Kokemuksia Bugaboo Buffaloista

maaliskuuta 31, 2017


Bugaboo Buffalo -vaunut

Olemme rullailleet Bugaboo Buffaloilla nyt 1,5 vuotta. Aika tarkalleen kaksi vuotta sitten pohdin täällä blogin puolellakin vaunuhankintaa. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme niin sanottuun ”lompakko edellä” -valintaan ja hankimme vaihtoehtojen ulkopuolelta Brio Go -yhdistelmävaunut. (Ne ovat muotoilultaan ehkä hieman samanhenkiset kuin Bugaboon Cameleon.) Kirjoitin myös käyttökokemuksia Brio Go:sta ensimmäisiltä kuukausilta täällä. (Nykyään Britax Go -rattaat).

Vaihdoin edellissyksynä Buffaloihin, enkä voisi olla tyytyväisempi vaihtoon, vaikka aluksi hirvitti. Pelkäsin, että rattaat ovat oikeasti huonot ja että kaikki kehuvat niitä vain kun eivät kehtaa myöntää, että metsään meni. Nyt olemme jälleen vaunuhankintojen äärellä, kun tarvitsisimme sisarusrattaat, mutta ennen kuin menemme siihen, koostin omia kokemuksia Bugaboo Buffaloista. Olen monissa asioissa kovin päättämätön, mutta vielä näinkin pitkän ajan jälkeen olen todella tyytyväinen rattaisiin. Alun perin toki ihastuin Buffalojen ulkonäköön, mutta pelkästään sillä ei vielä pitkälle pötkittäisi.


Top 3 -ominaisuudet 

 • Isot kääntyvät etupyörät 
 • Jatkettava kuomu 
 • Vauva-aikana turvakaukalon kiinnitys adaptereilla
Eri ympäristöihin sopivat rattaat ovat tietysti aina jonkinlainen kompromissi. Käytän rattaita niin kaupungilla (kröhöm, lue: kauppakeskuksissa), maaseudulla kuin lenkilläkin juoksurattaina. Kaikkiin tarkoituksiin voisi varmasti olla parempikin ratkaisu, mutta Buffalot toimivat näissä kaikissa tarpeeksi hyvin minun tarpeisiini.

Neljä vuotta sitten olimme kesäreissulla Tukholmassa. Kävellessämme pitkin kesäisiä Södermalmin katuja, yhtä Emmaljungia työntelevää tyylikästä tukholmalaista isää lukuun ottamatta, jokaisella oli ”bugikset” (Cameleonit). En uskonut, että vaunut saisivat Suomen puolella kovin suurta suosiota, ainakaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Nykyään kuitenkin jo täällä lietolaisessa lähiössäkin kulkiessa pääsee melkein samaan fiilikseen. (Sanoin melkein.)


Buffalojen plussat 

Buffalojen parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluvat ehdottomasti isot ja kääntyvät, mutta lukittavat etupyörät, jatkettava kuomu sekä turvakaukalon näppärä kiinnitys runkoon adaptereilla. Bugaboo-vaunujen käyttömukavuutta lisäävät myös laaja lisätarvikevalikoima. Buffalot ovat nimensä mukaiset kantojuhdat. Rattaiden yhteiskantavuus on jopa lähemmäs 40 kg (istuinosa 17 kg, tavarakori 10 kg ja työntöaisa 6 kg).

Parhaimmat puolet pähkinänkuoressa: 

 • Isot kääntyvät ja lukittavat etupyörät (rullaa hyvin niin maastossa kuin kaupungillakin)
 • Jatkettava kuomu (ei tarvitse välttämättä vaunuverhoa)
 • Turvakaukalon kiinnitys helposti adaptereilla
 • Kuppipenkki ja tilava vaunukoppa 
 • Ratasosan ja kopan nopea kiinnitysmekanismi
 • Kätevä turvakaari (saa helposti sivuun tai kokonaan irti) 
 • Vaunut ovat tukevat
 • Tavaratila on tilava ja kantavuus hyvä 
 • Kun koppa ei ole käytössä, sen voi säilyttää pienessä tilassa 
 • Aisan korkeuden säätäminen on helppoa
 • Muotoilu ja muunneltavuus (kuomusetit, joita voi ostaa erikseen)
 • Laaja lisävarustevalikoima (lisää tästä alla)
Bugaboon varustevalikoima on tosiaan kattava ja niistä viimeisimpiä lisäyksiä lienee puhelinteline. (Oi, kyllä!) Siinä missä mukiteline oli itselle joskus aika hc-ajatus, vaikkakin kutkuttava ja myöhemmin mm. vesipullokäytössä erittäin tarpeellinen, niin puhelinteline vie ajatuksen bugia työntävästä lattemammasta (tai -pappasta) ihan nextille levelille. Muita lisävarusteita ovat mm. kesäkuomu, seisomalauta, istuinpehmuste, lämpöpussi, aurinkosuoja ja Snack tray -tarjotin.

Meidän vaatimattomasta lisävarusteiden repertuaarista löytyvät siis se mukiteline, lämpöpussi (ei tosin merkin oma vaan Mini Rodinin, jossa on samantapainen helppo kiinnitys) sekä keinonahkaiset aisan ja turvakaaren suojat (ostettu fb-kirppiksen kautta ompelijalta).


Se kuuluisa laatu maksaa 

Lihakaupan tiskillä se varmasti pitääkin pitkälti paikkansa, mutta milloin liika on liikaa? Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että Bugaboo-rattaissa on usein laatuongelmia ja valmistajalle reklamoidaan suhteellisen paljon. Tämän pelon vuoksi ostimme rattaat Suomesta, ajatellen mahdollisia laatuvirheitä ja asioinnin helpottamista. Meidän yksilöt ovat kuitenkin toimineet moitteettomasti. Eikä minulle ole vielä selvinnytkään, maksetaanko näistä merkistä liikaa. Toisaalta kärryt saavat kritiikkiä hinnasta vaikka muita saman hintaluokan yhdistelmiä on markkinoilla muitakin.

Enemmän kuitenkin kyse on makukysymyksistä. Toiset eivät tykkää Bugaboon jäykästä rungosta (minulle tämä sopii paremmin kuin esimerkiksi meillä aiemmin olleiden Hartanien tai Brio Go´n hyvin jousitettu runko) ja toisille taas ovat liian painavat (ei mielestäni muita yhdistelmiä erityisesti painavampi kokonaisuus). Miinuspuoliin lisäisin hinnan lisäksi ehkä myös kasauksen. Tämäkin on enemmän tottumuskysymys, toiset eivät tykkää siitä, ettei näitä saa pieneen tilaan kokonaisena kasattuna vaan ratasosa pitää ensin irrottaa. Joskus onkin epäkäytännöllistä kun ei haluaisi laskea istuinosaa vaikkapa märkään maahan taittaessa runkoa autoon, mutta kiinnitysmekanismi on niin helppo ja nopea, että yhtenä kasana taitettavat taas ovat paljon hankalampi kokonaisuus nostaa autoon.Bugaboolla on selvä ominaistyyli ja aiemmin olivatkin ratasmarkkinoilla enemmän erikoisuus. Nyt samantyylisiä vaunu- ja ratasmalleja löytyy jo useampia ja jokaisella oma vankka kannattajajoukkonsa. Suosittelen Bugaboo Buffaloja vilpittömästi, mutta suosittelen samalla myös, jos vain mahdollista, kokeilemaan vaunuja autenttisissa olosuhteissa (ei vain pari pyörähdystä vaunukaupan tiloissa).

You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset