Suolan kasvatus, huurteinen tuikku DIY – Luukku 15

Aina väitän näitä DIY-ohjeitani helpoiksi, mutta tämän helpommaksi ei DIY enää muutu. Tarvitaan vain hieman merisuolaa, vettä ja lasikippo. Lasikipon "huurtuminen" ja suolan kasvaminen vie 2-4 päivää, riippuen hieman veden määrästä.

Kuulin tästä kikasta vasta viime vuonna, joten siellä varmasti on joku, joka ei ole myöskään ole tästä tietoinen. Voi käyttää tuikkikuppeja, laseja tai oikeastaan mitä vain lasista tai keraamista pientä astiaa. Jos käytät ledituikkuja niin myös pilttipurkit ovat oivallisia.TEE NÄIN

Suolaa kaadetaan noin ruokalusikallinen tuikkukipon pohjalle, laitetaan vettä niin, että suola peittyy ja annetaan suolan kasvaa. 

Veden määrä myös määrittelee kuinka korkealle suola kasvaa. Tällä kertaa lorahti aika paljon vettä, joten prosessi kesti sen neljä päivää ja suola kasvoi yli. Hienoimmillaan ne ovat kun suola tulee hieman reunan yli, muttei ulkopuolella pohjaan saakka. Jos kasvu loppuu kesken, lisää tilkkanen vettä.

Kannattaa laittaa kippojen alle paperia tai alunen, erityisesti jos tarkoitus on siirtää kasvatuksen jälkeen. Suola nimittäin halkeilee ja lähtee todella helposti irti. Myös vesi voi "hikoilla" yli.

Näistä minun kipoistani suola kasvoi hieman liikaa, mutta tuo huurre on kyllä mielettömän hieno ja aidon näköinen. Löysitkö jo eilisen luukun kirjahaasteen?

Joulukalenteriluukut:

Kommentit