Kokonainen vuosikymmen Facebookissa

toukokuuta 11, 2017


Syvä katse tulevaisuudessa, tukeva ote viinilasista. Since 2009.


Viime vuosikymmen tuntui suorastaan kiitäneen mun ohitseni. Ajattelin sen johtuvan ruuhkaisista vuosista, mutta paljastuikin jännä sattuma. Facebook eli käytännössä koko web2.0 tai kuten tänä päivänä me sen tunnemme, sosiaalinen media, saavutti, ihastutti ja vihastutti suomalaiset 10 vuotta sitten. Tästä kertoi ensimmäisenä (tai tästä tiedejulkaisusta minä sen luin ensimmäisenä) Mamma rimpuilee.

Kuvahaaste on tuottanut parissa päivässä melko määrän melko jäätävää settiä. Mutta kukapa nyt ei rakastaisi vanhojen kuvien katselua?

No minä.

Toisin kuin rakas mieheni, jonka yksi rakkaimmista harrastuksista on vanhojen kuvien katselu. Suorastaan hirvitti lähteä selaamaan profiilikuvakansiota. Eikä vähiten siitä syystä, että juuri viime viikolla kävin teiniaikaiset kuvani läpi. Joten pahin on takana ja onneksi nyt ei mennä siihen. Thank god I´m thirty!

Tässä ne tulee!

2007: The one with fierce piercing
10 vuotta sitten olin tietysti räväkkä kaksikymppinen. Ja mulla oli lävistys. Tai siis kaksi! Siis mulla. Ja toinen on niin hurja, ettei se näy päällepäin. No ei nyt semmonen! Kielessä se oli. Itseasiassa vasta viime aikojen maritussiivouksen yhteydessä heitin nuo kalkkeutuneet lävistyskorut pois. 


2008: The one with that Nightwish look
Yhtä tuima ilme vielä seuraavanakin vuonna. Vähän lisää kajalia ja vähän vähemmän aurinkoa niin tämä voisi olla helposti olla hevibändin (demo)levyn (taka)kansikuva. Phantom of the Opera! (Kuva on muuten Jennin ottama, häivähdys nuoren valokuvaajan alkuvaiheilta siis.)


2009: The one with fancy goggles
Hiihtopummina Himoksella -vaiheeni. No ei kai. En mitenkään kykene muistamaan onko kuva joltain etelän nyppylältä vai jokavuotiselta Lapinreissultamme. Veikkaan ensimmäistä. (Joku näppärähän sen muuten zoomaa tuosta lipusta. Ei ollut muuten etälukijoita vielä 9 vuotta sitten.) Mitä pienemmät mäet, sitä suuremmat lasit! 


2010: The one with huge baby belly
Käsittämätöntä, että tämä tuli vastaan jo tässä vaiheessa kuvahaastetta. Esikoisen raskausajan loppumetrit. Elämme siis aikoja heinäkuu 2010. Oi miten juuri nyt samaistunkaan sinuun, oi vanha minä. Eiku siis nuori. 


2011: The one with new haircuts
Tähän vuoteen oli pakko valita kaksi. Ensimmäinen on eräistä juhlista, jolloin taisin olla ensimmäistä kertaa erossa vauvasta. Mutta mua ei tainnut harmittanut niinkään se, että vietin vauvavapaata iltaa vaan se, että vietin vapaailtaa ihan kreiseissä viisikymppisissä – selvinpäin. 


Mut hei, ei hätää. Nyt mä oon back with my baby ja mun hiukset piteni puolella metrillä. Olen hieman vauva-arjen kuivattama, koska en varmaan ehtinyt syödä kun oli niin kiire olla leikkisä mutsi. 


2012: The one with my happy moment
Nyt on vuorostaan otsis bäkissä! Mutta hiustenväri on muuttunut vaaleasta tummaksi. Otsiskaipuu on iskenyt viime aikoina ja näköjään ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012. Kuva on otettu Turun Taideakatemian studiossa. Kotiäidin huviksi laitoin hakupaperit ja täysin vastoin odotuksiani pääsin sisään mainonnan suunnittelun linjalle. Muistan tämän vuoden yhtenä positiivisimmista kun tuntui, että vihdoin löysin sen oman jutun.


