Jauhelihapata kvinoalla


Mikäli kvinoa ei ole tuttu tuote, suosittelen tutustumaan. Kvinoa on paitsi hyvin proteiinipitoinen, myös luontaisesti täysin gluteeniton vaihtoehto esimerkiksi riisille tai pastalle. Kvinoa sopii siis hyvin myös kasvisruokavalioon runsaan ja laadukkaan amonihappokoostumuksensa (proteiinin) takia. 

Olin jo melkein unohtanut koko kvinoan, kunnes keksin, että se olisi oiva kaveri tomaattiselle jauhelihapadalle. Rakastan ruokaa ja vielä enemmän rakastan sitä, jos se on helppoa ja nopea valmistaa. Jauhelihapata on juuri sellainen. Paseerattu tomaatti tekee siitä ihanan pehmeän ja jopa "kermaisen". Tässäpä siis varsinainen proteiinipommi pakkaspäiviä lämmittämään!

Jauhelihapata kvinoalla

400g naudan paistijauhelihaa
1 pieni sipuli
1 keltainen paprika
1 prk kidneypapuja
1/2 prk paseerattua tomaattia
1 pieni purkki salsaa (tulisuus oman maun mukaan)
Suolaa
Sokeria
Persiljaa

2 dl kvinoaa
Romaine-salaattia

Paista jauheliha ja pilko joukkoon sipuli ja paprika. Kuullota.

Lisää huuhdotut kidneypavut. Kaada pannulle salsa ja puoli purkkia (tai maun ja tarpeen mukaan) paseerattua tomaattia. Lisää ripaus suolaa ja sokeria. Lopuksi lisää vielä pieni nippu silputtua persiljaa.

Huuhdo kvinoa hyvin ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Tarjoile romaine-salaatin kanssa.

(Reseptillä valmistuu noin 4 annosta.)




Kommentit