Viime hetken vappuasu

huhtikuuta 27, 2015

Monissa kerhoissa ja päiväkodeissa vietetään tällä viikolla vapun kunniaksi naamiaisia. Kuulutko meikämammoihin, jotka unohtavat helposti nämä karkelot, etenkin sen asupuolen? Tässäpä tässä viime hetken helppo, nopea ja edullinen naamiaisasu! Menee täydestä tytöille ja pojille, lapsille ja aikuisille.

Viime hetken naamiaisasun toteuttamiseen tarvitaan kaksi samanväristä t-paitaa, joista ainakin toisen olisi hyvä olla pitkähihainen. (Halutessa tietysti myös samanväriset housut.) Kuvat ja printitkään eivät haittaa, koska paidat voi aina kääntää väärinpäin. Ja jo viidessä minuutissa lopputuloksena syntyy todella katu-uskottava ninjahahmo!Meille hiippaili kerran upea pieni ninja t-paitaviritelmä päässään, joten harmillisesti en voi kunniaa tästä hauskasta ja nopeasta ideasta itselleni kokonaan ottaa. Asu toimii hyvin pelkällä päähineellä, vai mikä maski tuo onkaan, mutta me veimme asua askeleen eteenpäin ja lisäsimme vielä ninjavyön ja taistelukepin. (Aseeksi käyvät tietysti myös esimerkiksi miekka tai sapeli, mikäli sellaisia lelulaatikosta löytyy). Maskin lisäksi tarvitset siis paksua narua (tai pitkän huivin) sekä pahviputken (tai vastaavan itserakennetun putkilon).

Sen lisäksi, että en varmaankaan ole ainoa äiti, joka on muistanut naamiaiset tai muut rooliasut vasta viime minuutilla, tuskinpa olen ainoa äiti tahi ylipäänsä nainen, joka säästää kaikenlaisia pahviasioita ja naruja, koska niille tulee kuitenkin tarvetta ennemmin tai myöhemmin. (Kotiin muistutus, että näin tämäkin taas kerran todistettiin, että ei ne turhaan meidän kaappeja täytä.)

Yksi meidän poitsun ja tämän (ninja)kaverin "in"-jutuista tällä hetkellä on Lego Ninjagot. Kuvissa seikkailevat punainen ja musta Ninjago eli Tuli ja Maa. Tietenkin!Ninjamaskin "asennus" 


Pue väärinpäin käännettyä paita (jos se on siis printtipaita, kuten meillä, jotta printti ei tule näkyville) kuten pukisit normaalisti lapsen päälle, pesulappu niskan puolella. Jätä paidan kaulus nenän päälle. Nosta selkäpuolelta paidan helma pään päälle, otsalle asti. Solmi hihat takaraivolle ja asettele etuosaa niin, että vain silmät jäävät näkyville.

Ja mikä tärkeintä kun asu on valmis...juokse nopeasti pakoon!


P.s. Eikä tämän toteuttamiseen sitä paitsi edes tarvita niitä naamiaisia. Sadepäivän tylsä hetkikin muuttuu astetta jännittävämmäksi, kun kotona alkaa hiippailla pieni ninja.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihana pieni Ninja :) Meillä pukeudutaan lähes päivittäin hämähäkkimieheksi, joten täytyypä joku päivä vaihtelun vuoksi ehdottaa ninja-asua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mulla oli tänään hämis kauppaseuranakin, eli täällä myös hämistellään. Nyt on tosiaan vähän vaihtelun vuoro! :D

   Poista
 2. Loistava idea! Nimimerkki epätoivoinen viimehetken naamiaisasujen keksijä.

  VastaaPoista
 3. Mainio idea ja ylisöpö ninja!! :) T. Noora M.

  VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset