Tontulta pudonnut pipo – Luukku 18

joulukuuta 18, 2017

Jälleen ihan mahtava (ja tietenkin superhelppo) jouluaskarteluidea. Tällä konstilla voi askarrella pipoja joulukuusenkoristeiksi, Barbie-nuken tai unikaverin pipoiksi, lahjaksi annettavalle glögipullolle hatuksi, lahjapaketin koristeeksi– tai mitä keksitkin, kokoa on helppo muokata sopivaksi.

Muut joulukalenterin joulukoristeluun liittyvät luukut löydät tästä linkistä. Nyt vaan kaikki jämälangat kasaan ja perhe pöydän ympärille ja pipoja askartelemaan.Pipoja voi askarrella yhdessä lasten kanssa. Meillä esikoinen haluaisi oppia neulomaan ja kunnianhimoisesti jo suunnittelee tekevänsä koko perheelle villasukat. Mutta jos aloitamme nyt näistä pipoista vaikka ensin...

Tämä on klassinen päiväkotiaskartelu ja joillekin lapsille ehkä jo tuttukin juttu. Otin mallia viime joulun alla meille tulleesta eskarilaisen tekemästä pienestä piposta. Tarvitaan vain kartonkia, teippiä, sakset ja villalankojen jämiä.

Vaihe 1.

Leikkaa kartongista ohut suikale ja teippaa se ympyräksi. (Halutessasi voit vahvistaa koko ympyrän teipillä niin kartonki ei katkea pienten käsien rutistellessa.) Suikaleen pituutta vaihtelemalla saat piposta luonnollisesti isomman tai pienemmän.
Vaihe 2.

Leikkaa jämälangat 30-40cm pituiksi pätkiksi. Ja ala solmia pätkiä kartongin ympärille. Langat voi solmia yksitellen tai kaksi langanpätkää kerrallaan. Mitä tiivimmin lankoja laittaa, sitä tuuheamman pipon saa.
Vaihe 3.

Solmi yhdellä langanätkällä pipolle tupsu haluamaasi kohtaan. Tasoita lankojen päät saksilla. Tee halutessasi ripustuslenkki.You Might Also Like

2 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset