Eläimellinen luonnostaan

Kävimme sillä mainitsemallani pienellä kesäreissulla. Reissu oli kaksipäiväinen ja ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului vierailu Ähtärin eläinpuistossa. Edellisestä käynnistäni olikin kulunut jo tovi. Muistelen, että olen ollut siellä leirikoulussa viidennellä luokalla. Ai, että mitä muistoja!

Olemme oikeastaan joka kesä käyneet jossain eläintarhassa. Toistaiseksi tästä Ähtäristä tuli lemppari ainakin itselle. Eläimiä on sopiva määrä ja lapsetkin jaksavat pitää mielenkiinnon yllä kierroksen ajan. Eläimet ovat pääosin "tuttuja", havumetsäaluiden eläimiä (tämä huomio sekä lapsia ajatellen että pidän myös siitä, että näin ollen eläimet ovat luonnollisessa ympäristössään). En tiedä oliko tuurista – vai juuri tästä puiston luonnollisuudesta – kiinni, mutta tällä kertaa myös näimme kaikki puiston eläimet.

Tässä meidän eläimelliset suosikit TOP 5:

1. Mä en aina nuku, mutta kun mä nukun, teen sen yhdellä jalalla seisten pää kainalossa -joutsen

Kuva riittänee.2. Eläin, joka oli ihan susi jo syntyessään

Nämä ovat jääneet meiltä edellisillä eläintarhareissuilla näkemättä. En tosin huomannut silloin katsoa lammasaitausta tarkemmin. Täällä ne olivat ainakin ihan omassa tarhassaan. Muina susina. On se vaan jollain tavalla todella häijyn näköinen, mutta samalla kunnioitettava eläin.3. "Duuuude kato vähän! Tosi kiva, nyt sä kastelit mut!" -ankkaeläin
4. Euroopan suurin maanisäkäs

"Mikä se on?"
"Visentti."
"Ai jaa...mikä se on?"
"No se on niinku biisoni."
"Ai biisoni! Vau!"
"No eeii ku, se on visentti."
"??"
"Joo siis biisoni."5. Panda

No jep. Kuulin parkkipaikalla kun tyttö hihkui vanhemmilleen, että "Jeee koht mä nään pandan!!" Pandan? No nyt on tytöllä nallekarkit sekaisin pussissa. 

Sitten kesken kierroksen joku taas kysyi, että missä ne pandat on. Heräsi mielenkiinto, että mitkä hiton pandat. No pikkupandat tietysti. En ollenkaan muistanut niitä otuksia.

Söpö kuin mikä! (Siis tuo häntä ainakin.)


Bonus-eläin: 

Kaikista luonnonäänistä siellä kuului eniten näiden pentujen ääntelyjä. Nämä eläimet ovat vikkeliä ja pitävät paljon erilaisia ääniä aina kiljahduksista erilaisiin murahduksiin. Niiden kesyttäminen on vaikeaa, mutta vaivan arvoista. Niiden lempiruokaa ovat kaikki sokeripitoiset. Kesällä niille kelpaa erityisesti jäätelö. Ne ymmärtävät hyvin puhetta, erityisesti jos kuulevat nimensä mainittavan, mutta muuten kuulo on heikohko - etenkin erilaisten kieltosanojen suhteen. 

Suuttuvat helposti ja nuori eläin on tässä suhteessa hyvin äkkipikainen. Leppyvät kuitenkin helposti. Pienimmät yksilöt ovat yöeläimiä, mutta oppivat kyllä ennemmin tai myöhemmin ihmisten päivärytmiin. Tämä esiintyy luonnonvaraisena erityisesti leikkipuistoissa. Suloisen ulkomuodon lisäksi, nämä ovat nopeita oppimaan. Kaikinpuolin aivan korvaamaton perheenjäsen.


Kommentit