Pimiä päivä

May Day! Vapunpäivä valkeni harmaana, räntäsateen merkit näkyi facebook-feedillä ennen kuin ehti sälekaihtimia avata. Eikä niitä sitten enää edes tehnyt mieli avata. Vapunpäivä ei ole itselle kovin tärkeä, mutta lapselle alustavasti luvatulle tivolireissulle kyseinen sää ei tiedä hyvää. (Ja taas kerran optimistisuus kävi omille nilkoille.)

Yövieraan läsnäolo lievitti pahimman harmin ja aamupalaa syötiin pitkän kaavan mukaan. Edellisenä iltana maisteltu viini tai yömyöhään pelattu Scrabblekaan ei aiheuttanut päänsärkyjä ja R lähti salille. Mä jäin puolialastoman kokin kanssa taikomaan vappulounasta. Perunasalaattia ja lihapullia! Ruuan päälle kahvit ja sitten kamerahommiin. Lapsi puhalsi saippua- ja maitokuplia. Iltapäivälle järjestyi lopulta täysin ex tempore paritkin hauskat kuvaukset.

Mallibisnes sai pojan pään niin pyörälle, että lähdettiin ajelemaan, koska räntää satoi edelleen. Reissun aikana alkoi aurinko pilkistää ja vaikka suunnitelmasta huolimatta takapenkkiläinen ei nukkunutkaan, toivo tivoliin pääsystä heräsi! Ja niin etupenkilläkin - mä en vaan voi olla fanittamatta tivoleita, niissä on jotain niin tavattoman sympaattista ja sadesäänkin yllättäessä henkilökunta on aurinkoista.

Ehdittiin maailmanpyörään (eli maljanpyölään) ja poitsu ehti autoilemaan sekä lentämään ennen kuin taivas repesi uudelleen. Onneksi ostettiin sarjalippuja ja mikäli keli jatkuu viikonloppuna huonona niin Sariolan sarjaliput käy myös ensi vuonna! Popparit jäi ostamatta, mutta kotimatkalla sormia lämmiteltiin lämpimien pizzalaatikoiden alla ja mieliä kuumotettiin kun lastenpitsa olikin liian pieni ja liian kuuma ja varmaan liian hyvä. Illalla sovussa nukkumaan.

Kesän ekana päivänä satoi räntää, niin juhannus ei voi kovin paljon huonompi olla!


idvappu _DSC7602 _DSC7618 _DSC7621 _DSC7632 _DSC7637 _DSC7638 _DSC7648 _DSC7669 _DSC7695 _DSC7689 _DSC7855 _DSC7869 _DSC7886 _DSC7892 _DSC7926 _DSC7936 _DSC7900

Kommentit

 1. Kuvat on taas ihan mielettömät. Vau, taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Lämmittää erityisesti nyt kun olen ihan fiilareissa taas kuvaamisesta ja nämä ruudut miellytti itseäkin todella paljon. Oon alkanut käsitellä kuvat vähän eri tyylillä niin sekin tekee tästä taas kivaa! :P

   Poista
 2. Aivan mielettömän upeita kuvia! Millä sä kuvaat ja millä ohjelmalla käsittelet kuvat, jos saa kysyä? ;)

  Käy muuten kurkkaa haaste mun blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no tokihan saa kysyä. Mulla on Nikon D90 ja käsittelen photarilla (5. jotain) ja lightroomilla 4:lla. En tee kuville yleensä juuri muuta kuin säädä kontrastia curveseilla ja lisää vähän terävyyttä.

   Kiitos haasteesta, yritän ehtiä tekemään, vaikutti kivalta! :)

   Poista
  2. Ahaa okei, ei tosin sano mitään, mutta googletetaan ;) Aika vähän tulee itsekin noita kuvia käsiteltyä, mitä vähemmän, sen parempi :D Kiva, jos teet haasteen! :)

   Poista
 3. Mullakin mies aina muistuttaa että kyse ei ole käsittelyohjelmasta tai kamerasta vaan kuvaajasta (kun vongun huonoja kuvia). Ja taitaa olla ihan oikeassa - sekä mies että sinä otatte mahtavia kuvia, näissä on huippu tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tuntuu, että kun pidin melkein puoli vuotta taukoa kuvaamisesta niin löysin siihen ihan uuden ulottuvuuden. Mutta viitaten niin sun kuin monen muunkin bloggarin pohdinnassa olleeseen asiaan niin suoraan sanottuna en tiedä mitä tekisin näiden kuvien kanssa. Tuntuisi hölmöltä olla julkaisematta, mutta joka kerta kun julkaisen lapsen tai jonkun muun perheenjäseneni kuvan, tekee vähän pahaa. Äh, vaikeaaaaaa!

   Poista
  2. Mä en oikeasti ole mikään tiukan linjan nihilisti, ja mulla on ikävä omia lapsikuvia blogissa :D. Toisaalta mä myös ehkä jaan intensiivisemmin lasten persoonaa koskevia kirjoituksia, jolloin kuvien kanssa niistä tulee aika lailla yksityisyyden riistävä kombo? Älä ny hyvä nainen lopeta. Se että mulla on joku raskaushirviön angstikausi (ja kaikki muutkin on laumasieluja) niin oikeasti - nää on hienoja kuvia ja ihania muistoja pojalle.

   Poista
  3. Haha! :D Kiitos. Ja tuskin mä kovin helposti tätä lopetankaan tai kyl mä sitäkin yritin, mut ei siitäkään tullu mitään. Tää on ku huumetta. Mä aina julkaisuhetkellä mietin sitä, et kai sekin on hyvä, et näitä edes miettii eikä vain ihan sokeasti julkaise mitä sattuu. Mut joo, totta tuokin et sun tekstit on myös ehkä "paljastavampia" kuin mun. :P

   Poista

Lähetä kommentti