Talvi tuli taas

Voin siis julkaista nämä tammikuun paukkupakkasilla otetut kuvat. Olenkohan mä tasan ainoa tässä maassa, joka iloitsee siitä, että on talvi - koska on talvi? Tämä etelän lumeton talvi on ollut yhtä kidutusta mulle, koska pidän talvesta, jäästä ja lumesta. Tykkään kyllä kesästäkin, molempi parempi. 

Sanotaan, että talvien keskilämpötila ei ole juurikaan noussut viime vuosina, mutta silti niin monen kuulee puhelevan "lapsuuden talvista". Oliko talvet kuitenkin samanlaisia, ja oliko kaikki sillon vaan niin siistiä? Jee, sataa lunta! Jee, ei sada lunta! Aikuiset tahtoo, että lunta sataa vain siksi, että voi valittaa.

E:n Mini Rodinin haalari palvelee nyt toista talvea ja se on ollut kyllä aivan mahtava haalari. Superlämmin, istuu hyvin ja kivannäköinenkin. Molo Kidsin kengät ja hanskat ovat olleet myös hyvä hankinta. Etenkin tänä märkänä talvena nuo saappaat, joissa on alaosa kumia. Suurimmaksi osaksi E on kuitenkin käyttänyt Molon välikausihaalaria. Mahtaakohan tuo Rodini mennä vielä ensi talvenakin?

_DSC6707-1

_DSC6752

_DSC6722-1

Talvikollaasi

_DSC6790

_DSC6736

Kommentit

 1. No täällä kyllä tykätään lumesta :) Koko talvi ollu kaikkea muuta kuin talvi,joten lumi on erittäin tervetullutta!! Muistan kyllä lapsena n.25 vuotta sitten (!!) kun marraskuussa oli jo puolen metrin kinokset ja -25 asteen pakkaset. Monena talvena sitä lunta todellakin oli vaikka voihan se olla että aika kultaa muistot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, lisää talvi-ihmisiä! :D Niinpä, ehkä me ihmiset vaan aina kaivataan sitä mitä ei ole eli talvella aurinkoa ja lämpöä ja kesällä lunta ja jäätä. Ja olikos se juuri kaksi talvea sitten kun lunta tuprutti niin paljon rivarin ulko-oven eteen, ettei sitä saanut auki. Mä alan kääntyä sen puoleen, että aika se vaan todellakin kultaa muistot! ;)

   Poista
 2. Kyllä tässä ihan lähitalvinakin on tullut ihmeteltyä pihalla että mihin tämän kaiken lumen saa taas kolattua kun tila loppuu kesken. Ja viikkokausien kovilla pakkasilla harmiteltu ettei meidän lapset osaa nukkua päikkäreitä kuin rattaissa. Ja ne talvet on alkanut marraskuussa ja maaliskuussa vähän jo tuskailtu että eikö tää lopu koskaan. Mutta sitten kun tulee huonompi talvi niin johan unohtuu se kauhea marina ainaisista lumitöistä ja liian kylmästä ja ennenvanhaan kaikki oli vaan paremmin.

  Toissavuoden joulukorttikuvat otettiin lokakuussa pulkkamäessä ja tänä talvenakin oltiin pulkkamäessä muistaakseni marraskuussa (ennen joulua joka tapauksessa). Varmaan on lapsenakin ollut huonoja talvia mutta niistä muistaa vaan sen kaiken kivan ja isot kinokset.

  Eli kyllä aika vaan muistot kultaa ja etenkin toisinpäin!

  (Mutta onhan siis tää talvi ollut hirveen ankea, ei sillä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu totta, tuossa ylempänä juuri kirjoittelinkin, miten pari talvea sitten rivarin etupiha oli niin täynnä lunta yhden yön jäljiltä, ettei ovea meinannut saada auki. Ja ne pakkaset mäkin todellakin voisin jättää välistä, mutta olen jotenkin vain niin talvi-ihminen, että pimeä ja lumeton talvi sokaisee täysin. Mulla nousee aina karvat pystyyn kun kuulen ihmisten valittavan säästä. Ensin koko talven sitä kun ei ole lunta ja sitten kun sitä tulee, niin se ei enää kelpaa. :D Tokihan sää on ihanan yhdistävä asia ja ne koko kansaa yhdistävät sähköjä katkovat myrskyt saa mun puolesta kyllä olla tulemattakin. Ja mä luulen kans et lapsuudesta muistaa vain ne kivat talvet ja aikuisuudesta sitten nää shittikelit...

   Poista
 3. Ihania kuvia! <3

  Hyvä tietää, että tuo Mini Rodinin haalari on ulkonäkönsä lisäksi oikeasti myös käytännöllinen - ensi talvea ajatellen meinaa. Tämä talvi on tuonut mieleen ajat, jolloin olin töissä päiväkodissa - lunta ei ollut ja maa oli jäässä. Niin, tai kurassa. Siihen talveen kuului paljon kuravaatteita ja hippaleikkejä. Huh, huh.

  VastaaPoista
 4. Löysin sattumalta sinun kivanoloiseen blogiin ja jäänkin seuraamaan :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti