Valokuvaus-workshop

Välillä sattuu hassuja asioita. Tänään yksi sellainen. Taisin jo ensimmäisessä Åblogien tapaamisessa lupautua pitämään valokuvauskurssia, tai oikeastaan workshoppia, jossa voisin toimia ohjaajana. Mitään aiempaa kokemustahan minulla ei ole kuvaamisen opettamisesta. Ja sepäs osoittautui hauskemmaksi kuin alunperin ajattelinkaan!


Kokoonnuimme muutaman åbloggaajan kanssa Verkarantaan, jossa Jutta tarjosi meille loistavat puitteet valokuvaus-workshopin pitämiseen. Ja Docendo tarjosi meille oppikirjoiksi Pekka Punkarin Valokuvauskoulu -kirjan. Itselläni oli jo melkein valmiina oma agenda workshopin sisällölle, mutta kun sain kirjan käteeni, huomasin, että se kulkikin lähes samaa kaavaa.
Kirja oli mielestäni muutenkin todella oivallinen valinta (kiitos siis Docendolle hyvästä yhteistyöstä), se oli selkeä, johdonmukainen ja aidosti huomioi sellaisetkin pienet asiat ja pikkukikat, joita yleensä näissä oppaissa ei näe. Sellaisia, jotka olivat itselleni selkeitä, mutta en olisi muistanut nostaa esille. Esimerkiksi muistikortin alustaminen oli yksi näistä asioista. Toinen maininnan arvoinen juttu on se, että moniin muihin samankaltaisiin opuksiin verrattuna, tässä oli selkeät ja helposti lähestyttävät kuvat. (Vrt. käännöskirjojen kuvat vaikkapa Grand Canyonista tuskin herättävät aloittelevassa kotikuvaajassa suurta kiinnostusta soveltaa ja samaistua.Workshopin kesto oli 3 tuntia ja tuntuu, että oli kerrottavaa oli niin älyttömän paljon. Ja ehkäpä innostumme järjestämään keväällä vielä toisen osan tämän jatkoksi. Päivä oli ihanan rento ja oli mukava taas tavata blogikollegoja.
Vielä aamulla lähtiessäni kohti Verkarantaa nappasin mukaan selailtavaksi muutkin kuvausaiheiset kirjat, jotka onnistuivat siinäkin mielessä sopimaan päivään, että ne ovat myös Docendon kustantamia. 
Saamani palaute erittäin positiivista ja vaikka oma kuvaamiseni keskittyykin enemmän muotokuvaukseen ja tilannekuvaukseen, niin onnistuin kuitenkin välittämään ajatuksiani näille ihanille sisustusbloggaajille. Samanlainen se tekniikka kuvaamisessa kuitenkin on.

Oma kuvaaminen jäi hieman höpötyksen alle, mutta muutama otos sieltä muistikortilta kuitenkin löytyi. Välillä myös kamerat kiertsivät sylistä toiseen ja ahaa-elämyksiä löytyi myös sitä kautta. Kuvaaminen on hyvä aloittaa joko selkeällä perusoppaalla, valokuvauksen alkeiskurssilla tai kaveriporukalla. Me pääsimme nyt kokeilemaan kaikkien näiden yhdistelmää. Viimeisenä kuvana minulta löytyi tällainen hauska testikuva. Täytyy ehkä itsekin muistaa välillä rikkoa tutuksi tulleita kaavoja kun sieltä löytyy näin hauskoja otoksia.

Todella mukava tapa viettää harmaa lokakuinen sunnuntai! <3 Kiitos Jutta, Laura, Sanna, Mari ja Minttu.

P.s. Pysy kuulolla, huomenna tulossa tähän liittyen arvonta ja alekoodi! (On muuten jopa tämän blogin historian ensimmäinen lajissaan, jes!)

P.p.s. Ensimmäinen kuva on hienovaraisesti anastettu (ja omiin tarpeisiin käsitelty) Pikkutalon Sannalta.

* Blogiyhteistyö (Docendo)

Kommentit

 1. Olisipa ollut kiva olla mukana! Lisäoppi on kovasti tarpeen, mutta tähän viikonloppuun ei vain yksinkertaisesti mahtunut enempää ohjelmaa. Kiva, jos suunnitteilla on keväälle uusi workshop. Josko silloin paremmalla onnella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilman muuta järjestetään toistekin jos vaan kiinnostusta löytyy. :)

   Poista
 2. Tuolla olisin niin halunnut olla - mutta kun ei nyt vaan onnistunut. Ensi kerralla sitten;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmi juttu, mutta on nyt ollut kyllä puhetta, että näitä tulisi olemaan vielä lisääkin. Ainakin kevätpuolelle suunnittelin... :)

   Poista
 3. Kuulostaapas kivalta jutulta! Tällaiselle olisi tosi kiva osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä olisi kyllä kiva järjestää...eikun yhteistyökumppaneita lisää etsimään siis. ;)

   Poista
 4. Kuulostaa niin kivalta! Miksi täällä ei ole koskaan mitään kursseja tai jos on, niin ne on tarkoitettu lähinnä niille jotka miettivät vielä mihin se muistikortti laitettiinkaan :D Haluaisitko muuten joskus postailla kuvankäsittelystä tarkemmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä yritän taas saada tehtyä noita valokuvauspostauksia ja kuvankäsittely on yksi suunnitteilla oleva aihe. Mitä erityisesti haluaisit siitä tietää? :)

   Niinpä, täytyy muuten laittaa pohdintaan, josko tekisi vaikkapa lukijoillekin jonkin blogikuvaamiseen liittyvän tapahtuman keväällä. ;)

   Poista
  2. En mä tiedä! Ehkä lähinnä sitä miten niitä kuvia käsitellään, tai vaikka miten itse käsittelet "ennen ja jälkeen" kuvien kera. Siis itsehän käsittelen kuvia todella vähän, mutta nyt on alkanut kiinnostamaan noin yleisesti (ei siis vain blogia ajatellen) kuvankäsittely enemmänkin :)

   Ja joo, kuulostaa kivalta! Olen kuulolla ;)

   Poista
 5. Oi kun kuulostaa kivalta!! Harmi, että oma päivä meni olkkarin seinien levytystä purkaessa.. Mutta toisaalta oli kiva saada paljon aikaan, kun oli lapsenvahtikin tullut meitä auttamaan. Hauskoilta näyttävät kuvat, kurssi oli varmasti tosi antoisa! Ja aivan ihanan valoisaa taitaa olla tuolla Verkarannassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän tuollaista voi jättää käyttämättä jos saa lapsetonta remppa-aikaa! :) Mutta mä luulen, että näitä tulee kyllä vielä. Joten nou hätä. Verkaranta on tosiaan ihana! <3

   Poista
 6. Mahtavaa! Teillä on hyvä meininki siellä suunnalla Suomea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! <3 Kyllä joo, åblogeilla on itseasiassa paljon ohjelmaa tässä syksyllä.

   Poista
 7. Kiitos tuhannesti ihanasta päivästä <3 ihan huippu ja ehdottomasti otetaan pian uudestaan!!!!!

  VastaaPoista
 8. No voi pihkura. Tuollaiseen mäkin haluaisin mukaan.
  Ei oo osunut silmiin vastaavaa tältä alueelta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisiko siellä vaikka jotain blogijoukkoa, josta löytyisi osaava ihminen vetämään päivää? :)

   Poista
  2. Katos - melkein, kuin tilauksesta sain viestin koulutuspäivästä Olympukselta marraskuun lopulla.
   Jes !!

   Poista

Lähetä kommentti