkupakkasille hoituu kuitenkin aika perusaineksilla. Tarvitaan vain 1, 2, 3...no, 4 kerrosta vaatetta tai vaatteiden kaltaisia ainesosia. Ja miten meillä sitten pukeudutaan. Minäpä kerron.

Vaihe 1: 
Pohjaksi käy hyvin yksi viittä vaille valmis ja väsykiukkuinen vauva. (Sisävaatteissa.)
Vaihe 2: 
Pue päälle villahaalari. (Äitiyspakkauksen villahaalari on ihan paras!)


Vaihe 3: 
Lisää hyppysellinen haluamiasi asusteita. (Esim. villasukat, tumput ja kypärämyssy + villamyssy jos tarpeen.)Vaihe 4: 
Päällystä kuorikerroksella. (Tässä käytin Popin Windfleece-haalaria. Toimii myös 2. kerroksena oikean kuorihaalarin alla.)Vaihe 5: 
Viimeistele kokonaisuus vaikkapa äitiyspakkauksen makuupussilla. (Saatavilla useita kuosivaihtoehtoja joka makuun.)Vaihe 6: 
Tarjoillaan ulos jo valmiiksi nukkuvana. (Tällä kertaa kävi näinkin helposti.)


Vaihe 7: Annetaan nukkua mieluiten kaksi tuntia - tai enemmän.


P.s. Joskus saattaa tarvita x määrän vaunujen heilutusta tai pienen kävelylenkin. Myös nukkumisaika on hyvin vauvakohtaista, mutta kokeilemalla se selviää. 

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Toi eka kuva :'D <3 Ihana postaus! Ja toi äitiyspakkauksen villahaalari on kyllä ihan super :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joo, jäbä oli ihan hermot riekaleena kun äiti menee vielä ja KUVAA. Vähempikin risois. :D Mua harmitti esikoisen aikaan, että niitä haalareita oli vain yksi ja jäi pieneksi kesken talven. Nyt on sentään kaksi, mutt taitaa jäädä pieneksi vielä nopeammin.

   Poista
 2. Ei hitto että nämä pikkupakkaset on hankalia lasten pukeutumisen kannalta, talvi yllätti äidit haha :D Ja tuo eka kuva! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä kun pakkaset tulee, joutuu aina vähän miettimään, että mites tää homma nyt menikään. :D

   Poista
 3. Voi mikä söpönen <3 Mekin vaihdellaan talvi- ja välikausihaalarin välillä päivän mittarilukeman perusteella :D Kerrospukeutuminen pelastaa kyllä monina päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 On se söpönen. Joo, täällä on ainakin toisella puolen taloa tosi kylmä aamupäivällä, mut iltapäivällä lämpenee. Tänään mittasin iltapäivän päikkäreillä ja eteläpuolella vaunukopassa nousi lämpötila 25 asteeseen!

   Poista
 4. Mä oon niin rakastunu meidän untuvapussiin! Ihan sika kätsä, kun vielä saa heittää vaan sisävaatteissa, lakissa ja hanskoissa pihalle eikä tartte pukea, se pitää niin hyvin lämpösenä, muttei myöskään hiosta jos lämpee :) pakkasillaki riittää ruskovillakerrasto alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi! Mä en oo kyllä edes tajunnut, että untuvapussi mahdollistaa ton. Oppia ikä kaikki. Meillä on kyllä lämpöpussi sitten ratasosaa varten, tuohon vaunukoppaan en sitä ota varmaankaan ollenkaan käyttöön kun sitten käy niin ahtaaksi jo. Hyvä vinkki!

   Poista
 5. Tuo popin windfleece on kyllä ihan ykkönen pienelle lapselle, keväästä syksyyn mahtui päälle sama haalari meiän poitsulle. Kohta käy pieneks, mut sitten onkin aika siirtyä toppahaalariin. Talvi yllättää aina, niin äidit kuin autoilijatkin! :D

  VastaaPoista
 6. Hyvin harvoin on saanut tarjoilla valmiiksi nukkuvaa pakettiä vaunuihin :D Meinaan, täällä paketti kulkee noin 2-3h kävellen ympäri kyliä - sillon nukutaan. Ja äiti jaksaajaksaajaksaa. Hehheh. No, pientä edistymistä on näköjään luvassa ( no just kuuluu itku vaunuista...) Äh, pitipä mennä sanomaan! :D Mutta, sanompa kuitenkin: neiti on onneksi alkanut jo vähäsen näyttää merkkejä nukkumisesta pysähtyneissä vaunuissa. Halleluja.

  VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset