Vaippakakun ohje – Kokoa kaunis vauvalahja

marraskuuta 28, 2017

Yhteistyöpostaus

Vaippakakun ohje, jonka tein tänne blogiin kolme vuotta sitten, on yksi luetuimmista postauksistani. Välissä tein toisen kakun, johon laitoin vaippojen lisäksi liivinsuojia. Niistä sai itseasiassa ihan hauskan kukan ylimmäksi kerrokseksi.

Nyt vihdoin pääsin tekemään uuden version – vähän kokeneempana vaippakakun tekijänä. Hieman hullaannuin tyttölupauksesta ja kakusta tuli yltäpäältä korallinpunainen. Ajatuksena alunperin oli "säikäyttää" pelkästään mustaan pukeutuva mutsi all-pink-tyllihörsöllä, mutta lopputuloksesta tulikin oikein kaunis ja harmoninen.

Vaippakakku on toteutettu yhteistyössä Kukutin ja Li'l Decorin kanssa.


Vaippakakku sopii vauvajuhlien lisäksi myös tuliaisiksi vauvaperheeseen. Vaippapaketti jo itsessään on mielestäni yksi parhaimpia vauvalahja ja kakuksi koottuna vielä näyttäväkin sellainen. 

Kakun kokoaminen on helpompaa kuin ehkä ajattelisi, mutta vaatii kuitenkin hieman aikaa ja jonkinlaista viettiä askartelupuuhia kohtaan. Itsehän rakastan tällaista näpertämistä ja väsäämistä, vaikka muuten olen ehkä yksi maailman heikkohermoisimmista.

Vaippakakun tarvikkeet

50 vaippaa
2 harsoa
1 kapaloharso
Silkkinauhaa

Pahvisen alustan
2 talouspaperihylsyä
Kumilenkkejä
Sakset
Sellofaania
Teippiä

Koristeita ja lahjoja vauvalle, kuten tuttinauha, tutteja, puhdistusliinoja, suklaata...Vaippakakun kokoaminen 

Käytin kaapista löytyvää kakkualustaa, mutta tähän käy luonnollisesti myös vaikkapa foliolla päällystetty pahvinpala. Kakku tarvitsee keskelle tukipilarin, jonka virkaa paperihylsyt tässä suorittavat. 

Yhdistä hylsyt joko teippaamalla tai rytistämällä toista hylsyä hieman toisesta päästä ja laittamalla ne osittain sisäkkäin. Näin on helppo säätää tukipilarin korkeutta sopivaksi (hieman matalampi kuin kolme kerrosta vaippoja).


Laita iso kumilenkki tukipilarin ympärille. Rullaa 6 kpl vaippoja lenksun sisälle. (Kumilenkkien sijaan voi käyttää myös muita apuvälineitä, kuten lankaa, nauhoja tai ohutta metallilankaa.) Alimmaiseen kerrokseen tulee kolme kierrosta vaippoja, yhteensä n. 32.

Toiseen kerrokseen tulee kaksi kierrosta, yhteensä n. 18 vaippaa. Tämän kakun ylimpänä kerroksena on rullaksi kääritty harso, joka on sidottu silkkinauhalla. 

Taittele harsot yhden vaippakerroksen levyiseksi ja kiedo kerroksen ympärille. Tavallinen harso ei ylety alimman kerroksen ympärille vaan vaatii kapaloharson (esimerksi Liewood) tai vastaavan ohuen vauvan viltin. Rakentamisen helpottamiseksi kiinnitin harsot hakaneuloilla ja solmin sitten silkkinauhat.


Kakkukoristeeksi sopii mainiosti vaikkapa suloinen yövalo, joka sopii yöllisiin imetyshetkiin tai myöhemmin lapsen yövaloksi. Tuttinauha on kuin helminauha ja nipsun ansiosta myös helppo kiinnittää kakkuun haluamaansa kohtaan.

Vähemmän on enemmän. Muutamilla laadukkailla ja kauniilla tuotteilla saa kakusta tehtyä helposti todella näyttävän, mutta kuitenkin tyylikkään hillityn. Design Lettersin aterinsetti on paitsi kaunis myös hyvä koriste vaippakakkuun. Aterimet on helppo tökätä kakkukerroksiin ja niihin voi kiinnittää muita elementtejä, kuten tässä tuttinauhan toinen pää.

Viimeisen silauksen vaippakakkulahjalle antaa sellofaani, jonka voit sitoa samalla silkkinauhalla. (Ja vaippakakun purkaminenhan toimii hyvänä kärsivällisyystestinä odottavalle äidille. Yhdellä kädellä luonnollisesti.)


Sain apua ihanilta Li'l Decorin ja Kukutin naisilta. Kun kerroin ideastani, he olivat innoissaan – aivan kuten minäkin. Harsot, puhdistuspyyhkeet ja Moan voide on saatu Kukutilta. Aterinsetti, tuttinauha ja yövalo on saatu Li'l Decorilta.

Tämä oli niin valtavan ihana pieni projekti, että suurella ilolla menen huomenna nuuhkuttamaan pikkuista vauvaa!


Lue myös: 

You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset