Pehmoiset pupusukat pukinkonttiin – Luukku 2

joulukuuta 02, 2017

Blogini siis starttasi Varpujen joulukalenterin ja nyt jatketaan täällä aaltomaisella kalenterilla. Avataampa siis joulukalenterin toinen luukku. Noin!

DIY-lahjavinkki

Tai tämähän voi olla vaikka lahjatoivekin, mikäli kutimet eivät pysy itsellä käsissä. Vielä on hyvin aikaa DIY-lahjoille. Nämä Kotivinkin söpöt pupusukat ovat ainakin pienessä koossa tehtynä nopeat, etenkin jos sinulla on vähänkään kokemusta neulomisesta.

Neulominen on ihanaa hyggeilyä, kaivan kutimet esille aina syksyllä ja joulua kohden innostuin enemmän ja enemmän. Ja oikeastaan tuleekin neulottua lähinnä lahjaksi. Aika vähän, mutta kuitenkin joka vuosi paketoin edes parit itse tehdyt pehmeät paketit. Neuloin vaaleanpunaiset pupusukat vauvalahjaksi, kun kävin katsomassa ystäväni ihanaa pientä tyttöä. Lankana käytin 7 veljeksen sijaan Novitan Pikkusiskoa. Tein pitkälti tuon Kotivinkin ohjeen mukaan, mutta kantaan en tehnyt vauvasukkaan vahvennettua neuletta ja korvien ohjetta muokkasin hieman pienemmäksi. 

Pikkusiskolla tuli luonnollisesti hieman ohjetta pienemmät sukat, joten sopivat vauvan jalkaan hyvin. Varren ja jalkaterän pituutta mittailin meidän vauvan jalan mukaan, mutta aika isot näistä tuli kuitenkin vastasyntyneen jalkaan. Onhan tässä talvea vielä!
Pupusukkien ohjeen voit siis lukea täältä.

Korvien ohje näyttää nopeasti katsottuna monimutkaiselta, mutta on kuitenkin hyvin yksinkertainen. Jos osaat neuloa oikeaa ja nurjaa, osaat tehdä nämä korvat.

Korvat vauvan pupusukkiin


  1. Luo (vaaleanpunaisella) langalla 11 s ja aloita neulominen työn nurjalla puolella. 1. krs: 1 o, 1 n, 1 o, 7 n, 1 o, 1 n ja 1 o. Käännä työ. 2. krs: neulo 1 n, 1 o, 1 n, 7 o, 1 n, 1 o ja 1 n. Toista kerroksia 1–2, kunnes kappaleen korkeus on 4 cm.
  2. Aloita kavennus työn oikealta puolelta. Neulo 1 n, 1 o, 1 n, 2 s oikein yhteen, 3 o, 1 n, 1 o ja 1 n. Käännä työ. Neulo 1 o, 1 n, 1 o, 2 s nurin yhteen, 2 n, 1 o, 1 n ja 1 o. Käännä työ. Neulo 1 n, 1 o, 1 n, 2 oikein yhteen, 1 o, 1 n, 1 o ja 1 n. Käännä työ. Neulo 1 o, 1 n, 1 o, 2 s nurin yhteen, 1 o, 1 n ja 1 o. Käännä työ. Neulo 1 n, 1 o, 2 s oikein yhteen, 1 n, 1 o ja 1 n. Käännä työ. Neulo 1 o, 1 n, 2 s nurin yhteen takareunoista, 1 n ja 1 o. Käännä työ. Neulo 1 n, 2 s oikein yhteen, 1 o ja 1 n. Käännä työ ja neulo 4 s nurin yhteen. Katkaise lanka ja vedä lanka s:n läpi. Neulo toinen samanlainen kappale.
  3. Luo korvien sisäosaa varten (valkoisella) langalla 5 s ja neulo sileää neuletta tasona 2 cm. Kavenna sitten kerrosten alussa neulomalla 2 s yhteen ja jäljellä on 3 s. Neulo silmukat oikein yhteen ja vedä lanka silmukoiden läpi. Neulo toinen samanlainen kappale.
  4. Ompele valkoiset kappaleet vaaleanpunaisiin korviin, nurjalle puolelle.
  5. Taita alaosassa korvan reunat keskelle ja ompele korvat sukkaan sopivalle etäisyydelle kärjestä ja 4 silmukan etäisyydelle toisistaan.You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset