7 lapsiperheen juhannustaikaa

kesäkuuta 25, 2017


Juhannus on mystistä aikaa. Luulit, ehkä nuoruutesi Raumanmerien olleen rankkoja. Lasten syntymän jälkeen huomaat, että sait juhannusjuhlista krapulan, puhelin hävis ja rahat meni vaikket edes juonut mitään. Lapsiperhejuhannus mökillä (tai kuten meillä ystävien luona) on täynnä taikaa. 

Kun kaksi (tai useampi) lapsiperhettä lyöttäytyy yhteen, vanhemmat yrittävät yliluonnollisin keinoin hallita tilannetta. Viikonloppua rytmittävätt erilaiset rituaalit taianomaisine päiväunineen ja ihmeellisine taikakaluineen (niissä spinnereissä on pakko olla taikaa). 

Kokosin teille tähän seitsemän (sehän on aika maaginen numero) lapsiperheen juhannustaikaa. Monissa perheissä se puoliso jo löytyykin, mutta sen sijaan, että nämä taiat ennustaisivat tulevaisuutta, ne kertovatkin enemmän tästä hetkestä. 

 1. Kerää seitsemän kassillista tavaraa (vaikka olettekin mökillä vain yhden yön). Taika on tapahtuva kotiin lähtiessä kun sitä kamaa on kahdeksan pussukkaa ja silti osa tavaroista on hävinnyt. (Muistithan pakata kaikille saunakamppeet, petivaatteet, varavaatteet, hellevaatteet, sadevaatteet, ja lähtiessä kaikilla on ne samat vaatteet...)
 2. Niin monta kertaa kuin lapsesi kukkuu yön aikana, niin monta vuotta on menevä kokonaisen yön nukkumiseen.
 3. Jos juhannusaattona asetat kaksi peiliä vastakkain, olet näkevä toisesta nykyisen puolisosi (grillin ääressä) ja toisesta, että kukaan lapsista ei putoaisi laiturilta.
 4. Juhannussaunan savu on kääntyvä aina sen suuntaan, joka unohti avata pellin.
 5. Juhannustaioissa on aina oltava alasti. Pienten lasten vanhempien kannattaakin pelata varman päälle ja olla koko juhannus alasti. Mikäli kahdenkeskistä aikaa sattuu hetkeksi löytymään, on juhannusromantiikan kannalta kätevää jos on jo alasti.
 6. Heitä puhelimesi saunan katolle ja mihin suuntaan se osoittaa, siitä suunnasta on tuleva paras 4G-signaali. Tai nosta lapset suoraan sinne katolle katsomaan Saapasjalkakissaa ja palaa taikaan numero 5.
 7. Jos juhannusyönä katsot kylpytynnyriin, olet näkevä vedessä kuvajaisen itsestäsi...pohtimassa, että voisit nyt lillua suloisessa veden lämmössä, jos vain olisit ehtinyt sen paljun lämmittää.

Mites muiden juhannus?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. AAMEN! Melko osuva. Me jäätiin kotiin, niin selvittiin ilman taikoja :D

  VastaaPoista
 2. Niin hyvä! Ja tutulta kuulostaa, tohon voisi vielä lisätä tämän päivän pyykinpesun, neljäs koneellinen pyörimässä. Onneksi seuraava juhannus on vasta vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Kun luin tämän kommentin eilen niin alkoi naurattaa kun täyttelin juuri kolmatta koneellista. Pari odottaa vielä aikaa parempaa. ;)

   Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset