Arkirealismia ja jetlagi

Söin aamun pimeydessä, keittön kelmeässä valossa, hiljaa puuroani, kun lapsi laahusti meidän makuuhuoneesta (Jep, se on sitten näköjään tämä perhepetiratkaisu kello kolmesta eteenpäin tullut jäädäkseen. Jottai tarttis varmaa tehrä...?) keittiön pöydän ohitse, sivuilleen vilkuilematta, ja lösähti sohvalle. Jostain sohvatyynyjen välistä kuului vaikeasti mumisten. "Onko jo loma (=viikonloppu)?"

Niinpä. Onneksi tosiaan on perjantai ja sain sanoa, että tämä päivä vielä. Tämä "kasist neljään" on kaikesta huolimatta parasta juuri tällaisenaan ja loppuviikosta saakin väsyttää. Sehän se tekee viikonlopuista ja vapaapäivistä juhlaa. Ja jos jotain muistan kotiäitiajasta, niin sen, että viikonpäivällä ei tuntunut ihan hirveästi olevan väliä. Kuitenkin, vielä on käynnistymisvaikeuksia (edelleen) joululoman ja katkonaisten viikkojen jäljiltä. On jonkinlainen arkinen arkinen jetlagi.

Arjen ihanuus ei kuitenkaan loistanut kukkeimmillaan kun tarposin päiväkotiin loskassa ja vesisateessa lasta ja rattaita työntäen sekä muksun luistinreppua kantaen. Eikä töihin kiiruhtavilla bemarikuskeilla ole aikaa odottaa, että karavaani pääsisi edes puoliksi jalkakäytävälle roiskesuojaan. Thanks, man! Tässä sitä nyt kuitenkin istutaan voittajana perjantaisen työpäivän, kauppareissun ja ruoanlaiton jälkeen sohvalla keräämässä blogista voimaa laittaa vielä se pyykkikone pyörimään. Ja heittää itsensä sitten poitsun kanssa pariksi päiväksi lomamoodiin.

On ihana jakaa blogissa omasta mielestään kauniisti somistettu hylly tai esitellä vaate- tai sisustusostoksia. Mutta perhe- ja lifestyle-kategorian alla blogatessa ehkä parasta on, että voin ottaa kuvan vaikkapa tiskivuoresta ja sitten pakoilla sitä arkea heittämällä hienon filtterin päälle ja höpistä mitä sylki suuhun tuo.

TGIF.

Psst. Sitä mää vielä, että Tilasto-Tiinana katsoin monen tulevan blogiin suoran Google-haun kautta, ja täysin sallittua tietenkin sekin, mutta pienenä muikkarina, että blogia voi seurata helposti myös Facebookissa, Instagramissa (@sonja_aaltoja) sekä tietysti Bloglovinissa ja Blogilistalla.

Kommentit

 1. Hyvää viikonloppua Sonja! <3
  Oot postaillu paljon kivoja postauksia ja mä olen ollut viime aikoina liian laiska kommentoimaan. Mut aina luen ja usein nauran. :) Siis hyvällä tavalla nauran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se saamarin puhelin kun se kommentointi on niin peräluukusta. Ihana tarkennus. :D Kiitos, että naurat! <3 (Ja kommentoitkin joskus.)

   Poista
 2. Sitähän se on! Kiitos voimaannuttavasta postauksesta! :D

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille teille! Itsellä vasta alkoi äippäloma, katsotaan kuinka päivistä tulee yhtä massaa...sitä se ainakin oli jo joululomalla. Mutta nyt nautin vielä niin kauan kuin voin ja muistan siitä, että arki on arkea ja viikonloput viikonloppuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiköhän pian tule. No ei, senkin voi välttää kun järjestää jotain ohjelmaa tai viikkorutiinia niin viikonlopuistakin saa viikonloppuja. ;)

   Poista
 4. Arkirealismi on just sitä parasta! Tällä hetkellä itse täällä taistelen muuttokaaoksen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yh, no joo se on mahtavaa jos siitäkin löytyy sitä arjen ihanuutta. Vaikka toisaalta mä luulen et nautin seuraavasta muutosta kun se toivottavasti on johonkin tosi tosi kivaan kotiin. Tsemppiä muuttoarkeen! <3

   Poista
 5. IHANA. Miksi mä löysin tän blogin vasta nyt...Jään lukijaksi <3

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että toisillakin ;) Ja totta, perjantai-illat ovat viikon parhaita hetkiä. Kivaa viikkiksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, se on ihan paras - ja jos se oli nuorempana kivaa kun oli jo iltasuunnitelmat tehty, niin nyt se vasta mahtavaa onkin kun ei ole suunnitelmia. :D

   Poista

Lähetä kommentti