Talvinen ikkuna – Luukku 13

joulukuuta 13, 2017


Lucian päivä. 
Tänään sytytetään kynttilöitä ja vietetään valon juhlaa. Kynttilät on sytytetty ikkunalle ja ikkunat on puettu valkoiseen talviasuunsa.


Tämän joulun tai talven hitti on meillä nyt tämä ikkunapiirtely. Ostin kynän meidän kylän postista ja olisi pitänyt ostaa kaikille omat. Katselin ensin netistä näitä ikkunakyniä, mutta en raaskinut. Läheltä löytyi vahingossa ja paljon edullisemminkin. En tiedä onko laaduissa eroja hintavampien ja näiden edukkaiden välillä, tämä kynä kyllä vähän valutti väriä kun väritti reilummin. Mutta meidän käyttöön nyt hyvä. Ellen sitten innostu tästä ikkunataiteilusta enemmänkin.

Tässähän on tietysti vain luovuus rajana mitä ikkunoihin taiteilee. Paperisten lumihiutaleiden sijaan ne voi piirtää. Joukukuusia, lahjapaketteja, tonttuja, lumimaisemaa, oksia, pöllöjä, joulusukkia, lumisadetta. Tässä oppii mukavasti samalla myös peilikirjoittamista. Toivottavasti kaikki kirjaimet tulivat oikein päin.

Hieman harjoitusta vaatii, opettajathan ovat jo ihan ammattilaisia tällaisessa "pystykirjoittamisessa." Tuntui, ettei se saa kättä millään tarpeeksi vakaaksi, mutta hauskaa ja taiteilisimme joka ikkunalle omat teokset, ellei se teettäisi hirveästi ikkunanpesua. Toisaalta sehän olisi hyvä porkkana kun kevätaurinko taas saapuu paljastamaan likaiset ikkunat.Ihanasti olette sankoin joukoin löytäneet arvontojen pariin. Kiva nähdä myös, että teitä siellä on ja myös kuulla teistä. Kommentoi siis Luukku 11 -postaukseen lempi joululaulusi, niin olet mukana jouluisessa arvonnassa!


You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Kuulostaapa toi kynä tosi kivalta, en tiennyt tuollaisten olemassaolosta. Pitänee hankkia vaikka ensi jouluna. Meillä ei myöskään tarvitse harjoittaa peilikirjoitusta, sillä neljännen kerroksen ikkunatekstejä näkee tuskin lukea kadulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hauska keksintö, aika simppeliä koristelua. Ja hih, meilläkin muuten taitellaan omaksi iloksi. Näihin mallikuviin piti piirtää kaikenlisäksi tuplaikkunoiden ulompaan osaan. :D Että se siitä yksinkertaisuudesta sitten. :P

   Poista
 2. Näyttää tosi kivalta. Täytyypä itsekin jostain hankkia tuollainen tussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä pitäisi aika helposti löytyä, ehkä jopa ihan isoista marketeistakin.

   Poista
 3. Ihana idea!
  Mikä toi kynä niinku on? :'D
  Nimim. Jouluaskartelu for dummies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muakin kiinnostaa! 😁

   Poista
  2. Kääk melkein unohdin vastata. Se on siis samantapainen kuin on liitutaulukyniä ja muita, voin näyttää vaikka instan puolella tuon kynän. Piti toinen ikkunoista jo putsata niin lähti vielä pidemmän ajan kuluttuakin ihan vain kostealla pyyhkimällä.

   Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset