Kuusi mokkapalaa – Luukku 16

joulukuuta 16, 2017

Tässä luukussa piti alunperin olla piparkakkutalo, mutta sitä ei koskaan tehty, joten tässä nyt hätäkuuset. (Niin just ne.) 

Eli kuusi kuusimokkapalaa.





Onkohan jopa blogihistoriani ensimmäinen mokkapalaohje. Muistan kerran kuvanneeni yhdet mokkapalat, mutta ohje ei tainnut päästä blogiin asti. Yritin googlailla mokkapalan ohjetta, joka sisältäisi oikeaa suklaata, siis pohjassa – ei kuorrutteessa, kuten useimmiss tuntui olevan. 

Mutta lieko se sitten enää kansallisleivoksemme, jos siinä on kaakaojauheen sijasta kunnon suklaata. Se tarkoittaa kauppareissua, kun mokkikset kuuluu tehdä niillä mitä kaikilta aina löytyy kaapista. (One does not simply have chocolate at home for no reason.)

Kokeilin sitten lisätä suklaan itse (taloussuklaata, tietenkin), mutta ehkä se olisi pitänyt laittaa sen kaakaojauheen lisäksi, eikä sijasta. Tein tämän ohjeen pienemmillä suklaa- ja kaakaojauhemäärillä, mutta luulisin, että laittamalla sen tavallisen 3 rkl kaakaojauhetta JA koko levy suklaata, lopputulos on enemmän sen kaltainen kuin alunperin tarkoitus oli.

Tästä tulee se pellillinen, mutta käytin hieman pienempää ja korkeampaa peltiä/vuokaa, jotta sain muhkeampia. Olivat ehkä hieman liian kauan uunissa, vaikka aika meheviä näistä tuli, mutta mokkapalojen täytyy olla sellaisia juuri ja juuri kypsiä!



Mokkapalojen pohja


4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1-3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200g voita
150-200g tummaa suklaata

Kuorrute


50g voita
500g eli 1pkt tomusokeria (vähän vajaa)
0,5 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi
Vihreää sokerikuorrutetta
Nonparelleja

Ota kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata suklaa yhdessä voin kanssa mikrossa tai vesihauteessa (muista sekoitella). Jätä jäähtymään siksi aikaa kun valmistat muut. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita puukauhalla (tai hiljaksiin vatkaimella) jauhot sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sula voi-suklaa. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, jos käytät pienempää peltiä tai vuokaa niin lisää hieman paistoaikaa. Kokeile tikulla kypsyys.

Sulata kuorrutteen voi, lisää kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekä tomusokeri. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Odota, että kuorrute on jähmettynyt ja leikkaa mokkapalat kolmion muotoisiksi paloiksi. (Rivin ensimmäinen kolmio on aina puolikas.) Kuorruta kolmiot vihreällä sokerikuorrutteella ja lisää nonparellit.


Joulukalenteriluukut:

You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset