Siivouspäivä (ja yksi kysymys)


Koti oli näin puhdas viimeksi viime jouluna (jos silloinkaan) ja lapsella on taas puhtaita kalsareita kaapissa. Kunnon siivouspäivä on kyllä todella terapeuttista, raskasta fyysisesti, mutta virkistävää henkisesti. Samalla kun järjestää pari romunurkkaa tiptop-kuntoon ja pistää kirjat pituusjärjestykseen, myös mieli puhdistuu. 

Inhoan pikkusievää siivoamista. Yleensä imuroin kun keittiössä tekisi mieli laittaa kengät jalkaan ja järjestän vaatekaapin kun ulkopuolella on enemmän vaatteita kun sisällä. Mutta sitten kun aloitan siivousurakan, kyytiä saavat niin mööpelit kuin kaapin perälle jääneet vanhat mausteetkin. 

Kolmen vuoden takuukuitit löytävät jälleen paikkansa, kotona leijailee vienosti Maison Belle ja lapsi toistelee vaan järkyttyneenä "Mitäää, mitä ihmettä, isi kato, siis mitääääh?!" Vessan kaapissa on taas yksi tyhjä hylly, pyykkikorista näkyy pohja, vaikken tiennyt sillä edes olevan sitä, ja pikkulegojen kadonneet yksilöt löysivät omiensa pariin...ellei sattunut olemaan se onneton, joka kilisi imuriputkessa.

Nyt tämä rymsteerausinto osui niin hyvään aikaan, että kenties joulusiivous on astetta iisimpi tänä vuonna. Huonekalut ovat löytäneet uuden paikkansa ja koko kotia voi katsoa taas ihan uusin silmin. Keittää teetä, nostaa jalat pöydälle ja kuvitella, että on jo joulu...

Vaikka on vain tavallinen sunnuntai.


P.s. Luonnoskirja on postauksia pullollaan ja huomasin, että ne ovat kaikki aika eri aiheita käsitteleviä. Välillä vakavampaa, välillä kevyempää luettavaa. Joskus kuvapainotteisempaa. Joskus kaupallisempaa. On sisustusta, kässähommia/DIY, lastenvaatteita ja ihan höpöhöpöä. Aika sekalaista seurakuntaa siis, varmaan just sitä lifestyleäMutta millaiset jutut saa sut klikkaamaan tänne Aaltoihin? 

Kommentit

 1. Kuulostaa melkein minulta, vaikken aina tohtis sitä myöntää ;). Tykkään just siitä monipuolisuudesta, ettei joka juttu ole pelkästään sisustusta ja että on ihan perusarkeakin ripaus mukana. Diy-aiheista otsikkoa en ikinä ohita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Hyvä, että osui...kai. :P Ja kiva juttu, että mulla odottikin juuri DIY-aiheinen juttu tuolla. :)

   Poista
 2. Sisustusjutut ja DIY kiinnostaa aina. Toki myö syvällisempi pohdinta, riippuen aina vähän aiheesta.

  Kunnon siivous puhdistaa asunnon lisäksi mielen. <3

  Ja hei, sun banneri on yks mun suosikeista - tosi hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kauniista sanoista! Tulossa on pohdintaa ja kaikenmoista mukavaakin. Kiva, että tykkäät bannerista. Se on minunkin mieleen. Ensimmäinen blogibannereistani, josta oikeasti pidän!

   Poista
 3. Minäkin vastaan :) Minusta olet ihanan monipuolinen, rakastan kuviasi, niitä katselen aina ja mielelläni. Valokuvaukseen liittyvät jutut luen aina tarkasti, täältä on saanut paljon hyvää tietoa. Oot vaan tosi ihana, ja kirjoitat hyvin, se riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 En edes osaa vastata mitään. Tästä on hyvä jatkaa entiseen malliin. :)

   Poista
 4. Minusta taas on tullu semmonen pikkusievä siivoilija :D Tosin johtuu ehkä siitä, että kun usein vähän siivoo niin harvemmin tarvii sit koko päivää siihen käyttää. Mutta en kyllä tiiä onko se sit parempi että joka päivä menee kuitenki siihen jonkin verran aikaa.. Stressitaso mulla laskee kyllä huomattavasti kun on siistimpää, ja raivosiivoominen on kyllä niin terapeuttista! Paitsi jos lapset sotkee sitä mukaa kun siivoo, sitten vaan kyrsii :D

  Ja kysymykseen vastaisin, että tykkään lukea monenlaisia juttuja. Välillä kevyttä hömppää, mut toisaalta sitten välillä semmosta syvällistä että itken koko postauksen ajan. Ja toteutuu siis sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että kotona ollessa sitä enemmän olisikin sellainen. Tuntuu, että kämppä on ihan räjähtänyt iltaisin kun tulee töistä eikä jaksaisi millään käyttää sitä jäljellä olevaa aikaa siivoamiseen...tai edes siihen järjestelyyn. Kyllähän se siisteys laskee aina sitä stressitasoa, mutta meillä ei kyllä nyt pysy edes se siedettävä vaihe sekuntiakaan. :D

   Hih, kiitos. Itsekin ihastuin sun blogiin. :)

   Poista

Lähetä kommentti