Mitä kuuluu 10-viikkoiselle vauvalle?

heinäkuuta 30, 2017


"No kyyyllä ny kolme menee siinä missä kaksikin!" Minä ajattelin.

Lähipiiristä löytyy monia kolmen, tai useamman, lapsen äitejä ja ihan leppoisalta hommaltahan se näytti. Ja näyttää edelleen, mutta nyt ajattelen lähinnä, että "hitto ne on hyviä feikkaa!" Ei tämä nyt ihan niin pala kakkua ole ollut.

Mutta kuten vanha viidakon sanonta kuuluu: päivääkään en vaihtaisi. Kädet tuntuvat olevan täynnä työtä aamusta iltaan, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi, aika tuntuu kuluvan hurjan nopeasti. 


Vauva on nyt kokonaiset 10 viikkoa vanha ja seuraavaksi siirrytäänkin jo isompiin aikayksikköihin, kuukausiin. Sain Instagramissa kommentin, jonka allekirjoitan myös täysin. Vastasyntyneet ovat ihania, mutta se lapsen vuorovaikutuksen ja oman persoonan kehittyminen vasta hurmaavaa on. 

Vauvalla on kireä kielijänne, joka huomattiin osastokätilön toimesta jo heti syntymäpäivänä. Vauva on todella rauhallinen tapaus, ilmeisen tottunut jo alusta alkaen olemaan pahnan pohjimmaisena. "Kun ei vaa mittää vaivaks ols."  Hän ei juurikaan itkeskele edes vatsassa olevan ilman takia. Kahden isomman kanssa erilaiset ilmanpoistokeinot tuli kokeiltua, mutta hän tuntuu saavan pahimmat ilmakuplat ulos ilman apuja. Kireä kielijänne aiheuttaa vauvalle huonon imuotteen ja ote irtoaa rinnasta, ja nielee siten runsaasti ilmaa. Saimme viimeksi neuvolalääkäriltä lähetteen TYKSiin jatkotoimenpiteisiin. 

Vauva herää pari-kolme kertaa yössä. Ilman tätä kielijänneprobleemia hän saattaisi olla ensimmäinen ja viimeinen vauvamme, joka nukkuisi pitkiä yöunia. Ainakin toistaiseksi pahimmat yöhulinat ovat loistaneet poissaolollaan. 

Maito tuntuu maistuvan kuitenkin, posket pyöristyvät ja painoa on kerääntynyt näiden viikkojen aikana jo lähestulkoon tuplasti. Kolmikiloisest kirpusta on tullut se neuvolakorteista tuttu "potra poika"

Ensimmäisen vauvan kohdalla tuntui tietävän kaikki olevat ja tulevat kehitysvaiheet tarkkaan, nyt lähinnä ihmetyttää, että kuuluuko sen olla jo noin paljon hereillä ja tarkkaavainen. Hän todella tuntuu olevan seurailijatyyppi (ja seurallinen tyyppi). Mutta ihmekös tuo kun isoveikat järjestävät seurattavaa non-stop-ohjelmaa aamuseiskasta iltayhdeksään. Parhaimmat hymyt annetaankin juuri isoimmalle veljelle ja hoitopöydän yläpuolella olevalle hymynaamakuvalle. Tyyppi tuntuu viihtyvän myös hyvin lelukaaren alla, leluja ihmetellen ja huitoen. 

Mikäli oikein muistan niin nyt elelleen sellaista murrosaikaa, kohta alkaa tapahtua. Vauva alkaa kannatella itseään yhä enemmän, tartutaan leluihin, harjoitellaan kääntymistä, jokelletaan ja nauretaan. Kohta jo opetellaan kirjoittamaan. 

Nyyh. Haluan pullottaa tuon puklun...siis vauvantuoksun!


Kymppiarvonta!

10-viikkoisen kunniaksi Kiddex Oy tarjoaa suloisen arvonnan. Osallistumalla arvontaan voit voittaa NatureZOO:n vaunulelun, jota kelpaa vauvan (ja miksei aikuisenkin) katsella. 

NatureZoo:n virkatut lelut ja pehmot ovat paitsi söpöjä, myös käytännöllisiä ja ne on valmistettu ihanan pehmoisesta ja laadukkaasta Öko-Tex -standardoidusta bambukuidusta. Myös turvallisuus on huomioitu ja pehmojen sisus on erillisessä pussissa. NatureZOO-lelut valmistetaan Kiinassa käsityönä. Valmistajia ovat äidit, jotka haluavat mahdollistaa lasten kanssa kotona olemisen tai naisia, jotka ovat jääneet työkyvyttömiksi, mutta tarvitsevat ansiota perheen elannoksi. Heille maksetaan Fair Traden mukaista palkkaa.

Näin osallistut arvontaan
Kiddexin valikoimaan kuuluvat NatureZoon pehmolelut ja helistimet sekä mobilet ja vaunulelut. Voit osallistua vaunulelun arvontaan Instagram-tililläni (@lindsonja) kommentoimalla kuvan alle kumman vaunulelun (vihreä Mr. Octopus tai harmaa Mr. Crocodile) haluaisit voittaa, omalle vauvalle tai lahjaksi. 
Kilpailuehdot:
Arvonnan järjestäjiä ovat Kiddex Oy ja Aaltoja-blogi. Instagram ei hallinnoi tai liity millään tavalla arvontaan. Arvontaan osallistuminen edellyttää Instagram-profiilin ja arvontakuvaan kommentoinnin. Voittajalle ilmoitetana henkilökohtaisesti ja voittajan tulee ilmoittaa yhteystietonsa viikon kuluessa ilmoituksesta, muulloin arvotaan uusi voittaja. Arvonta päättyy 4.8. klo 21.

You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset