Arkikuva

Arkisten kuvien ottaminen jää todella vähälle. Lukuunottamatta joitain puhelinräpsyjä, joita ei sitten tule arkistoitua sen paremmin. Ja jos tulee otettua kameralla, niin ne ovat sitten enemmän tai vähemmän siloteltuja. 

Lähiömutsilla oli blogissaan arkikuvahaaste, jonka idea pohjautui omiin lapsuuskuviin. Ei haittaa jos taustalla näkyy tiskit pöydällä tai peti on petaamatta ja pikkuveli räkä poskella.


Tämä kesäloma on eletty yläkertarempan nakutuksen tahtiin. Pääasiassa mies on yksin rakentanut, mutta korvaamatonta apua olemme saaneet erityisesti kummisedältäni. Kohta kuitenkin pääsemme jo siihen vaiheeseen, että vaimokin huolitaan "mancandylandiaan". Pääsen pian maalaamaan lattian ja seinät. En malta odottaa meille avartuvaa tilaa näiden lisäneliöiden myötä! Vaikka onhan tuossa vielä puuhaa. Yksi väliseinäkin puuttuu vielä kokonaan.

Ostaessamme tämän talon, yläkerta oli vasta raakile. Joitakin ylös kannettuja rakennusmateriaaleja lukuunottamatta muuta ei oltu tehty. Raksa oli kiva pikkuprojekti, kunnes keksimme lähes samaan syssyyn toisen "kivan pikkupojektin".

Alakerrassa on siirretty huonekaluja paikasta toiseen ja sovitettu neljä henkeä tänne alakerran "tilapäisratkaisuun". Mitä valmiimpaa yläkerrassa tulee, sitä enemmän ärsyttää alakerran tilanpuute. Tilanpuute. Se on aika suhteellinen käsite. Muutimme pienemmistä neliöistä tähän, mutta juuri se ajatus vaiheellisuudesta saa tuntumaan ahtaalta. Tavaroita ei halua karsiakaan liikaa, kun kohta niitä kuitenkin tarvitaan.

Kohta. Ihan pian. Ehkä jo jouluna. Mut sehän onkin jo ihan ovella!


P.s. Viime syksynä näemmä suunnittelimme yläkerran avajaisia jo keväälle... 

Kommentit