2013: The one with Eva Wahlström lookalike
Tämä kuva on Ski/BoardExposta ja ilmeisesti kaapissa ei ollut muuta katu-uskottavaa kuin Running Koalaa. Mutta kyllä mulle tuo Eva-look kelpaa. Wahlström on yksi mun pitkäaikaisimmista idoleista. En niinkään voi sanoa seuraavani nyrkkeilyä, mutta siitä taistelijamimmistä olen digannu aina. Olin niin otettu kun joskus kuulin olevani hänen näköisensä. (Toisaalta, opiskeluaikoina, siis silloin 10 vuotta sitten, oli Jessica Simpson pinnalla ja vaaleilla pidennyksilläni näytin kuulemma ihan samalta. Että simmottii.) 


2014: The one with Monica´s hair
Tästä kuvasta mulla tulee aina mieleen Frendien jakso, jossa Monican hiukset villiintyvät Barbadoksen kosteudesta. Mä en vain ole Karibianmeren kuumuudessa vaan Kuusamon kylmyydessä minttukaakaolla. Lumilautailussa huurtuneet ja hikistyneet hiukset villiintyivät vallan kunnon pörröiselle kiharalle.


2015: The one with desperate housewife
Viimeisenä parina vuotena on trendinä ollut vuosi per kuva. Vuodelta 2015 on tämä klassinen selfie, jonka otin ennen kuin menin Jennin kuvattavaksi. Olin tämän(kin) kuvan aikaan varsin pallomahainen. Otimme ihania raskauskuvia Turun linnan ympäristössä. 


2016: The one with Mrs Bucket
Vaihdoin tämän kuvan uuteen profiilikuvaan juuri vähän ennen kuin se täytti yhden vuoden. Meillä on reilun viikon päästä ensimmäinen hääpäivä! Ehkäpä palailen niihin tunnelmiin tarkemmin tuonnempana, mutta sen voin kertoa jos joltain on päässyt tämän postauksen lukemisen aikana unohtumaan, että viime toukokuu oli vähän vähälumisempi. Juu-u, oli se.


2017: The one with my third pregnancy
Olen useaan otteeseen, erityisesti instan puolella, maininnut siitä miten tämä kolmas raskaus on hujahtanut äkkiarvaamatta ohi ja laskettu aika onkin yhtäkkiä jo tällä viikolla. Äitienpäivänä. <3 Toistaiseksi oma ennustukseni on pitänyt hyvin paikkansa ja tämä kolmas raskaus on edennyt pidemmälle kuin edeltäjänsä. Moni saattaisi olla tässä vaiheessa jo erittäin kypsä (vaikka – heh heh – paikat olisivat vielä epäkypsät), mutta nyt kun meidän remontti alkaa olla yhtä valmis kuin tämä raskauskin, niin olen alkanut eri tavalla odottaa myös meidän viidettä perheenjäsentä saapuvaksi. Kuka sinä oikein olet?


You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia sinusta. Ihailen sinun rohkeutta repäistä hiusten kanssa... mulla on tainnut pysyä sama lookki koko kymmenen vuoden ajan :D Ihania viimeisiä hetkiä masun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa kyllä huomasikin, että on laitettu tummaa ja vaaleaa peräkkäin. Ja taas keväällä oli pakko leikkata 25cm pois hiuksista, mutta onneksi nekin kasvaa kuin rikkaruoho.

   Poista
 2. Ai miten hauska postaus! Hitto, nyt harmittaa, että on ( kait ) tullu siivottua face aika tarkkaan - pakko lähtee kattomaan heti mitä on jäljellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas tuo fb on vähän muinaisjäännös enkä ole päivittänyt uusia kuvia, enkä poistanut niitä vanhoja. Toivottavasti teit vielä jotain hyviä löytöjä! ;)

   Poista
 3. Vanhojen valokuvien katseleminen on kivaa! :D
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jotain niin ahdistavaa! :D No on se hauskaa kyllä!

   Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset